Skocz do zawartości

Skiarea Valchiavenna Madesimo/Campodolcino czy warto?

darekpawel

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, darekpawel napisał:

Ceny ski-pasów mnie nie przerażają, jestem już przyzwyczajowny po wypadzie do Zermatt 2 lata temu. A te noclegi tanie w okolicach St. Moritz jak niby znaleźć? Bo szukam pod koniec Lutego - to ceny za 2-ie osoby 1500EUR to minimum... Mój target to ok. 500EUR.

W okolicy to u mnie około godzina  dojazdu 😁czyli blisko, bliżej nic atrakcyjnego cenowo nie znajdziesz a tanio na pewno nie będzie 

Edytowane przez Mikoski

46 minut temu, darekpawel napisał:

Mój target to ok. 500EUR.

jak na dzień to spoko znajdziesz

Jeśli nocujesz w Hotelu w Sankt Moritz to skipass kosztuje 47 CHF na dzień

ps

@darekpawel

gdzie nocowałeś w Zermatt 2 lata temu i nie przekroczyłeś targeta ?

Edytowane przez Jan

W Crans-Montana za 395EUR za tydzień, za 3 osoby, apartament bez szału, ale głównie na zewnątrz byliśmy... Na pocz. marca. I 4-y Doliny obskoczyliśmy i Zermatt. Fakt jeżdżenia dużo, ale jak się dobrze zorganizować, to da radę...

P.S. Na razie znalazłem coś w Piuro (Włochy) za 445EUR za tydzień. Koniec lutego...

Screenshot 2025-10-28 at 21.06.42.png

Edytowane przez darekpawel
  • Like 1

19 minut temu, darekpawel napisał:

W Crans-Montana za 395EUR za tydzień, za 3 osoby, apartament bez szału, ale głównie na zewnątrz byliśmy... Na pocz. marca. I 4-y Doliny obskoczyliśmy i Zermatt. Fakt jeżdżenia dużo, ale jak się dobrze zorganizować, to da radę...

to pełny szacun za taki przejazd na 1 dniową jazdę

jeśli lubisz rano wsiadać do auta to w okolicy St. Moritz jeszcze można coś znaleźć w Zernez

np: https://www.engadin.com/de/chasa-quirin#preise

można zrobić wycieczki do 3 ośrodków St.Moritz, Scoul i Livigno