AdrianW Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja Ok, ja rozumiem, że są nartorolki... ale to co zobaczyłem na tym filmie to jakaś wersja off-road?🙂 Przez przypadek mi to wpadło i do tej pory przecieram oczy ze zdumienia 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja Cześć To są nartorolki taśmowe. Swego czasu mieliśmy nawet od chłopaków z Bielska takie rolki w latach 90 w Szczyrku. Jazda na tym nie była łatwa i wymagała dość równej trawy bez dziur i kamieni. Można się było nieźle poobijać. Była już o nich mowa na forum i Adaś też chyba miał z nimi styczność. nie wiem czy przypadkiem nawet ktoś u nas takich nie robił/zrobił. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja Cześć. Czyli że to konstrukcja homemade? Bo nigdzie takiego cacka nie mogę znaleźć. A z filmu wynika, że Panowie zjeżdżają na tym wynalazku jak jeszcze mnie na świecie nie było 😄 Swoją drogą ciekawa konstrukcja ze względu chociażby na pewną namiastkę krawędzi... Nie jak w zwykłych rolkach, gdzie krawędzie kółek są zaokrąglone. Na trawie trochę przyjemniej się upada niż na asfalcie 😉 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja (edytowane) Tutaj można kupić ze sklepu różne wersje GrassSki. Link: https://www.grasski.net/en/store/grass-ski-eshop/grasski-model-race#product-gallery-8 Trochę historii : Można jeszcze i tak: https://youtu.be/Y5Lm0WQgD-s?is=ohLwSos3M3NhyjRK Pozdrawiam. Edytowane 27 Maja przez widzewiak_z_gor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja 19 minut temu, widzewiak_z_gor napisał: Tutaj można kupić ze sklepu różne wersje GrassSki. Link: https://www.grasski.net/en/store/grass-ski-eshop/grasski-model-race#product-gallery-8 Trochę historii : Można jeszcze i tak: https://youtu.be/Y5Lm0WQgD-s?is=ohLwSos3M3NhyjRK Pozdrawiam. Dzięki 👍 Miałeś z tym do czynienia?🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja Jakiś czas temu, udało mi się kupić na olx stary model GrassSki, ale jeszcze nie odważyłem się na tym jeździć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja (edytowane) Hehe, no to teraz jest motywacja - skiforum czeka na relację z jazdy😉 Pozdro Edytowane 27 Maja przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja 2 godziny temu, AdrianW napisał: Hehe, no to teraz jest motywacja - skiforum czeka na relację z jazdy😉 Pozdro szkoda trawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja W dniu 27.05.2026 o 11:14, AdrianW napisał: AI???😆 Nie: 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja https://m.youtube.com/watch?v=CArMtbwi220 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja Co to znaczy mieć jajca! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja Ja wciąż jestem w szoku i nie dowierzam, że takie cacko ktoś wynalazł i to dawno temu 😄 @Adam ..DUCH dasz się karnąć?🤪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja 10 godzin temu, AdrianW napisał: Ja wciąż jestem w szoku i nie dowierzam, że takie cacko ktoś wynalazł i to dawno temu 😄 @Adam ..DUCH dasz się karnąć?🤪 Powodzenia, zaopatrz się w solidne ochraniacze i kask z gardą 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja 2 godziny temu, zając napisał: Powodzenia, zaopatrz się w solidne ochraniacze i kask z gardą 😉 Teresko, czyżbyś miała do czynienia?😉 Wiesz, u mnie nie ma warunków na takie hobby, ale spróbować zawsze można. Folią bąbelkową bym się owinął i do przodu😆 A jak tam u Ciebie sezon rolkowy już w pełni? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja 15 minut temu, AdrianW napisał: A jak tam u Ciebie sezon rolkowy już w pełni? Wiecznie nie ma czasu niestety, sezon rolkowy rozpoczęty już dawno, ale słabo kontynuowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja 57 minut temu, AdrianW napisał: Teresko, czyżbyś miała do czynienia?😉 Wiesz, u mnie nie ma warunków na takie hobby, ale spróbować zawsze można. Folią bąbelkową bym się owinął i do przodu😆 A jak tam u Ciebie sezon rolkowy już w pełni? a może coś takiego? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja (edytowane) 46 minut temu, zając napisał: Wiecznie nie ma czasu niestety, sezon rolkowy rozpoczęty już dawno, ale słabo kontynuowany. Godzinkę co drugi dzień idzie wygospodarować 😉 My się dopiero stać uczymy...🤣 Pozdro Edytowane 29 Maja przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja 11 minut temu, AdrianW napisał: My się dopiero stać uczymy...🤣 No to jest trochę jak z nartami - można całe życie być początkującym 😁, więc nie zrażajcie się 😉 zabawa jest fajna bo w plenerze. Swego czasu myślałam nad rolkami SUV żeby jeździć po ścieżkach nieutwardzonych / lesie, ale to ma sens jeśli gdzieś blisko miałabym tego typu tereny, a na razie póki co mam asfalt i kostkę betonową. Jak już gdzieś się wybiorę w las, to raczej rowerem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja 2 godziny temu, zając napisał: No to jest trochę jak z nartami - można całe życie być początkującym 😁, więc nie zrażajcie się 😉 zabawa jest fajna bo w plenerze. Swego czasu myślałam nad rolkami SUV żeby jeździć po ścieżkach nieutwardzonych / lesie, ale to ma sens jeśli gdzieś blisko miałabym tego typu tereny, a na razie póki co mam asfalt i kostkę betonową. Jak już gdzieś się wybiorę w las, to raczej rowerem. My to tak bardziej zaczęliśmy jeździć żeby się nie zapuścić i być w formie do zimy 💪 @SzymQ dużo pomógł/doradził. Rolki obszerny temat jak tak się zagłębiłem... Nam na razie asfalt wystarczy, aż nadto 😉 Jest radocha. Nie było gleby jeszcze . Najgorzej z zatrzymywaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja 3 hours ago, AdrianW said: Najgorzej z zatrzymywaniem. Zdjąłeś hamulec czy problem jest pomimo hamulca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja 7 godzin temu, Jan napisał: a może coś takiego? Albo takiego... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja 1 godzinę temu, SzymQ napisał: Zdjąłeś hamulec czy problem jest pomimo hamulca? Hmm... jakby Ci to powiedzieć... po prostu go nie używam 😅 zatrzymuję się jak już jest pod górę i dalej same nie jadą 🤣 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 30 Maja Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 16 godzin temu, AdrianW napisał: Hmm... jakby Ci to powiedzieć... po prostu go nie używam 😅 zatrzymuję się jak już jest pod górę i dalej same nie jadą 🤣 Pozdro T- stop na dwie strony się nauczyć koniecznie i hamować zmieniając nogi żeby kółka równo zużywać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 31 Maja Udostępnij Napisano 31 Maja W dniu 28.05.2026 o 22:08, AdrianW napisał: Ja wciąż jestem w szoku i nie dowierzam, że takie cacko ktoś wynalazł i to dawno temu 😄 @Adam ..DUCH dasz się karnąć?🤪 Niestety nie. Sprzęt traktuję już jako "artefakt". Nie posiadam części zamiennych - mimo że został tak skonstrułowany (to jest sprzęt wykonany ręcznie - jedyny egzemplarz) tak aby wykluczyć jego główną wadę fabrycznych rolek czyli wypadanie i blokowanie wózków na szynie to nie daję żadnej gwarancji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi