arturzx Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 6 minutes ago, johnwick2 said: Jeszcze tylko +1 i będzie co oglądać w eurosporcie. No nie bardzo, za stary jestem a i ambicji sportowych nie mam to też jazda tylko typowo dla funu. Edytowane 2 godziny temu przez arturzx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, arturzx napisał: No nie bardzo, za stary jestem a i ambicji sportowych nie mam to też jazda tylko typowo dla funu. i tak szacun jeśli prawie 4 miesiące bez przerwy jeździsz na nartach - no chyba że jesteś na Słowacji instruktorem albo pracujesz w HZS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturzx Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 minutes ago, Jan said: no chyba że jesteś na Słowacji instruktorem albo pracujesz w HZS Instruktorem, do HZS to raczej tylko Słowaków biorą 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu W dniu 2.02.2025 o 18:21, arturzx napisał: Aktualnie jeżdżę na Fischerach F18 Progressor 174, to moje pierwsze własne narty, w zasadzie wybrane przypadkowo w wypożyczalni kiedy zaczynałem przygodę z nartami i były to pierwsze na których jeździło mi się tak dobrze, że takie same kupiłem. O mnie: Wiek: 38 lat Waga: ~90 kg Wzrost: 188 cm Buty: Nordica Speedmachine 120 Doświadczenie: Odliczając pandemię i kontuzje to aktualnie 6 sezon na nartach (taki na poważnie), wcześniej to od 2014 takie incydentalne 2-3 wyjazdy w roku na jakąś górkę pokroju Kamieńska czy Kazimierza Dolnego. Poziom: 6-7, na niebieskich trasach pełna kontrola, w tym roku już udaje mi się carving na czerwonych, po czarnych zjeżdżam bez stresu ale już nie carvingiem Dni na nartach w sezonie: 15-20, choć w tym stuknęło już 17 więc z apetytem na więcej, pewnie max 30-35 dni Generalnie to najwięcej funu mam z carvingu ale z racji tego gdzie się jeździ to chciałbym narty które poradzą sobie też na wymęczonych czy zlodzonych stokach. Na co w ogóle patrzeć? All-round czy All-mountain? Od jakich modeli wyjść? Bo tak strzelając i biorąc coś do testów to mam wrażenie, że to będzie bardziej lub mniej chybił-trafił a nie sensowny wybór, bo żeby dobrze ocenić to pewnie trzeba by brać narty na cały dzień. Czytając i szukając to np. nasuwają mi się NORDICA DOBERMANN MULTIGARA DC, czy patrząc na to wszystko co powyżej to jest dobry kierunek czy manowce? Dzięki za pomoc i pozdrawiam narciarską brać 😉 od tego posta minął rok czyli postęp ogromny - gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi