Spiochu Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Coś mi się obiło o uszy, że mają wprowadizć opłaty za autobahny. Ktoś wie coś więcej na ten temat. Przy okazji można by w tym temacie pisać o jakiś większych remontach i utrudnieniach na szlakach narciarskich przez Niemcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 coś w faktach mówiono, że będą opłaty dla obcokrajowców, od 2015 roku. Pieniążki mają wspomóc fundusz remontowy sieci niemieckich autostrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 w tej postaci proponowanej przez ich polityków ten projekt nie przejdzie ze względów na unijne prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajgab Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Przepisy we wprowadzeniu oplat za autostrady maja byc opracowane w 2014.Maja one byc dostosowane do wymog unijnych i miec forme winiety.Oplatami maja byc objeci kierowcy aut nie zajerestowanych w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Maja one byc dostosowane do wymog unijnych i miec forme winiety.Oplatami maja byc objeci kierowcy aut nie zajerestowanych w Niemczech Te dwa wyrażenia się wykluczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Te dwa wyrażenia się wykluczają ale piszemy o Niemczech a nie Polsce........ .Dostosuje sie prawo unijne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pajgab Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 W Niemczech kierowcy sa opodatkowani podwojnie.Jeden podatek jest tak jak i w Polsce w paliwie,a drugi jest to tzw Kfz.Steuer,ktory jest uzalezniony od wielu czynnikow(katalizator,ilosc wydzielanych spalin,pojemnosc..) A zeby nie rozzloscic kierowcow(wyborcow)umowa koalicyjna mowi o nalozeniu oplat dla kierowcow z zagranicy i o uregolowaniu kwestii placenia podatku drogowego przez kier.zajerestr. w Niemczech. Poprostu nie beda opodatkowani kilkakrotnie. Jest to w planach koalicji,a jak to bedzie uregulowane,dowiemy sie w 2014. Jedno jest pewne-Winieta bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... snowrider Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Polacy nie powinni placic glowne niemieckie autostrady budowali nasi dziadkowie i to raczej nie z wlasnej woli wiem, to teraz nie ma nic do rzeczy ale w sumie jestem ciekaw ile by wyniosla F-ra za zniszczona Warszawe..., skoro unija to wiadomo - netto, ale niech tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Belgia np. wynegocjowała sobie od Niemiec jako zadośćuczynienie po stratach wojennych, oświetlenie(+opłaty za energię) na całej długości wszystkich autostrad...ale w ich imieniu negocjował Churchill z Rooseveltem,a w naszym Stalin. Do dziś mają je wszystkie oświetlone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... snowrider Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 no tak, kurcze chyba jestem typowym polskim narzekaczem zapomnialem ze dostalismy od naszych wschodnich braci Palac Kultury. Ukraina pewnie teraz tez cos dostanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Optima Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Te dwa wyrażenia się wykluczają Z tego co mówili w TV - chcą to obejść w ten sposób, że i Niemcy będą musieć mieć winiety, ale dostaną je gratis (już teraz nie pamiętam czy poprzez ubezpieczenie, czy poprzez podatek). Obniżą te ubezpieczenie/podatek o wartość winiety, dołożą winietę i Niemiaszek będzie płacić dalej tyle samo, ale opłata będzie sztucznie rozdzielona na ubezpieczenie czy podatek oraz winietę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gunia83 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Prsze sie nie obawiac to jedynie propzycja bawarskij Partyi CSU w koalicyjnej Rozmowie. Pani Merkel z CDU obiecala iz tego nie wprowdzi i partia SPD jest przeciwna. Propozycja jest taka : 10 Dni=10€, 30Dni=20€, [email protected] glowne niemieckie autostrady budowali nasi dziadkowie i to raczej nie z wlasnej woli Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... snowrider Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Prsze sie nie obawiac to jedynie propzycja bawarskij Partyi CSU w koalicyjnej Rozmowie. Pani Merkel z CDU obiecala iz tego nie wprowdzi i partia SPD jest przeciwna. Propozycja jest taka : 10 Dni=10€, 30Dni=20€, [email protected] Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka Tak Gunia bez wzgledu na to czy prostytutka jest niemiecka, polska, ukrainska, hiszpanska czy francuska to jesli pracuje uczciwie to jestem z niej dumny bardziej niz z Twojego postu. I jeszcze jedno: Polska ze wzgledu na swoje polozenie geopolityczne przez setki lat miała ciężko, armie przechodziły we wszystkich kierunkach, grabiły, niszczyły i gwałciły ale jest jeden ogromny plus tego mieszania krwi: Mamy PIĘKNE KOBIETY temat do usuniecia, przepraszam ale nie wytrzymalem, ja tam juz wole zaplacic za te autostrady niz sobie humor na skiforum psuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gunia83 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 przepraszam ale nie wytrzymalem, ja tam juz wole zaplacic za te autostrady niz sobie humor na skiforum psuc Nie przepraszaj. Ja takze place za Autostrade gdy jade z Wroclawia do Gliwitz. U mnie pracuje sprzata gotuje opiekuje dzieckiem Pani Danuta. W Katowicach byla Professorka Mathematyki w Lyceum ale zostala wyrzucona po 30 latach gdyz za stara. Otrzymuje 10€ za Godzine a 2 Polakow remontowalo moje Mieszkanie za 1500€ wykonali wszystko Tip-Top i posprzatali za 4 dni bo pracowali od 6 do 22 . Niemiecka Firma wykonala Kosztorys na 4200 € a ten sam Remont 2 tygodnie mial trwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tatmak Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 ..... Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka To żart, ironia jest???, dałem się wkręcić??? To ma być powód do dumy???, 12 godzin, 8 osób, zaniżone stawki za pracę??? To smutna rzeczywistość. [email protected]#$%&^*....i .....%^&*)$#@...... Ten post jest dla mnie wysoce niestosowny (to zamiast tego co myślę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pajgab Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Z tego co mówili w TV - chcą to obejść w ten sposób, że i Niemcy będą musieć mieć winiety, ale dostaną je gratis (już teraz nie pamiętam czy poprzez ubezpieczenie, czy poprzez podatek). Obniżą te ubezpieczenie/podatek o wartość winiety, dołożą winietę i Niemiaszek będzie płacić dalej tyle samo, ale opłata będzie sztucznie rozdzielona na ubezpieczenie czy podatek oraz winietę Mniej wiecej masz racje.Prawdopodobnie bedzie obnizony podatek drogowy i w miejsce tego wejdzie winieta. Ale jak juz napisalem w moim poprzednim poscie na rozwiazanie trzeba poczekac. Na jakich zasadach bedzie wprowadzona oplata za korzystanie z autostrad tego nie wie jeszcze nikt....... Poza tym na niemieckich rejestracjach nie jezdza tylko Niemcy. Mam znajomych,ktorzy mieszkaja w Polsce,ale poprzez sprawy zawodowe auta maja zajerestrowane w Niemczech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Autostrady Niemcy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
pajgab Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 W Niemczech kierowcy sa opodatkowani podwojnie.Jeden podatek jest tak jak i w Polsce w paliwie,a drugi jest to tzw Kfz.Steuer,ktory jest uzalezniony od wielu czynnikow(katalizator,ilosc wydzielanych spalin,pojemnosc..) A zeby nie rozzloscic kierowcow(wyborcow)umowa koalicyjna mowi o nalozeniu oplat dla kierowcow z zagranicy i o uregolowaniu kwestii placenia podatku drogowego przez kier.zajerestr. w Niemczech. Poprostu nie beda opodatkowani kilkakrotnie. Jest to w planach koalicji,a jak to bedzie uregulowane,dowiemy sie w 2014. Jedno jest pewne-Winieta bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowrider Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Polacy nie powinni placic glowne niemieckie autostrady budowali nasi dziadkowie i to raczej nie z wlasnej woli wiem, to teraz nie ma nic do rzeczy ale w sumie jestem ciekaw ile by wyniosla F-ra za zniszczona Warszawe..., skoro unija to wiadomo - netto, ale niech tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Belgia np. wynegocjowała sobie od Niemiec jako zadośćuczynienie po stratach wojennych, oświetlenie(+opłaty za energię) na całej długości wszystkich autostrad...ale w ich imieniu negocjował Churchill z Rooseveltem,a w naszym Stalin. Do dziś mają je wszystkie oświetlone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowrider Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 no tak, kurcze chyba jestem typowym polskim narzekaczem zapomnialem ze dostalismy od naszych wschodnich braci Palac Kultury. Ukraina pewnie teraz tez cos dostanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Optima Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Te dwa wyrażenia się wykluczają Z tego co mówili w TV - chcą to obejść w ten sposób, że i Niemcy będą musieć mieć winiety, ale dostaną je gratis (już teraz nie pamiętam czy poprzez ubezpieczenie, czy poprzez podatek). Obniżą te ubezpieczenie/podatek o wartość winiety, dołożą winietę i Niemiaszek będzie płacić dalej tyle samo, ale opłata będzie sztucznie rozdzielona na ubezpieczenie czy podatek oraz winietę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gunia83 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Prsze sie nie obawiac to jedynie propzycja bawarskij Partyi CSU w koalicyjnej Rozmowie. Pani Merkel z CDU obiecala iz tego nie wprowdzi i partia SPD jest przeciwna. Propozycja jest taka : 10 Dni=10€, 30Dni=20€, [email protected] glowne niemieckie autostrady budowali nasi dziadkowie i to raczej nie z wlasnej woli Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... snowrider Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Prsze sie nie obawiac to jedynie propzycja bawarskij Partyi CSU w koalicyjnej Rozmowie. Pani Merkel z CDU obiecala iz tego nie wprowdzi i partia SPD jest przeciwna. Propozycja jest taka : 10 Dni=10€, 30Dni=20€, [email protected] Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka Tak Gunia bez wzgledu na to czy prostytutka jest niemiecka, polska, ukrainska, hiszpanska czy francuska to jesli pracuje uczciwie to jestem z niej dumny bardziej niz z Twojego postu. I jeszcze jedno: Polska ze wzgledu na swoje polozenie geopolityczne przez setki lat miała ciężko, armie przechodziły we wszystkich kierunkach, grabiły, niszczyły i gwałciły ale jest jeden ogromny plus tego mieszania krwi: Mamy PIĘKNE KOBIETY temat do usuniecia, przepraszam ale nie wytrzymalem, ja tam juz wole zaplacic za te autostrady niz sobie humor na skiforum psuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gunia83 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 przepraszam ale nie wytrzymalem, ja tam juz wole zaplacic za te autostrady niz sobie humor na skiforum psuc Nie przepraszaj. Ja takze place za Autostrade gdy jade z Wroclawia do Gliwitz. U mnie pracuje sprzata gotuje opiekuje dzieckiem Pani Danuta. W Katowicach byla Professorka Mathematyki w Lyceum ale zostala wyrzucona po 30 latach gdyz za stara. Otrzymuje 10€ za Godzine a 2 Polakow remontowalo moje Mieszkanie za 1500€ wykonali wszystko Tip-Top i posprzatali za 4 dni bo pracowali od 6 do 22 . Niemiecka Firma wykonala Kosztorys na 4200 € a ten sam Remont 2 tygodnie mial trwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tatmak Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 ..... Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka To żart, ironia jest???, dałem się wkręcić??? To ma być powód do dumy???, 12 godzin, 8 osób, zaniżone stawki za pracę??? To smutna rzeczywistość. [email protected]#$%&^*....i .....%^&*)$#@...... Ten post jest dla mnie wysoce niestosowny (to zamiast tego co myślę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pajgab Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Z tego co mówili w TV - chcą to obejść w ten sposób, że i Niemcy będą musieć mieć winiety, ale dostaną je gratis (już teraz nie pamiętam czy poprzez ubezpieczenie, czy poprzez podatek). Obniżą te ubezpieczenie/podatek o wartość winiety, dołożą winietę i Niemiaszek będzie płacić dalej tyle samo, ale opłata będzie sztucznie rozdzielona na ubezpieczenie czy podatek oraz winietę Mniej wiecej masz racje.Prawdopodobnie bedzie obnizony podatek drogowy i w miejsce tego wejdzie winieta. Ale jak juz napisalem w moim poprzednim poscie na rozwiazanie trzeba poczekac. Na jakich zasadach bedzie wprowadzona oplata za korzystanie z autostrad tego nie wie jeszcze nikt....... Poza tym na niemieckich rejestracjach nie jezdza tylko Niemcy. Mam znajomych,ktorzy mieszkaja w Polsce,ale poprzez sprawy zawodowe auta maja zajerestrowane w Niemczech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Autostrady Niemcy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
gunia83 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Prsze sie nie obawiac to jedynie propzycja bawarskij Partyi CSU w koalicyjnej Rozmowie. Pani Merkel z CDU obiecala iz tego nie wprowdzi i partia SPD jest przeciwna. Propozycja jest taka : 10 Dni=10€, 30Dni=20€, [email protected] glowne niemieckie autostrady budowali nasi dziadkowie i to raczej nie z wlasnej woli Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... snowrider Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Prsze sie nie obawiac to jedynie propzycja bawarskij Partyi CSU w koalicyjnej Rozmowie. Pani Merkel z CDU obiecala iz tego nie wprowdzi i partia SPD jest przeciwna. Propozycja jest taka : 10 Dni=10€, 30Dni=20€, [email protected] Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka Tak Gunia bez wzgledu na to czy prostytutka jest niemiecka, polska, ukrainska, hiszpanska czy francuska to jesli pracuje uczciwie to jestem z niej dumny bardziej niz z Twojego postu. I jeszcze jedno: Polska ze wzgledu na swoje polozenie geopolityczne przez setki lat miała ciężko, armie przechodziły we wszystkich kierunkach, grabiły, niszczyły i gwałciły ale jest jeden ogromny plus tego mieszania krwi: Mamy PIĘKNE KOBIETY temat do usuniecia, przepraszam ale nie wytrzymalem, ja tam juz wole zaplacic za te autostrady niz sobie humor na skiforum psuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gunia83 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 przepraszam ale nie wytrzymalem, ja tam juz wole zaplacic za te autostrady niz sobie humor na skiforum psuc Nie przepraszaj. Ja takze place za Autostrade gdy jade z Wroclawia do Gliwitz. U mnie pracuje sprzata gotuje opiekuje dzieckiem Pani Danuta. W Katowicach byla Professorka Mathematyki w Lyceum ale zostala wyrzucona po 30 latach gdyz za stara. Otrzymuje 10€ za Godzine a 2 Polakow remontowalo moje Mieszkanie za 1500€ wykonali wszystko Tip-Top i posprzatali za 4 dni bo pracowali od 6 do 22 . Niemiecka Firma wykonala Kosztorys na 4200 € a ten sam Remont 2 tygodnie mial trwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tatmak Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 ..... Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka To żart, ironia jest???, dałem się wkręcić??? To ma być powód do dumy???, 12 godzin, 8 osób, zaniżone stawki za pracę??? To smutna rzeczywistość. [email protected]#$%&^*....i .....%^&*)$#@...... Ten post jest dla mnie wysoce niestosowny (to zamiast tego co myślę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pajgab Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Z tego co mówili w TV - chcą to obejść w ten sposób, że i Niemcy będą musieć mieć winiety, ale dostaną je gratis (już teraz nie pamiętam czy poprzez ubezpieczenie, czy poprzez podatek). Obniżą te ubezpieczenie/podatek o wartość winiety, dołożą winietę i Niemiaszek będzie płacić dalej tyle samo, ale opłata będzie sztucznie rozdzielona na ubezpieczenie czy podatek oraz winietę Mniej wiecej masz racje.Prawdopodobnie bedzie obnizony podatek drogowy i w miejsce tego wejdzie winieta. Ale jak juz napisalem w moim poprzednim poscie na rozwiazanie trzeba poczekac. Na jakich zasadach bedzie wprowadzona oplata za korzystanie z autostrad tego nie wie jeszcze nikt....... Poza tym na niemieckich rejestracjach nie jezdza tylko Niemcy. Mam znajomych,ktorzy mieszkaja w Polsce,ale poprzez sprawy zawodowe auta maja zajerestrowane w Niemczech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Autostrady Niemcy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
snowrider Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Prsze sie nie obawiac to jedynie propzycja bawarskij Partyi CSU w koalicyjnej Rozmowie. Pani Merkel z CDU obiecala iz tego nie wprowdzi i partia SPD jest przeciwna. Propozycja jest taka : 10 Dni=10€, 30Dni=20€, [email protected] Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka Tak Gunia bez wzgledu na to czy prostytutka jest niemiecka, polska, ukrainska, hiszpanska czy francuska to jesli pracuje uczciwie to jestem z niej dumny bardziej niz z Twojego postu. I jeszcze jedno: Polska ze wzgledu na swoje polozenie geopolityczne przez setki lat miała ciężko, armie przechodziły we wszystkich kierunkach, grabiły, niszczyły i gwałciły ale jest jeden ogromny plus tego mieszania krwi: Mamy PIĘKNE KOBIETY temat do usuniecia, przepraszam ale nie wytrzymalem, ja tam juz wole zaplacic za te autostrady niz sobie humor na skiforum psuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gunia83 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 przepraszam ale nie wytrzymalem, ja tam juz wole zaplacic za te autostrady niz sobie humor na skiforum psuc Nie przepraszaj. Ja takze place za Autostrade gdy jade z Wroclawia do Gliwitz. U mnie pracuje sprzata gotuje opiekuje dzieckiem Pani Danuta. W Katowicach byla Professorka Mathematyki w Lyceum ale zostala wyrzucona po 30 latach gdyz za stara. Otrzymuje 10€ za Godzine a 2 Polakow remontowalo moje Mieszkanie za 1500€ wykonali wszystko Tip-Top i posprzatali za 4 dni bo pracowali od 6 do 22 . Niemiecka Firma wykonala Kosztorys na 4200 € a ten sam Remont 2 tygodnie mial trwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tatmak Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 ..... Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka To żart, ironia jest???, dałem się wkręcić??? To ma być powód do dumy???, 12 godzin, 8 osób, zaniżone stawki za pracę??? To smutna rzeczywistość. [email protected]#$%&^*....i .....%^&*)$#@...... Ten post jest dla mnie wysoce niestosowny (to zamiast tego co myślę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pajgab Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Z tego co mówili w TV - chcą to obejść w ten sposób, że i Niemcy będą musieć mieć winiety, ale dostaną je gratis (już teraz nie pamiętam czy poprzez ubezpieczenie, czy poprzez podatek). Obniżą te ubezpieczenie/podatek o wartość winiety, dołożą winietę i Niemiaszek będzie płacić dalej tyle samo, ale opłata będzie sztucznie rozdzielona na ubezpieczenie czy podatek oraz winietę Mniej wiecej masz racje.Prawdopodobnie bedzie obnizony podatek drogowy i w miejsce tego wejdzie winieta. Ale jak juz napisalem w moim poprzednim poscie na rozwiazanie trzeba poczekac. Na jakich zasadach bedzie wprowadzona oplata za korzystanie z autostrad tego nie wie jeszcze nikt....... Poza tym na niemieckich rejestracjach nie jezdza tylko Niemcy. Mam znajomych,ktorzy mieszkaja w Polsce,ale poprzez sprawy zawodowe auta maja zajerestrowane w Niemczech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Autostrady Niemcy
gunia83 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 przepraszam ale nie wytrzymalem, ja tam juz wole zaplacic za te autostrady niz sobie humor na skiforum psuc Nie przepraszaj. Ja takze place za Autostrade gdy jade z Wroclawia do Gliwitz. U mnie pracuje sprzata gotuje opiekuje dzieckiem Pani Danuta. W Katowicach byla Professorka Mathematyki w Lyceum ale zostala wyrzucona po 30 latach gdyz za stara. Otrzymuje 10€ za Godzine a 2 Polakow remontowalo moje Mieszkanie za 1500€ wykonali wszystko Tip-Top i posprzatali za 4 dni bo pracowali od 6 do 22 . Niemiecka Firma wykonala Kosztorys na 4200 € a ten sam Remont 2 tygodnie mial trwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tatmak Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 ..... Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka To żart, ironia jest???, dałem się wkręcić??? To ma być powód do dumy???, 12 godzin, 8 osób, zaniżone stawki za pracę??? To smutna rzeczywistość. [email protected]#$%&^*....i .....%^&*)$#@...... Ten post jest dla mnie wysoce niestosowny (to zamiast tego co myślę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pajgab Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Z tego co mówili w TV - chcą to obejść w ten sposób, że i Niemcy będą musieć mieć winiety, ale dostaną je gratis (już teraz nie pamiętam czy poprzez ubezpieczenie, czy poprzez podatek). Obniżą te ubezpieczenie/podatek o wartość winiety, dołożą winietę i Niemiaszek będzie płacić dalej tyle samo, ale opłata będzie sztucznie rozdzielona na ubezpieczenie czy podatek oraz winietę Mniej wiecej masz racje.Prawdopodobnie bedzie obnizony podatek drogowy i w miejsce tego wejdzie winieta. Ale jak juz napisalem w moim poprzednim poscie na rozwiazanie trzeba poczekac. Na jakich zasadach bedzie wprowadzona oplata za korzystanie z autostrad tego nie wie jeszcze nikt....... Poza tym na niemieckich rejestracjach nie jezdza tylko Niemcy. Mam znajomych,ktorzy mieszkaja w Polsce,ale poprzez sprawy zawodowe auta maja zajerestrowane w Niemczech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Autostrady Niemcy
tatmak Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 ..... Prosze byc dumny ze Dziadkowie i ne tylko Oni, takze Ojcowie i Synowie. Do Dzisiaj Polacy to bardzo wysoko oceniana Sila robocza w Niemcach. Tysiace buduja dalej Autostrady, ukladaja Kafle, maluja Mieszkania, zbieraja Truskawki, Spargle i Winogrona. Wykonuja tae Prace za niskie Pieniadze za takie jakich nie chce pracowac Turek, Marokana i Indus. Potrafa pracowac 12 i wiecej godzin na Dobe i mieszkaja czesto po 8 w jednym Contenairze. Takze Polskie Kobiety wysoko ceni sie w zawodach Sprzataczka, Pielegniarka i Prostytutka To żart, ironia jest???, dałem się wkręcić??? To ma być powód do dumy???, 12 godzin, 8 osób, zaniżone stawki za pracę??? To smutna rzeczywistość. [email protected]#$%&^*....i .....%^&*)$#@...... Ten post jest dla mnie wysoce niestosowny (to zamiast tego co myślę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pajgab Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Z tego co mówili w TV - chcą to obejść w ten sposób, że i Niemcy będą musieć mieć winiety, ale dostaną je gratis (już teraz nie pamiętam czy poprzez ubezpieczenie, czy poprzez podatek). Obniżą te ubezpieczenie/podatek o wartość winiety, dołożą winietę i Niemiaszek będzie płacić dalej tyle samo, ale opłata będzie sztucznie rozdzielona na ubezpieczenie czy podatek oraz winietę Mniej wiecej masz racje.Prawdopodobnie bedzie obnizony podatek drogowy i w miejsce tego wejdzie winieta. Ale jak juz napisalem w moim poprzednim poscie na rozwiazanie trzeba poczekac. Na jakich zasadach bedzie wprowadzona oplata za korzystanie z autostrad tego nie wie jeszcze nikt....... Poza tym na niemieckich rejestracjach nie jezdza tylko Niemcy. Mam znajomych,ktorzy mieszkaja w Polsce,ale poprzez sprawy zawodowe auta maja zajerestrowane w Niemczech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
pajgab Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Z tego co mówili w TV - chcą to obejść w ten sposób, że i Niemcy będą musieć mieć winiety, ale dostaną je gratis (już teraz nie pamiętam czy poprzez ubezpieczenie, czy poprzez podatek). Obniżą te ubezpieczenie/podatek o wartość winiety, dołożą winietę i Niemiaszek będzie płacić dalej tyle samo, ale opłata będzie sztucznie rozdzielona na ubezpieczenie czy podatek oraz winietę Mniej wiecej masz racje.Prawdopodobnie bedzie obnizony podatek drogowy i w miejsce tego wejdzie winieta. Ale jak juz napisalem w moim poprzednim poscie na rozwiazanie trzeba poczekac. Na jakich zasadach bedzie wprowadzona oplata za korzystanie z autostrad tego nie wie jeszcze nikt....... Poza tym na niemieckich rejestracjach nie jezdza tylko Niemcy. Mam znajomych,ktorzy mieszkaja w Polsce,ale poprzez sprawy zawodowe auta maja zajerestrowane w Niemczech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi