Rezystors Posted February 7 Share Posted February 7 Wiatm, w wiązaniach FISCHER FS 10 znajduje się z tyłu taki metalowy element pozwalający na zwolnienie wiązania i na jego przesunięcie, zastanawia mnie ta widoczna na nim skala, zakładam że ma związek z długością lub pozycją buta. Jak to ustawić? Na co ma wpływ? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted February 7 Share Posted February 7 12 minut temu, Rezystors napisał: Wiatm, w wiązaniach FISCHER FS 10 znajduje się z tyłu taki metalowy element pozwalający na zwolnienie wiązania i na jego przesunięcie, zastanawia mnie ta widoczna na nim skala, zakładam że ma związek z długością lub pozycją buta. Jak to ustawić? Na co ma wpływ? Pozdrawiam zanieś razem z butami do warsztatu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted February 7 Share Posted February 7 Cześć Poszukaj w sieci albo zadzwoń jutro bo naprawdę nie chce mi się pisać. Tel masz na priv. Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iven Posted February 7 Share Posted February 7 Ta zapadka / dzwignia która zwalnia przesuwanie całego elementu służy do regulacji wiązania pod długość buta , natomiast pokazana na zdjęciu skala służy do regulacji siły wypięcia zależnej od umiejętności i wagi narciarza i jest ustawiana za pomocą śruby ukrytej w wiązaniu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted February 7 Share Posted February 7 3 minuty temu, Iven napisał: Ta zapadka / dzwignia która zwalnia przesuwanie całego elementu służy do regulacji wiązania pod długość buta , natomiast pokazana na zdjęciu skala służy do regulacji siły wypięcia zależnej od umiejętności i wagi narciarza i jest ustawiana za pomocą śruby ukrytej w wiązaniu . Nie. Środek ciężkości, zgranie z butem itd... Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iven Posted February 7 Share Posted February 7 Mitek na temat sprzętu poznaliśmy twoja wiedzę gdy narty po jej długości oceniłes jako juniorską ...wiec może po pewnej godzinie lub od pewnego promila sie nie wypowiadaj .... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rezystors Posted February 8 Author Share Posted February 8 Jeżeli się nie mylę i z tego co zaobserwowałem, po zwolnieniu, podniesieniu go góry "skali" faktycznie możną skokowo, w pewnym zakresie, przesuwać tylną część wiązania. Po odkręceniu środkowej śruby wyciągnąć wiązanie z szyn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubis Posted February 8 Share Posted February 8 Chłopie, to jest proste jak budowa cepa, ale bez podstawowej wiedzy zostaw to serwisowi. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts