Jump to content

Folgarida - Marilleva

WłodekK
 Share

Recommended Posts

Cześć

Jadę pierwszy raz do Włoch na narty. Jestem w miejscowości Folgarida. Mam pytanie następujące. Mam zarezerwowane lekcje na snowbord w miejscu Marilleva 1400. Jak jest z parkingami? Muszę zaparkować gdzieś w Marilleva 900 i stamtąd wyciągiem do góry. Na mapie google nie wygląda to dobrze po prostu chyba jest kiepsko z parkowaniem. Czy ktoś z was, który tam był może coś podpowiedzieć. 

obraz.thumb.png.437efd3547fe401e92e6ebf02a26d5e0.png

Na mapie google to akurat wygląda dobrze, jak jest w praktyce w sezonie, tego niestety nie wiem. Na pewno jest duży parking P3 dostępny dla wszystkich ale to mały kawałek drogi od gondolki, P1 - jest za opłatą, może być szybko zajęty, P2 - dałam znak zapytania, może być hotelowy (nie wiem czy jest dostępny). Generalnie nie korzystałam z parkingów na poz. 900 bo śpimy zawsze na 1400 (tam też można zaparkować ale trzeba być wcześnie, jest mało miejsc i są płatne) i jeździmy przed sezonem. Generalna zasada: przyjedź przed otwarciem wyciągów, to zaparkujesz.

18 godzin temu, WłodekK napisał:

Cześć

Jadę pierwszy raz do Włoch na narty. Jestem w miejscowości Folgarida. Mam pytanie następujące. Mam zarezerwowane lekcje na snowbord w miejscu Marilleva 1400. Jak jest z parkingami? Muszę zaparkować gdzieś w Marilleva 900 i stamtąd wyciągiem do góry. Na mapie google nie wygląda to dobrze po prostu chyba jest kiepsko z parkowaniem. Czy ktoś z was, który tam był może coś podpowiedzieć. 

Dojedź wyciągami z Folgaridy i temat masz z głowy 

• Like 1
  • Thanks 1