gierallegro Napisano Piątek o 22:51 Udostępnij Napisano Piątek o 22:51 Witam Jeździłem na nartach atomic x7 wb miałem pożyczone. Bardzo dobrze mi się na nich poruszało. Szukam takiej narty lub czegoś bardzo podobnego. Mam 184cm i 90kg poziom 5 . Proszę o pomoc w dopasowaniu narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano wczoraj o 09:15 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:15 Brać najdłuższą jaka występuje w tym modelu. 176cm jest tam prawdopodobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 09:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:18 10 godzin temu, gierallegro napisał: Witam Jeździłem na nartach atomic x7 wb miałem pożyczone. Bardzo dobrze mi się na nich poruszało. Szukam takiej narty lub czegoś bardzo podobnego. Mam 184cm i 90kg poziom 5 . Proszę o pomoc w dopasowaniu narty Czy jesteś pewien, że to był model x7. Czy to była prywatna narta od kogoś czy z wypożyczalni a jeżeli tak to jakiej? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gierallegro Napisano wczoraj o 09:52 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 09:52 Prywatna narta znajomego. X7 wb dokładnie takie miała oznaczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 10:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:00 OK. no to kup taką samą i tyle, tylko... tak jak pisze Brunner - najdłuższą bo to dość łatwa narta. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gierallegro Napisano wczoraj o 10:18 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 10:18 Problem jest właśnie w tym że ta narta jest praktycznie nie dostępna, i szukam jakiejs alternatywy. Próbowałem na head rally 177 i męczyłem sie w tych nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 10:45 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:45 (edytowane) 29 minut temu, gierallegro napisał: Problem jest właśnie w tym że ta narta jest praktycznie nie dostępna, i szukam jakiejs alternatywy. Próbowałem na head rally 177 i męczyłem sie w tych nartach. Cześć Nie, dostępna - czyli dostępna czy niedostępna czyli nie do dostania? Bo nie do końca czaję? Całkiem niezły wybór ten Head. Narty kupujemy zawsze nieco "na wyrost" w sensie naszego zaawansowania technicznego bo zakładamy postęp w nauce techniki jazdy. Z początku narta będzie sprawiała nieco trudności w operowaniu nią ale przy wzroście umiejętności, doświadczenia i objeżdżenia te trudności miną. Nigdy nie kupujemy nart bazując na testach czy próbach, chyba, że jesteśmy doskonałym narciarzem i mamy możliwość zorganizowania sobie warunków testowych do doboru narty. Pozdro Edytowane wczoraj o 10:48 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gierallegro Napisano wczoraj o 10:52 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 10:52 Są tam jakieś na olx ale zniszczone, szukam czegoś rozsądnego. Rally dla mnie jest zbyt wymagająca. Nie wiem w co celować. Head v6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 11:12 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:12 10 minut temu, gierallegro napisał: Są tam jakieś na olx ale zniszczone, szukam czegoś rozsądnego. Rally dla mnie jest zbyt wymagająca. Nie wiem w co celować. Head v6? Cześć Tłumaczę jeszcze raz: Albo kupisz sobie nartę, która TERAZ jest nieco zbyt wymagająca ale zapewni Ci postęp techniczny w jeździe albo kupić taką, która jest TERAZ komfortowa i za chwilę poczujesz, że nie trzyma, jest wiotka itd. Jeżeli można jakoś naprowadzić to szukaj narty nie za bardzo taliowanej ale i nie za sztywnej - im mniejszy promień tym może być krótsza ale jednocześnie sztywniejsza (wyższy model katalogowo). Rally wydaje się nartą, którą można polecić w takiej sytuacji. Jeżeli była zbyt wymagająca to znaczy, że jesteś absolutnie początkujący i masz takie opcje: - poczekać z kupnem jeszcze sezon i się doszkolić. - kupić nie 177 cm ale 170 cm - wielkiego znaczenia realnego to nie ma ale będzie Ci psychicznie łatwiej i się solidnie szkolić - kupić inną łatwiejszą nartę i... się solidnie szkolić Wypadkowa jest prosta - uczyć się jeździć Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gierallegro Napisano wczoraj o 11:16 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 11:16 Dzieki. Ta narta byla mi za ciężka nie na moje nogi i umiejętności. Nie ma co sie oszukiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gierallegro Napisano wczoraj o 11:17 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 11:17 Jeśli inna do szkolenia się i przyjemności z jazdy a nie walki z sobą to jaką celować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 11:48 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:48 OK. Ja już napisałem wszystko co mogłem. Więcej nie mogę bo bym oszukiwał. Wybór należy do Ciebie - albo chcesz się nauczyć jeździć na nartach albo do końca życia będziesz zjeżdżał z górki. Narta leży na ziemi - nie może być za ciężka - chyba że do noszenia ale to tylko kwestia umiejętności noszenia. Powiedzenie jest takie - dobra narta ciężka narta jest ciągle aktualne. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu W dniu 13.12.2025 o 11:18, gierallegro napisał: Problem jest właśnie w tym że ta narta jest praktycznie nie dostępna, i szukam jakiejs alternatywy. Próbowałem na head rally 177 i męczyłem sie w tych nartach. Odgałęzienie linii X wb, zastąpił Atomic serią Q. X7 wb, to teraz Q7. Co nie znaczy, iż to są narty 1 do 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 11 minut temu, Gabrik napisał: Odgałęzienie linii X wb, zastąpił Atomic serią Q. X7 wb, to teraz Q7. Co nie znaczy, iż to są narty 1 do 1. Cześć Wiesz, jak 7 zmienili konstrukcyjnie tak jak 9 - bo te widziałem - 2 czy 3 lata temu to rzeczywiście nie byłoby żadnego odniesienia bo 9 po prostu zniszczyli. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi