Jan Napisano Poniedziałek o 20:30 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:30 16 minut temu, johnwick napisał: Jan, poddałeś się tranzycji? nie trzeba, wystarczy oświadczenie w urzędzie, raz w roku można płeć zmienić 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Poniedziałek o 20:53 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:53 53 minuty temu, Harnaś napisał: Jeszcze tak mi się przypomniało, a Mitek chyba zapomniał napisać. Jeśli masz braki w technice, to testowanie jest bez sensu. Dobierzesz to na czym akurat ci się będzie dobrze jeździło w danych warunkach, przy aktualnych umiejętnościach. Ale skoro jest poziom 7 to możesz potestować za darmo w Polsce. We ferie w różnych ośrodkach są organizowane darmowe testy nart przez różnych producentów. W Szczyrku np. był Rossignol, Atomic, Salomon, Elan, Majesty (w różnych terminach). W innych popularnych ośrodkach też są organizowane takie testy. Może jeszcze gdzieś coś będzie. Cześć A jeśli nie masz braków w technice - a takich narciarzy widzimy tylko w TV na zawodach w cyklu Pucharu Świata - to testowanie jest sensowne. W innym wypadku większe znaczenie ma przygotowanie narty niż jej model czy firma i testowanie w celu wybrania narty do zakupu jest BEZ SENSU Natomiast testowanie żeby poznać różne typy, modele, sposoby przygotowania nart jest znakomitą rzeczą rozwijającą zdolności adaptacyjne naszej techniki. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Wtorek o 19:28 Udostępnij Napisano Wtorek o 19:28 (edytowane) W dniu 2.02.2026 o 13:29, narciareczka napisał: Zastanawiałam się nad nartami allround Elan Amphibio (chyba nawet na podobnych kiedyś 1 sezon jeździłam, bardziej damskich) 160 cm. One wytrzymałyby mi cały Nie wiem na jakim roczniku elana jeździłaś,ale elan amphibio to bardzo udana fajna narta, mówię o najwyższym modelu,bo trochę tego naprodukowali ,a z biegiem lat zepsuli. Pierwsze roczniki bardzo udane. Posiadam do dziś dzięki poleceniu przez byłą Czeską zawodniczkę na testach, która powiedziała, że sama jeździ,bo jako całodniowa narta w Alpach jest super. Na odsypach i nieratrakowanej trasie świetna. Będąc w Czechach,gdzie wszyscy narzekali w knajpie, że trasa powinna być zamknięta,bo to skandal że nie wyratrakowana po opadzie i odsypy po kolana ,bawiłem się doskonale i to był najlepszy z trzech dni. Umiejętności umiejętnościami,ale ta narta doskonale sprawdzała się w takich warunkach. Trochę mniej energiczna na wejściu na krawędzie,ale bez przesady. Jak masz kupować,to najwyższy model. Edytowane Wtorek o 19:31 przez Edwin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmoimpasterzem Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu W dniu 2.02.2026 o 18:29, Jan napisał: niezła podpucha, ciekawe kto to się zarejestrował jako narciareczka jak nic tomal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, panmoimpasterzem napisał: jak nic tomal a Ty skąd się urwałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciareczka Napisano 26 minut temu Autor Udostępnij Napisano 26 minut temu (edytowane) W dniu 3.02.2026 o 20:28, Edwin napisał: Nie wiem na jakim roczniku elana jeździłaś,ale elan amphibio to bardzo udana fajna narta, mówię o najwyższym modelu,bo trochę tego naprodukowali ,a z biegiem lat zepsuli. Pierwsze roczniki bardzo udane. Posiadam do dziś dzięki poleceniu przez byłą Czeską zawodniczkę na testach, która powiedziała, że sama jeździ,bo jako całodniowa narta w Alpach jest super. Na odsypach i nieratrakowanej trasie świetna. Będąc w Czechach,gdzie wszyscy narzekali w knajpie, że trasa powinna być zamknięta,bo to skandal że nie wyratrakowana po opadzie i odsypy po kolana ,bawiłem się doskonale i to był najlepszy z trzech dni. Umiejętności umiejętnościami,ale ta narta doskonale sprawdzała się w takich warunkach. Trochę mniej energiczna na wejściu na krawędzie,ale bez przesady. Jak masz kupować,to najwyższy model. To był tamtejszy rocznik czyli jakieś 2018 chyba, właśnie polecone przez zawodnika 🙂 więc chyba coś z tym jest (tylko to było dosyć dawno temu, nie wiem czy nie była to inna narta, podobna do niej). A jak się jeździ na tych atomicach w porównaniu z elanami? Co do modelu to myślałam o 16 (albo 14, zależy co będzie- to i tak byłyby narty na cały dzień na 1-2 sezony, potem do zmiany na lżejszą jazdę po południu) Edytowane 7 minut temu przez narciareczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 24 minuty temu Udostępnij Napisano 24 minuty temu Godzinę temu, Jan napisał: a Ty skąd się urwałeś ? Chyba nie śledziłeś dyskusji między nimi 🤣. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi