Skocz do zawartości

Wymiana Fischer F18 Progressor na coś do rozwoju

arturzx

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, arturzx napisał:

No nie bardzo, za stary jestem a i ambicji sportowych nie mam to też jazda tylko typowo dla funu. 

i tak szacun jeśli prawie 4 miesiące bez przerwy jeździsz na nartach - no chyba że jesteś na Słowacji instruktorem albo pracujesz w HZS ?

W dniu 2.02.2025 o 18:21, arturzx napisał:

Aktualnie jeżdżę na Fischerach F18 Progressor 174, to moje pierwsze własne narty, w zasadzie wybrane przypadkowo w wypożyczalni kiedy zaczynałem przygodę z nartami i były to pierwsze na których jeździło mi się tak dobrze, że takie same kupiłem.

O mnie:
Waga: ~90 kg
Wzrost: 188 cm
Buty: Nordica Speedmachine 120
Doświadczenie: Odliczając pandemię i kontuzje to aktualnie 6 sezon na nartach (taki na poważnie), wcześniej to od 2014 takie incydentalne 2-3 wyjazdy w roku na jakąś górkę pokroju Kamieńska czy Kazimierza Dolnego.
Poziom: 6-7, na niebieskich trasach pełna kontrola, w tym roku już udaje mi się carving na czerwonych, po czarnych zjeżdżam bez stresu ale już nie carvingiem
Dni na nartach w sezonie: 15-20, choć w tym stuknęło już 17 więc z apetytem na więcej, pewnie max 30-35 dni

Generalnie to najwięcej funu mam z carvingu ale z racji tego gdzie się jeździ to chciałbym narty które poradzą sobie też na wymęczonych czy zlodzonych stokach. Na co w ogóle patrzeć? All-round czy All-mountain? Od jakich modeli wyjść? Bo tak strzelając i biorąc coś do testów to mam wrażenie, że to będzie bardziej lub mniej chybił-trafił a nie sensowny wybór, bo żeby dobrze ocenić to pewnie trzeba by brać narty na cały dzień. Czytając i szukając to np. nasuwają mi się NORDICA DOBERMANN MULTIGARA DC, czy patrząc na to wszystko co powyżej to jest dobry kierunek czy manowce?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam narciarską brać 😉

od tego posta minął rok czyli postęp ogromny - gratuluję

• Like 1