Jump to content

Skiarea Valchiavenna Madesimo/Campodolcino czy warto?

darekpawel
 Share

Recommended Posts

W dniu 28.10.2025 o 19:25, darekpawel napisał:

O.K. To już jakieś info... Kombinuję w  ten sposób, aby nie płacić jakichś chorych pieniędzy za noclegi w CH.

Noclegi da się znaleźć w akceptowanej cenie a chore pieniądze zapłacisz w St moritz za skipss 🤪

Edited by Mikoski

41 minut temu, darekpawel napisał:

Ceny ski-pasów mnie nie przerażają, jestem już przyzwyczajowny po wypadzie do Zermatt 2 lata temu. A te noclegi tanie w okolicach St. Moritz jak niby znaleźć? Bo szukam pod koniec Lutego - to ceny za 2-ie osoby 1500EUR to minimum... Mój target to ok. 500EUR.

W okolicy to u mnie około godzina  dojazdu 😁czyli blisko, bliżej nic atrakcyjnego cenowo nie znajdziesz a tanio na pewno nie będzie 

Edited by Mikoski

46 minut temu, darekpawel napisał:

Mój target to ok. 500EUR.

jak na dzień to spoko znajdziesz

Jeśli nocujesz w Hotelu w Sankt Moritz to skipass kosztuje 47 CHF na dzień

ps

@darekpawel

gdzie nocowałeś w Zermatt 2 lata temu i nie przekroczyłeś targeta ?

Edited by Jan

W Crans-Montana za 395EUR za tydzień, za 3 osoby, apartament bez szału, ale głównie na zewnątrz byliśmy... Na pocz. marca. I 4-y Doliny obskoczyliśmy i Zermatt. Fakt jeżdżenia dużo, ale jak się dobrze zorganizować, to da radę...

P.S. Na razie znalazłem coś w Piuro (Włochy) za 445EUR za tydzień. Koniec lutego...

Screenshot 2025-10-28 at 21.06.42.png

Edited by darekpawel
  • Like 1

19 minut temu, darekpawel napisał:

W Crans-Montana za 395EUR za tydzień, za 3 osoby, apartament bez szału, ale głównie na zewnątrz byliśmy... Na pocz. marca. I 4-y Doliny obskoczyliśmy i Zermatt. Fakt jeżdżenia dużo, ale jak się dobrze zorganizować, to da radę...

to pełny szacun za taki przejazd na 1 dniową jazdę

jeśli lubisz rano wsiadać do auta to w okolicy St. Moritz jeszcze można coś znaleźć w Zernez

np: https://www.engadin.com/de/chasa-quirin#preise

można zrobić wycieczki do 3 ośrodków St.Moritz, Scoul i Livigno

Nie czytałem wcześniej tych opisów - pewnie jakbym przeczytał, to bym nie pojechał. Bo drogo, bo trasy słabe,...

Mnie akurat trasy się podobały. Świetnie przygotowane, nie było żadnego dziadostwa... Koszt/ceny - wiadomo, pomińmy.

Ale tak z ciekawości zapytam - skoro Zermatt narciarsko taki-sobie, to gdzie jest lepiej?

49 minut temu, darekpawel napisał:

No tam nie byłem - jest na liście 'to do in near future'...

Ale byłem w Les Trois Vallées, La Plagne, Les Arcs. Dla mnie te ośrodki/rejon to był KOSMOS.

val.jpg

widzę że mamy podobne zaintresowania

u mnie 

1 -Espace Killy

2-Zermatt/Cervinia

3-3V

4-Paradiski

5-Arosa/Lenzerheide

6-Arlberg

7-4V

8-Ischgl

9-St.Moritz

10-Davos

Są O.K. Można pojeździć... Nie jestem wybredny, ośrodek b. rozległy. Znajomi też byli (osobno), ale im się nie podobało.

Co prawda do 3-ech Dolin to im trochę brakuje... Ale jak ktoś pojedzie w sezonie ze dwa razy na Chopok, to każdy inny ośrodek to luksus... W sensie, że czego jeszcze można wymagać od dużych ośrodków na Zachodzie?

Edited by darekpawel
  • Thanks 1