darekpawel Napisano Poniedziałek o 18:54 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:54 Czy ktoś może coś o tym ośrodku powiedzieć? Mam pod koniec lutego noclegi w Chiavenna - i tak kombinuję, aby ze 3 dni w tym ośrodku i na 3 dni do St. Moritz wyskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano Poniedziałek o 21:26 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:26 Słaby ośrodek, szczególnie w porównaniu z St.Mortz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekpawel Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu O.K. To już jakieś info... Kombinuję w ten sposób, aby nie płacić jakichś chorych pieniędzy za noclegi w CH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 16 minut temu, darekpawel napisał: O.K. To już jakieś info... Kombinuję w ten sposób, aby nie płacić jakichś chorych pieniędzy za noclegi w CH. Noclegi da się znaleźć w akceptowanej cenie a chore pieniądze zapłacisz w St moritz za skipss 🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekpawel Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu Ceny ski-pasów mnie nie przerażają, jestem już przyzwyczajowny po wypadzie do Zermatt 2 lata temu. A te noclegi tanie w okolicach St. Moritz jak niby znaleźć? Bo szukam pod koniec Lutego - to ceny za 2-ie osoby 1500EUR to minimum... Mój target to ok. 500EUR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowane) 41 minut temu, darekpawel napisał: Ceny ski-pasów mnie nie przerażają, jestem już przyzwyczajowny po wypadzie do Zermatt 2 lata temu. A te noclegi tanie w okolicach St. Moritz jak niby znaleźć? Bo szukam pod koniec Lutego - to ceny za 2-ie osoby 1500EUR to minimum... Mój target to ok. 500EUR. W okolicy to u mnie około godzina dojazdu 😁czyli blisko, bliżej nic atrakcyjnego cenowo nie znajdziesz a tanio na pewno nie będzie Edytowane 17 godzin temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu (edytowane) 46 minut temu, darekpawel napisał: Mój target to ok. 500EUR. jak na dzień to spoko znajdziesz Jeśli nocujesz w Hotelu w Sankt Moritz to skipass kosztuje 47 CHF na dzień ps @darekpawel gdzie nocowałeś w Zermatt 2 lata temu i nie przekroczyłeś targeta ? Edytowane 17 godzin temu przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekpawel Napisano 17 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 17 godzin temu (edytowane) W Crans-Montana za 395EUR za tydzień, za 3 osoby, apartament bez szału, ale głównie na zewnątrz byliśmy... Na pocz. marca. I 4-y Doliny obskoczyliśmy i Zermatt. Fakt jeżdżenia dużo, ale jak się dobrze zorganizować, to da radę... P.S. Na razie znalazłem coś w Piuro (Włochy) za 445EUR za tydzień. Koniec lutego... Edytowane 17 godzin temu przez darekpawel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 19 minut temu, darekpawel napisał: W Crans-Montana za 395EUR za tydzień, za 3 osoby, apartament bez szału, ale głównie na zewnątrz byliśmy... Na pocz. marca. I 4-y Doliny obskoczyliśmy i Zermatt. Fakt jeżdżenia dużo, ale jak się dobrze zorganizować, to da radę... to pełny szacun za taki przejazd na 1 dniową jazdę jeśli lubisz rano wsiadać do auta to w okolicy St. Moritz jeszcze można coś znaleźć w Zernez np: https://www.engadin.com/de/chasa-quirin#preise można zrobić wycieczki do 3 ośrodków St.Moritz, Scoul i Livigno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekpawel Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu Od strony Livigno nie myślałem, bo ktoś mi mówił, że był kiedyś i droga do St. Moritz była nieprzejezdna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 3 minuty temu, darekpawel napisał: Od strony Livigno nie myślałem, bo ktoś mi mówił, że był kiedyś i droga do St. Moritz była nieprzejezdna... Z Zernez masz do Livigno 30 km do St Moritz 35 km do Scoul 25 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 43 minuty temu, Jan napisał: Z Zernez masz do Livigno 30 km do St Moritz 35 km do Scoul 25 km Tunel podnosi koszt dojazdu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 12 minut temu, brachol napisał: Tunel podnosi koszt dojazdu. tunel w obie strony kosztuje 35 CHF a jak jechał do Zermatt to za parking jest 17 CHF i pociąg 17,20 od osoby czyli przy 2 osobach Livigno wychodzi taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekpawel Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu Tak, pamiętat - Zermatt to wyjątkowo wredna wyżymaczka piniędzy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, darekpawel napisał: Tak, pamiętat - Zermatt to wyjątkowo wredna wyżymaczka piniędzy... tam jedzie się po to aby być (jak pisał największy guru tego forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekpawel Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Nie czytałem wcześniej tych opisów - pewnie jakbym przeczytał, to bym nie pojechał. Bo drogo, bo trasy słabe,... Mnie akurat trasy się podobały. Świetnie przygotowane, nie było żadnego dziadostwa... Koszt/ceny - wiadomo, pomińmy. Ale tak z ciekawości zapytam - skoro Zermatt narciarsko taki-sobie, to gdzie jest lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, darekpawel napisał: to gdzie jest lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekpawel Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu No tam nie byłem - jest na liście 'to do in near future'... Ale byłem w Les Trois Vallées, La Plagne, Les Arcs. Dla mnie te ośrodki/rejon to był KOSMOS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 43 minuty temu Udostępnij Napisano 43 minuty temu 49 minut temu, darekpawel napisał: No tam nie byłem - jest na liście 'to do in near future'... Ale byłem w Les Trois Vallées, La Plagne, Les Arcs. Dla mnie te ośrodki/rejon to był KOSMOS. widzę że mamy podobne zaintresowania u mnie 1 -Espace Killy 2-Zermatt/Cervinia 3-3V 4-Paradiski 5-Arosa/Lenzerheide 6-Arlberg 7-4V 8-Ischgl 9-St.Moritz 10-Davos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi