Lutek Napisano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 No nie wiadomo... Pogoda jak narazie dopisuje. Jest ciągły minus pierwszy raz zaczęli naśnieżać kolej nr 7 Wszystko dzięki tej pogodzie;) Oby tak dalej z tym - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Przeraża mnie to co może dziać się na stokach, gdy nagle warunki się poprawią. Nie chce się natknąć na 2-godzinne kolejki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 By naśnieżanie się utrzymało, musi być ------------------------------------------------' sowa temperatura i to dość długo. Lekka odwilż i kapamantel:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo555 Napisano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Nie wiem jak Wy ale ja już się pogodziłem częściowo że święta będą po wodzie:mad: .A z tym że jak dowali śniegu nagle to napeno będą spore kolejki na stokach.W kańcu tyle czakamy już na tą chwile kiedy wyciągniemy narty z szopy i zrelaksujemy się, pomijając stanie w kolejce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaÅ„ka Napisano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 tzn dzis maja byc opady ? nooo to tylko zeby duuuzo tak po pachy trzeba nam wynagrodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Heh:p Ależ z was tryska optymizm PzD I tak trzymać Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Proponuję dużo optymizmu !, jak pisałem wcześniej w piatek biorę urlop i jadę w poszukiwaniu naśniezonego stoku. Mam nadzieję że znajdę - tego sobie i Wam wszystkim życzę. Coś czuje, że Ci się uda znaleźć Jesteś z Dębicy, a przy okazji najbliższego tygodnia śnieg mocniej ma padać w Karpatach niż w Sudetach. Czym dalej na południowy-wschód ma być zimniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga23 Napisano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 a potem ma byc ocieplenie na swieta 24-25 ..oj,zeby sie to nie sprawdzilo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacziii Napisano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 chodzi czarna hora.czhttp://www.holidayin...g=2&loc=4&prg=0 czy ktos tam juz byl kiedys ? i ma jakis pomysl jak najlepiej dojechac?np z krakowa? najlepiej nie autem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacziii Napisano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 dziekuje wszystkim za pospieszenie z pomoca:))) ale znalazlem juz polaczenie:) teraz tylko namowic kobiete, to bedzie misja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaÅ„ka Napisano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 wszystko fajnie i ten snieg zapowiedziany na czwartkowa noc ale przerazaja mnie te ulewy ;/ w nowy rok zapowiadane tutaj, mam nadzieje, ze sie nie sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Wiem Kamila, dla mnie ten deszcz to też obrzydliwość. Mam nadzieje, że się nie ociepli tak jak zapowiadają Jutrzejszej nocy biało może się zrobić nawet na nizinach... ale opcja pluchy przy noworocznej odwilży troche martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaÅ„ka Napisano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 mimo to staram sie byc dobrej mysli ale niby wszytsko zaczyna sie rozkrecac coraz wiecej stokow pootwreanych a tu ulewy, nie brzmi to optymistycznie... nie byloby fajnie jakby nagle z powrotem zaaczeli je zamykac ale cuz trzeba byc optymista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek_sz-in Napisano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Mam nadzieje, że się nie ociepli tak jak zapowiadają Jutrzejszej nocy biało może się zrobić nawet na nizinach... ale opcja pluchy przy noworocznej odwilży troche martwi. Ja tez mam taka nadzieje choc im blizej poniedzialku tym bardziej zaczynam w to watpic, mysle ze na kasprowym, i na slowacji w tatrach moze spasc w tym czasie z ok 40cm sniegu w osrodkach ponizej 1100m tak jak wczoraj pisalem na chwile obecna bedzie padal deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaÅ„ka Napisano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 z tego co juz ktos na forum pisal to juz pare dni temu mozna tam bylo jezdzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senalslider Napisano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Od soboty planuja otworzyc Soszow, ale patrzac na pogode na kilka nast dni trzeba sie mocno zastanowic czy sztuczne nasniezanie teraz ma jakis sens:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasta Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Dziś rano tvn24 w prognozie pokazało przesuwający się znad Niemiec front atmosferyczny z którego ma u nas podobno mocno popadać śnieg. Oby wreszcie coś się sprawdziło i nas zasypało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_K Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 jeden z 1-szych postów niniejszego, smutnego wątku http://media.wp.pl/w...916&wid=8511725 Mam nadzieje że się nie sprawdzi i będzie bardzo zimno i bardzo dużo śniegu O wielkich mrozach, takich jak rok temu, możemy na szczęście zapomnieć. Słupek rtęci po 22 grudnia nie powinien spaść poniżej -10 stopni Celsjusza. Taką temperaturę da się przeżyć. Pierwsze oznaki zimowej aury nadejdą jednak już na początku grudnia. Wtedy zdecydowanie ochłodzi się (...) w grudniu możemy liczyć na wiele pogodnych, choć chłodnych dni. Za to w drugiej połowie miesiąca przewidywane jest lekkie ocieplenie, w przedziale od +5 do +10 stopni. Święta mogą więc okazać się prawie wiosenne... (...) Przez całą zimę śniegu będzie jak na lekarstwo. (...) Zamiast śniegu, będziemy mieli trochę mrozu i słońca pod dostatkiem. Zanim wyciągniemy z szaf grube czapy i kalesony, czeka nas prawdziwa złota polska jesień, z temperaturami powyżej 15 stopni w ciągu dnia. Jeszcze do połowy października słupek rtęci dochodzić będzie w niektóre popołudnia do 20 stopni! wygląda na to, że im się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Od zachodu zbliża się strefa wyższych chmur i padającego z nich śniegu. Słabo wyrażona w przyziemnym polu ciśnienia zatoka widoczna jest dobrze w polu górnym 500 hPa wxmaps.org/pix/euro1.24hr.png jako część potężnego układu niżowego wędrującego znad Morza Barentsa nad północny Ural. Za tą zatoką rozwinie się jednodniowy klin wyżowy, a potem znów wznowi sie silniejsza cyrkulacja południowo-zachodnia. Przechodzenie nad stabilną warstwą graniczną strefy chmur frontowych powoduje, że opady z tych chmur będą przemieszczać się północne Niemcy nad zachodnią i południową Polską. Przewidywane opady będą nieznaczne – rzędu 1-2 cm śniegu, w górach 4-6 cm, ale warunki na drogach mogą się istotnie pogarszać. Źródło: http://meteo.icm.edu.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234 Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Porównajcie sobie prognozę pogody na pogoda.interia.pl i na meteo.icm.edu.pl Co tam prognozę... porównajcie sobie odczyt aktualny - na 28.12.2006 (06:00 - 12:00)... np. dla miejscowości Mszana Dolna. Wg pogoda.interia.pl temperatura minimalna to -1oC a wg wykresów na icm.edu.pl sięga ona około -13oC (chodzi o temp. minimalną). Więc komu wierzyć, skoro nawet odczyt aktualny (nie prognoza) różni się tak znacznie na różnych serwisach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper82 Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 ej no:p co z wami jest!! mialem nadzieje ze przeczytam wiecej optymizmu z rana po dzisiejszych prognozach pogody:D myslalem ze wszyscy sie beda tu ostro podniecac minusowa temperatura w calej polsce i zapowiadanymi opadami sniegu. W aucie od nie wiem jak dawna na termometrze pokazal mi sie wreszcie minusik przed cyferka wskazujaca temperature:D na niebie wisza ciezkie sniegowe chmury i nawet troche popruszylo:D Wiec nie smiem myslec co sie bedzie dzialo dzisiaj w typowo snieznych rejonach polski:D czad i odlot:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal.kaminski Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Ale dzisiaj zimno w Wałbrzychu:D Wyszedłem tylko na dwór po listy i to poczułem. Chyba z -5 bedzie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baz_Ski Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Pomijając niekorzystne prognozy, we wrocku już 2dzień jest mroźno, a w nocy temp. spada do -7. Patrzcie na to:eek: : janskie laznie (masakra1) Szymoszkowa(jeszcze nie tak tragicznie) Nosal (masakra2) :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Porównajcie sobie prognozę pogody na pogoda.interia.pl i na meteo.icm.edu.pl Co tam prognozę... porównajcie sobie odczyt aktualny - na 28.12.2006 (06:00 - 12:00)... np. dla miejscowości Mszana Dolna. Wg pogoda.interia.pl temperatura minimalna to -1oC a wg wykresów na icm.edu.pl sięga ona około -13oC (chodzi o temp. minimalną). Więc komu wierzyć, skoro nawet odczyt aktualny (nie prognoza) różni się tak znacznie na różnych serwisach Jeżeli nie potrafisz czytać wykresów na icm'ie to potem wychodzą u Ciebie takie kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacziii Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 mam pytanko. wie ktos z was kiedy rusza wyciag na harendzie?? jakos niedaleko mieszkam ale nic niewiem. moze juz ruszyl a ja nic niewiem;/ a tak wogole jaka macie pogoda na przyszle dni?? jak tam dzwonilem to mowili ze okolo 10 stycznia ruszaja...a prognoza na nastepny w Zakopcu to opady sniegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi