Skocz do zawartości

Fischer CURV gt 80 czy Volkl Peregrine 80? Chyba, że innego AM zaproponujecie.

sakus

Rekomendowane odpowiedzi

1. M
2. Wiek - 50
3. Waga - 95
4. Wzrost - 182
5. Jak długo jeździsz na nartach ? - od około 20 lat, Francja, Włochy, Austria (1-2 wyjazdy tygodniowe w roku)
6. Ja się oceniasz wg skali Forum ? 6
7. Jakie masz buty ? ( FLEX ) - Lange Shadow 110 - tegoroczny zakup 
8. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś? Fischer Progressor 8+; 170 cm, zakupione w 2009 roku.
9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy ? - lubię średni i długi skręt, nie bawi mnie jazda bardzo krótkim skrętem (choć nie sprawia mi problemu). Na stoku od otwarcia do zamknięcia z przerwą na jedzenie; dzienne przeloty (zjazdy + wyciągi) pomiędzy 90-120 km (w zależności od tego czy sam czy z kimś), jazda szybka. Kilkudniowy trening jazdy slalomu giganta (były inne narty niż moje progressory 8+)
10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? Na każdej trasie znajdę coś dla siebie, bez problemu poruszam się po czerwonych, czarnych. odsypy też nie sprawiają mi problemu. Kraje - patrz pkt.5. Mam problemy z jazdą w puchu, na muldach.
11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? ( turystycznie, sportowo ) - lubię szybką jazdę - ale nie sportową. Technika stosowana w zależności od stoku, warunków (śmig, NW, carving) Ale najbardziej lubię carvingowo.
12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? 6-12 dni, atletyczna budowa ciała, kondycja OK.
13. Możliwości finansowe - do 3.500 zł

Cześć

Szukam nowych nart dla siebie. Obecne fischery 8+ przejdą w spadku na mojego 14 letniego syna (docelowo też dostanie nowe narty). Czasami ciągnie mnie w przytrasowy puch 🙂 który jak pisałem wyżej sprawia mi problemy, którego jednak chciałbym się nauczyć (może trochę też narta pomoże). Moja obecna jazda to 99% przygotowana trasa.

W związku z tym zastanawiam się nad nartami z tytułu posta czyli Fischer CURV GT80 (może GT85) lub Volkl Peregrine 80. Oczywiście inne propozycje wchodzą w rachubę. Długości ok. 172-180 cm. W rachubę wchodzą tylko nowe.