Skocz do zawartości

Home Assistant bergfex

rulez

Rekomendowane odpowiedzi

O Panie... to już wykracza poza moje kompetencje...😆 Nie mam ale na przyszłość myślałem żeby takie coś stworzyć. Na razie instalacja czeka na podłączenie i konfigurację. Dopiero raczkuję w tych tematach. Pozwolę sobie się do Ciebie odezwać jak będę w bardziej zaawansowanej fazie 😁

Pozdro 

2 minuty temu, Mikoski napisał:

Jeżdżę na nartach bo lubię... jeżdżę na rowerze bo lubię... nigdy  nic nie mierzyłem bo po co ?  sex też lubię może czas jednak przeliczać 🤔 macie jakąś fajną apkę godną polecenia z instrukcją jak to skonfigurować?

Hehe ale tu o wyświetlanie pogody chodziło na smarthome😆 Kolega rulez pewnie łeb ścisły więc akurat lubi takie rzeczy tak jak Ty np jeździć na rowerze. A sex chyba każdy lubi, tylko co tam przeliczać ? No można by stoper włączyć i czas mierzyć albo ilość pchnięć, podskoków, klaśnięć o poślady...😁 coś by się kurła ogarnęło , rulez apkę sam stworzy, jakieś czujniki na kabelki i voila😉

Wiesz ludzie płacą krocie za to że np "piardną i im się światło w pokoju zaświeci" . Po chuj im te niektóre bajery to nie wiem ale ja np z tego żyję. Pierdoli się we łbach ludziom. Nie wystarcza im np zwykła instalacja elektryczna w budynku. Musi być coś extra bo sąsiad, czy znajomy ma. A żeby być na rynku trzeba się niestety dostosować....

Pozdro

• Like 1

42 minuty temu, rulez napisał:

Pewnie chciał napisać w innym wątku. Ja też lubię wszystko o czym pisze @Mikoski, ale to ze on nie mierzy, to nie znaczy że inni nie mogą.

Ja akurat w domu większość na Supla i pomału zaczynam migrację na HA, jest jeszcze fajny projekt https://gethomepage.dev

Zamelek - no proszę 🙂 Sporo jest tych systemów. Nie sztuka byle co zrobić na najlepszym/najdroższym tylko cuda na tym budżetowym. Wiesz, ja jestem samoukiem . Nie znam się na programowaniu. Opanowałem Satela, jakieś proste konfiguracje sieci LAN potrzebne do ogarnięcia monitoringu. Grenton jest oparty na lua. Dla Ciebie podejrzewam, że żaden "język" nie będzie stanowił problemu. Dla mnie to bariera nie do przejścia. A nie chce mi się tego uczyć, trochę się wypaliłem. 

Ale uważam że większość takich naprawdę przydatnych rzeczy można zrobić na Satelu. Reszta to już bajerki żeby pobawić się miesiąc i zapomnieć.

Pozdro