Jump to content

Klepki - Wisła

fantom
 Share

Recommended Posts

Wisła - Klepki Krótki opis ośrodka . Strona ośrodka: http://www.wyciag-klepki.pl Położenie Dojazd Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Jest - płatny Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Około 1 km od skoczni narciarskiej w Wiśle Malince po lewej stronie drogi (kierunek na Szczyrk). Naprzeciwko stacji Cieńków Noclegi Trasy Typ wyciągu : 2xTalerzykowy Długość : 600 i 200 m Trasy oświetlone i ratrakowane Ceny http://wyciag-klepki.pl/cennik.html Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Jest wypożyczalnia i serwis Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Tak Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Jest Galeria zdjęć http://wyciag-klepki.pl/galerie.html

• 11 months later...
Dzisiaj na Klepkach byłem pierwszy raz. Wybrałem się tam licząc, że będzie mało ludzi, bo jednak Nowa Osada czy Cienków to stacje o wiele bardziej popularne. O godzinie 10:30. ludzi mało:) Do godziny 11:30 jazda bez kolejki, potem 5 minut czekania. Warunki narciarskie dobre i bardzo dobre, po godzinie 12 trochę miejscami było rozjeżdżone. Na PLUS zaliczę dobrze przygotowany stok, mało ludzi w godzinach w których jeździłem. Na MINUS to płatny na wstępie parking 5 złoty i brak kart czasowych. Pozdrawiam

Załączone miniatury

• DSC00157.jpg
  • DSC00154.jpg
  • DSC00160.jpg

• 2 months later...
  • 10 months later...
  • 1 year later...
  • 11 months later...

czy ktoś wie jakie zmiany zaszły zmiany w Ośrodku po wybudowaniu nowej kanapy?

Jak zmienił się stok (ponoć poszerzony) i baza gastronomiczno-sanitarna?

Czy ta nowa kanapa nie "zakorkuje" stoku naktórym zawsze było luźno z powodu małowydajnego orczyka.

• 2 years later...
  • 2 weeks later...
Sympatyczna  górka do nauki jazdy. Wczoraj pierwszy raz tam zajrzałem z osobami co miały drugi dzień narty na nogach. Bez problemów górka opanowana. :-) . W niedzielę słonce, +10 st i grząskie 'coś' na stoku. Do 10 tej jako-tako, potem jakby mniej.... Jazda nawet fajna gdy sie rozpędzić, ale z tym kłopot bo ludzi sporo a narty nawet na kreche słabo niosą..... ale 'kursanci' zadowoleni. Kolejek brak. Max minuta. Początek ferii - w Wisle i Ustroniu na ulicach 'dzikie tłumy' prawie jak lipcowe popołudnie..... Po nocnej ulewie  i sobotnich opadach raczej kiepskie prognozy na stokach, snieg bedzie jeszcze długo, ale to jakby nie to....     PozdrawiamM

• 1 month later...

Witam wszystkich,

byłem w Wiśle od środy 16 marca do niedzieli 20 marca 2016 i jeździłem na Klepkach.

Środa wieczór - jazda po muldach.

Czwartek 8:00  - 10:00 wyratrakowany lód - super do szybkiej jazdy na krawędzi (mi się podobało, niektórzy narzekali)

Piątek 9:00 - 10:00 bo rano wybrałem się na Cieńków (ale ćwiczący komandosi skutecznie blokowali stok, więc po 2 zjazdach zrezygnowałem) - twardo i szybko. O 11:00 wróciłem z żoną i dziećmi i już były całkiem inne warunki, mięko, wolno i muldy na dole.

Piątek 8:00 - 10:00 super a od 11:00 już znacznie gorzej

Sobota 8:00 - 10:00 super, później gorzej

i pojawia się niedziela, postanowiono dośnieżyć stok i mamy taki oto efekt, gdzie armatka nie sięgnęła jest lód i szybko, gdzie sypnięto tępo, jedziesz szybko 20-30 metrów i narty Ci stają (co poniektórym jedna narta i leżą). O 11:00 żona po jednym zjeździe zrezygnowała - straszne muldy i co chwila ktoś leżał na stoku.

W mojej ocenie jednak do niedzieli jedne z lepszych warunków w Wiśle - Cieńków (tragedia + komandosi), Soszów ok. (nawet wieczorem dało radę jeździć główną trasą, jak na objeździe nie wiem), Nowa Osada - padła i poniżej krytyki na końcu funkcjonowania. 

Pozdrawiam

K.M. 

p.s.

kolejek brak

Sympatyczna  górka do nauki jazdy. Wczoraj pierwszy raz tam zajrzałem z osobami co miały drugi dzień narty na nogach. Bez problemów górka opanowana. :-) . W niedzielę słonce, +10 st i grząskie 'coś' na stoku. Do 10 tej jako-tako, potem jakby mniej.... Jazda nawet fajna gdy sie rozpędzić, ale z tym kłopot bo ludzi sporo a narty nawet na kreche słabo niosą..... ale 'kursanci' zadowoleni. Kolejek brak. Max minuta. Początek ferii - w Wisle i Ustroniu na ulicach 'dzikie tłumy' prawie jak lipcowe popołudnie..... Po nocnej ulewie  i sobotnich opadach raczej kiepskie prognozy na stokach, snieg bedzie jeszcze długo, ale to jakby nie to....     PozdrawiamM

• 2 years later...
Dziś jeszcze był spacer z moimi dziećmi na sanki i po drodze odwiedziłem Klepki oraz Cieńków. O warunkach na trasach nie napiszę bo nie jeździłem, ale na Klepkach zdecydowanie więcej ludzi niż na Cieńkowie.

Klepki widziane z okolicznej łąki.

Klepki.jpg

Ładnie prezentuje się ratrak.

Klepki-ratrak.jpg

Trochę ludzi na stoku.

Klepki-2.jpg

Choć kolejek do wyciągów brak.

DSC-8439.jpg

• 11 months later...
  • 1 year later...

Korzystając z okazji chciałem jutro po południu poprawić z żoną technikę jazdy (wchodzenie w skręty). Czy szkolenia są akceptowane przez służby i możemy się czuć bezpiecznie?

Jeżeli ktoś był dzisiaj to poproszę o info jak było z obłożeniem bo na kamerach widać że ludzi jest dosyć sporo i czy ok 16.30 były kłopoty z wejściem?