Tomas Posted April 19 Share Posted April 19 Witam wszytskich, Bardzo proszę o info jakie ośrodki brać pod uwagę, jakie polecacie - jeśli chodzi o wyjazd na narty w drugiej połowie października ? Planowany wyjazd jest w dniach 15-22 /10/22. Z góry dziękuje za podpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plywak Posted April 19 Share Posted April 19 25 minut temu, Tomas napisał: Witam wszytskich, Bardzo proszę o info jakie ośrodki brać pod uwagę, jakie polecacie - jeśli chodzi o wyjazd na narty w drugiej połowie października ? Planowany wyjazd jest w dniach 15-22 /10/22. Z góry dziękuje za podpowiedzi. To zależy gdzie mieszkasz i gdzie chciałbyś jechać. Jest szansa np. że w Chile będą całkiem fajne warunki 😄 Zakładając, że mieszkasz w Polsce, to najbliżej będziesz miał do Austrii: w tym okresie będą działać wszystkie ichniejsze lodowce. Wybierz ten, na którym będą panowały najlepsze warunki/najwięcej tras. Nocleg ogarniesz dzień/dwa przed, bo to bardzo niski sezon. Możesz też rozważyć Włochy lub Szwajcarię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomas Posted April 19 Author Share Posted April 19 (edited) 22 minutes ago, Plywak said: To zależy gdzie mieszkasz i gdzie chciałbyś jechać. Jest szansa np. że w Chile będą całkiem fajne warunki 😄 Zakładając, że mieszkasz w Polsce, to najbliżej będziesz miał do Austrii: w tym okresie będą działać wszystkie ichniejsze lodowce. Wybierz ten, na którym będą panowały najlepsze warunki/najwięcej tras. Nocleg ogarniesz dzień/dwa przed, bo to bardzo niski sezon. Możesz też rozważyć Włochy lub Szwajcarię. Dzięki za info. Polecasz jakiś konkretnie ? jakaś miejscowość i może hotel/pensjonat ? Myślę o Austrii. Edited April 19 by Tomas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted April 19 Share Posted April 19 8 godzin temu, Plywak napisał: w Chile byłeś tam w październiku ? 7 godzin temu, Tomas napisał: jakaś miejscowość i może hotel/pensjonat ? Myślę o Austrii. najpewniejszy jest zazwyczaj Hintertuxer Gletscher ostatnio spałem tutaj https://www.badhotel-kirchler.at/ dobre żarełko i przyzwoite ceny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomas Posted April 20 Author Share Posted April 20 14 hours ago, Jan said: byłeś tam w październiku ? najpewniejszy jest zazwyczaj Hintertuxer Gletscher ostatnio spałem tutaj https://www.badhotel-kirchler.at/ dobre żarełko i przyzwoite ceny dzięki za info. 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plywak Posted April 21 Share Posted April 21 W dniu 19.04.2022 o 23:10, Jan napisał: byłeś tam w październiku ? tak, wpadam tam co weekend 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plywak Posted April 21 Share Posted April 21 W dniu 19.04.2022 o 15:26, Tomas napisał: Dzięki za info. Polecasz jakiś konkretnie ? jakaś miejscowość i może hotel/pensjonat ? Myślę o Austrii. Byłem na: Hintertux, Solden, Kitzsteinhorn, Stubai, Kaunertal i w takiej kolejności bym polecał. Są jeszcze Pitztal i Molltaller. Co do noclegów, to szukam zazwyczaj przez strony ośrodków (wysyła się zapytanie do lokalnej info turystycznej i dostajesz oferty na maila), lub na bookingu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomas Posted April 21 Author Share Posted April 21 35 minutes ago, Plywak said: Byłem na: Hintertux, Solden, Kitzsteinhorn, Stubai, Kaunertal i w takiej kolejności bym polecał. Są jeszcze Pitztal i Molltaller. Co do noclegów, to szukam zazwyczaj przez strony ośrodków (wysyła się zapytanie do lokalnej info turystycznej i dostajesz oferty na maila), lub na bookingu. dzięki za info. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted April 26 Share Posted April 26 Październik, to nie jest mocno oblegany termin. Jedź na pogodę. Nocleg rezerwuj odpowiednio późno, ośrodek wybierz z najlepszymi aktualnie warunkami. Pamiętaj, że w Solden zwykle startuje wtedy Puchar Świata (o nocleg może być trudniej, więcej osób w ośrodku). To bardzo dobry ośrodek, tylko tydzień później niż PŚ. Tux może mieć bajeczne warunki, a może być to wywiany żywy lód. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts