Jump to content

Zniknęły wszystkie moje zdjęcia - postimage - pomocy

BraCuru
 Share

Recommended Posts

Próbowałem bezskutecznie kontaktować się z adminem tego forum przez pw i email. 
Postimage. przez którego umieściłem bodajże wszystkie moje zdjęcia na tym form, dostał jakiegoś bana i musiał zmienić url. 
Oryginalny adres zawierał postimage.org. 
Aby ponownie uwidocznić zdjęcie należy w każdym ze zdjęć zmienić "org" na "cc". 
Zrobiłem to już na innych forach - w sumie około 1500 zdjęć. Każde pojedynczo! 

Tutaj niestety nie mogę tego zrobić, bo w trybie edycji oryginalny url jest zmieniony na skrót i w żaden sposób nie mogę wydobyć właściwego adresu. 

Bez_tytu_u.jpg

Kto widział np. moją relację z Zermatt może być rozczarowany zaglądając teraz do niej:
http://www.skiforum....att-w-sierpniu/

Pomożecie? 

• 4 weeks later...

Dodawaj zdjęcia w edytorze forum to nie będą ginąć :)

Oj... nie jest to takie pewne ;) Pamiętam jak parę lat temu zginęło mnóstwo zdjęć (możliwe, że zostały później odzyskane - nie wiem).

Ale to jakoś bym przebolał - chyba każdy serwis (np. imageshack, czy ostatnio właśnie postimage) potrafi jednym pociągnięciem zniweczyć dziesiątki godzin pracy i wygenerować kolejne, jeśli ktoś chce utrzymać w stanie nadającym się do użytku to, co opublikował na forach.

Dla mnie głównym problemem z obrazkami dodanymi do archiwum forum jest to, że nie da się ich wygodnie opisywać w poście.

Tak jak w poniższym przykładzie nie wygląda dobrze, poza tym podczas oglądania trzeba klikać każdą miniaturkę, którą chce się powiększyć:

IMG_4262s.jpg

Najdalszy punkt osrodka - Masnerkopf. Od lewej widoczne trasy: czerwona Mindersjochabfahrt i Mindersabfahrt, czarna Masnerkopfabfahrt, a na dole zdjecia po prawej koncowka czerwonej Hexenseeabfahrt.

Tak, moim zdaniem, jest znacznie lepiej:

IMG_4262s.jpg

Najdalszy punkt osrodka - Masnerkopf. Od lewej widoczne trasy: czerwona Mindersjochabfahrt i Mindersabfahrt, czarna Masnerkopfabfahrt, a na dole zdjecia po prawej koncowka czerwonej Hexenseeabfahrt.

P.S. W jednej relacji z wyjazdu naprawiłem popsute url-e, kolejne czekają.

Oj... nie jest to takie pewne ;) Pamiętam jak parę lat temu zginęło mnóstwo zdjęć (możliwe, że zostały później odzyskane - nie wiem).
Ale to jakoś bym przebolał - chyba każdy serwis (np. imageshack, czy ostatnio właśnie postimage) potrafi jednym pociągnięciem zniweczyć dziesiątki godzin pracy i wygenerować kolejne, jeśli ktoś chce utrzymać w stanie nadającym się do użytku to, co opublikował na forach.
Dla mnie głównym problemem z obrazkami dodanymi do archiwum forum jest to, że nie da się ich wygodnie opisywać w poście.
Tak jak w poniższym przykładzie nie wygląda dobrze, poza tym podczas oglądania trzeba klikać każdą miniaturkę, którą chce się powiększyć:

IMG_4262s.jpg

Tak, moim zdaniem, jest znacznie lepiej:

IMG_4262s.jpg

P.S. W jednej relacji z wyjazdu naprawiłem popsute url-e, kolejne czekają.

Ot uroki outsourcingu.
Zawiódł mnie fb, zawiódł mnie g.