sakus Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1. M 2. Wiek - 50 3. Waga - 95 4. Wzrost - 182 5. Jak długo jeździsz na nartach ? - od około 20 lat, Francja, Włochy, Austria (1-2 wyjazdy tygodniowe w roku) 6. Ja się oceniasz wg skali Forum ? 6 7. Jakie masz buty ? ( FLEX ) - Lange Shadow 110 - tegoroczny zakup 8. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś? Fischer Progressor 8+; 170 cm, zakupione w 2009 roku. 9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy ? - lubię średni i długi skręt, nie bawi mnie jazda bardzo krótkim skrętem (choć nie sprawia mi problemu). Na stoku od otwarcia do zamknięcia z przerwą na jedzenie; dzienne przeloty (zjazdy + wyciągi) pomiędzy 90-120 km (w zależności od tego czy sam czy z kimś), jazda szybka. Kilkudniowy trening jazdy slalomu giganta (były inne narty niż moje progressory 8+) 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? Na każdej trasie znajdę coś dla siebie, bez problemu poruszam się po czerwonych, czarnych. odsypy też nie sprawiają mi problemu. Kraje - patrz pkt.5. Mam problemy z jazdą w puchu, na muldach. 11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? ( turystycznie, sportowo ) - lubię szybką jazdę - ale nie sportową. Technika stosowana w zależności od stoku, warunków (śmig, NW, carving) Ale najbardziej lubię carvingowo. 12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? 6-12 dni, atletyczna budowa ciała, kondycja OK. 13. Możliwości finansowe - do 3.500 zł Cześć Szukam nowych nart dla siebie. Obecne fischery 8+ przejdą w spadku na mojego 14 letniego syna (docelowo też dostanie nowe narty). Czasami ciągnie mnie w przytrasowy puch 🙂 który jak pisałem wyżej sprawia mi problemy, którego jednak chciałbym się nauczyć (może trochę też narta pomoże). Moja obecna jazda to 99% przygotowana trasa. W związku z tym zastanawiam się nad nartami z tytułu posta czyli Fischer CURV GT80 (może GT85) lub Volkl Peregrine 80. Oczywiście inne propozycje wchodzą w rachubę. Długości ok. 172-180 cm. W rachubę wchodzą tylko nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, sakus napisał: Oczywiście inne propozycje wchodzą w rachubę. Długości ok. 172-180 cm. W rachubę wchodzą tylko nowe. Cześć Kolega @Lexi ma Bolty 80 pod butem w długości 177 jak dobrze pamiętam chyba,że już sprzedał 🤷♂️ ida jak po szynie 😉 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Victor napisał: Cześć Kolega @Lexi ma Bolty 80 pod butem w długości 177 jak dobrze pamiętam chyba,że już sprzedał 🤷♂️ ida jak po szynie 😉 pozdro Już Pawełku historia.. ale polecam - narty czołg.. czyli im gorszy warun tym większy banan na gębie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi