Skocz do zawartości

Volkl peregrine 72 vs peregrine 72master

WaldekB.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przymierzam się bez tym sezonie do zakupu kolejnych nart. Po dobrych recenzjach padło na Volkl Peregrine 72. 

I teraz mam dylemat czy kupić zwykl czy wersja Master . 

Trochę o mnie 

175cm.waga 100.wiek 50

Średnio zaawansowany +

Bardziej mi się podobają Masters ale czy nie są zbytnio wymagające? 

Edytowane przez WaldekB.

• 3 tygodnie później...
Godzinę temu, Bruner79 napisał:

87,6/1,4

a Twoim zdaniem co daje takie właśnie ostrzenie 

- moje nówki Racetigery SRC miały też ale kazałem naostrzyć na 88/0,5 

myślisz że to błąd ?

ja nie czuję wielkiej różnicy ale wydaje mi się że zrobiły się ciut agresywniejsze na twardym

9 minut temu, Jan napisał:

a Twoim zdaniem co daje takie właśnie ostrzenie 

- moje nówki Racetigery SRC miały też ale kazałem naostrzyć na 88/0,5 

myślisz że to błąd ?

ja nie czuję wielkiej różnicy ale wydaje mi się że zrobiły się ciut agresywniejsze na twardym

Felek bok robi myślę w ten sposób, żeby każdy wyprowadził sobie kąt względem własnych preferencji. Natomiast spod robią taki od zawsze. W tym sezonie Stöckli również zaczęło w swoich nartach allm robić dół na 1,4. Być może volkl ma wypracowany taki kat podniesienia, bo ich dechy mają 2 rockerki - więc może to jakoś współgra. Ja w volklu robię tylko bok na początku, kiedy oddam dechę na wiekszy serwis to pewnie zrobię 87/0,7. Natomiast jeśli zrobiłeś 88/0,5 to na pewno narta szybciej chwyta krawędź. Mnie osobiście ich kąty fabryczne nie przeszkadzają. Jeździ mi się normalnie. 

• Like 2