Jump to content

Dożynki 2011 / Valmeinier & Valloire & Val Thorens / 19.03.-25.03

Szabir
 Share

Recommended Posts

BBAsia jak widzisz chyba się udało wskoczyć w ostatniej chwili :) czekamy teraz tylko na potwierdzenie kwaterki i zaczynamy pakować walizki i ostrzyć narty :)

Kwaterka będzie jak 4-ty/a dośle polisę, inaczej mam ręce związane.. ------------------------------ aktualna lista post nr 1

Użytkownik Szabir edytował ten post 28 luty 2011 - 21:12

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Abstrahując od tematów związanych z zapełnianiem kolejnych apartamentów na "kameralny" wyjazd pytanie z innej beczki: na jakich kapciach jedziecie? Zastanawiam się czy zmienić na letnie, a z drugiej strony boje się powrotu zimy... Pozdrawiam

Abstrahując od tematów związanych z zapełnianiem kolejnych apartamentów na "kameralny" wyjazd pytanie z innej beczki: na jakich kapciach jedziecie? Zastanawiam się czy zmienić na letnie, a z drugiej strony boje się powrotu zimy... Pozdrawiam

bardziej się zastanawiaj czy ostatnie 16 km pojedziesz na łańcuchach czy nie. Resztę dopowiedz sobie sam.. :)

Użytkownik Szabir edytował ten post 01 marzec 2011 - 07:40

Sese daleko to Ty na letnich nie zajedziesz....

- Samochód - Lecimy autostradą A1 Warszawa -Katowice A4 Katowice-Wrocław-Drezno-Chemnitz potem A72/E4412 do A9/E51 do Nurmberg gdzie spotykamy się z pozostałym naszymi wozami. później A6/E50 aż do A5/E35. W Basel A5/E35 przechodzi w A2/E255/E35 która zmienia się na A1/E25 kierunek Bern/Genewa. Genewa /Annecy /Chambery A41/E712 aż do Saint Jean de Maurienne gdzie odbijamy w prawo na drogę D902 i za ok. 16 km jesteśmy na miejscu w Valmeinier. koszty drogowe dla jadących przesz Szwajcarię ( a takich będzie większość) winietka roczna ok 30 e ważna rok kalend. + 2 miesiące odcinek płatnej autostrady w Francji, o ile dobrze pamiętam koszt ok 20 e.

Witam Mam pytanko co do kosztów drogowych Rozumiem z powyższego że za vinietę Szwajcarską płacę tylko raz (winieta roczna) A za autostrady we Francji 20€ x 2 (<-->) Czyli na opłaty drogowe liczyć 70€ Może ktoś ma dokładne wiadomości. Postrufka

Witam Mam pytanko co do kosztów drogowych Rozumiem z powyższego że za vinietę Szwajcarską płacę tylko raz (winieta roczna) A za autostrady we Francji 20€ x 2 (<-->) Czyli na opłaty drogowe liczyć ...

Dokladnie TAK.... winiete szwajcarska mozesz kupic w Polsce (PZM ja sprzedaje w cenie 130 zł)

Witam Mam pytanko co do kosztów drogowych Rozumiem z powyższego że za vinietę Szwajcarską płacę tylko raz (winieta roczna) A za autostrady we Francji 20€ x 2 (<-->) Czyli na opłaty drogowe liczyć 70€ Może ktoś ma dokładne wiadomości. Postrufka

łączny koszt autostrad to +/- 25 € -------------------------------------------------------------------------------------------- Lublin - Valmieinier 1800 łączny koszt: 357.17 EUR autostrady > PPA 23.93 EUR | paliwa 304.12 EUR | winieta > 29.12 EUR Czas 20h14 w tym 14h27 na autostradzie Odległość 1992 km w tym 1648 km na autostradzie * źródło www.viamichelin.pl

Użytkownik Szabir edytował ten post 03 marzec 2011 - 15:55

łączny koszt autostrad to +/- 25 € łączny koszt: 357.17 EUR autostrady > PPA 23.93 EUR | paliwa 304.12 EUR | winieta > 29.12 EUR * źródło www.viamichelin.pl

szabir koszt łączny przejazdu autostradami tam i z powrotem to: - 135,50 zł (winieta szwajcarska w PZM w Polsce) lub 40 CHF (franków szwajcarskich) na granicy - 40 EUR (2 x 20) za przejazd przez Francję - po 2 odcinki płatne w każdą stronę :cool:

szabir koszt łączny przejazdu autostradami tam i z powrotem to: - 135,50 zł (winieta szwajcarska w PZM w Polsce) lub 40 CHF (franków szwajcarskich) na granicy - 40 EUR (2 x 20) za przejazd przez Francję - po 2 odcinki płatne w każdą stronę :cool:

To musieliśmy dostać zniżkę za wygląd na tych autostradach, bo zapłaciliśmy mniej ( i to nie raz..)

Użytkownik Szabir edytował ten post 03 marzec 2011 - 21:21

To musieliśmy dostać zniżkę za wygląd na tych autostradach, bo zapłaciliśmy mniej ( i to nie raz..)

nie podważam praktyki Ojca Szabira :) w/g ViaMichelin - Chambery Nord - punkt poboru opłat: 10,30 EUR - Saint-Michel-de-Maurienne - punkt poboru opłat: 9,70 EUR założyłem, że z powrotem jest to samo... ;) w realu znasz to tylko Ty... ewentualnie proszę o korektę według faktycznych kosztów Ważne: Auto familijne (cokolwiek to znaczy ;P ) zdruff 4U

Użytkownik colargol edytował ten post 03 marzec 2011 - 22:25 correct typ auta

nie podważam praktyki Ojca Szabira :) w/g ViaMichelin - Chambery Nord - punkt poboru opłat: 10,30 EUR - Saint-Michel-de-Maurienne - punkt poboru opłat: 9,70 EUR założyłem, że z powrotem jest to samo... ;) w realu znasz to tylko Ty... ewentualnie proszę o korektę według faktycznych kosztów zdruff 4U

ostatnio nas wyszło coś koło 30 jurków ale jechaliśmy małym busem ( a oni liczą za to jak za vana trochę drożej) i na bank na jednej bramce było coś 6,60 a na drugiej trochę więcej. Szkoda pisaniny bo oni też mogą mieć zmienne ceny sezonowe. Ważne żeby mieć ponad 30 jurasów w kieszeni ( kartą chyba też można płacić o ile pamiętam ale to trwa) a czy wyjdzie to 5 e więcej czy 5 miej to jeden pies.

Użytkownik Szabir edytował ten post 03 marzec 2011 - 23:06

• 2 weeks later...

Warunki wyśmietnite...Śmigamy w max słońcu... traski zajebi.... Kto nie przyjechał niech żałuje...

Jako zatwardziały sceptyk powiem, że pewnie teraz próbujesz zatuszować to, że daliście ciała jadac pełną wiosną na narty i ratujesz image Ojca Dyrektora pisząć, że jest zajefajnie i w ogółe;) Nie może być zajefajnie... Turbo tam nie ma!:D

Pozdrowienia z Val Thorens dla całej Waszej ekipy, zakładam ze u Was tez cały czas sereno i oby tak do soboty....;-)) Mam pytanko, nie wiecie może czy jest jakaś stronka, gdzie można sprawdzić ile km się przejechało? Na skiline niestety Francja nie działa :-(

Już w domku. W skrócie: w skali 1 do 10 wyjazd oceniam na mocne 12...:) Banan nie schodzi mi ze spalonej słońcem twarzy, za to limo spod oka schodzi błyskawicznie!;) Wracajcie bezpiecznie i szybko, bo już za Wami tęsknie!! Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Sławek PS. Tym razem nie zgubili mi bagażu:)

Użytkownik SlawekW edytował ten post 26 marzec 2011 - 16:59 PS