MATakr Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Cześć, bardzo długo jeździłem na rossignol hero ellite sx 14 163 cm długości z promieniem 14m taliowanie 120-70-100 - narty z rdzeniem drewnianym dość sztywne - buty z flexem 90.dwa sezony temu kupiłem buty z heada z flexem 120 i wycisnąłem z tych nart maksa, tzn. czułem, że narta już się ugina pod butem w pewnych momentach - wycisnąłem z niej maxa - sprzedałem narty. Ogólnie lubię pojeździć krótkimi skrętami ale już nie mam takiej kondycji. Lubię jeżdzić dłuższymi skrętami w szerokości 1/4 trasy. Prędkość jednak na stromych trasach raczej z dohamowaniem niż krecha. ważę 87kg przy wzrośćie 176cm wiek 43 lata - sprawność średnia. jakie narty byście doradzili, nie chcę schodzić na coś bardziej miękkiego kusi coś szybszego od w/w. Trochę nie chciałbym iść w narty race o charakterze slalom lub gigant - wolałbym bardziej uniwersalną nartę. Jednak bardziej stabilność jest dla mnie ważna. Prośba o podzielenie się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 35 minut temu, MATakr napisał: Cześć, bardzo długo jeździłem na rossignol hero ellite sx 14 163 cm długości z promieniem 14m taliowanie 120-70-100 - narty z rdzeniem drewnianym dość sztywne - buty z flexem 90.dwa sezony temu kupiłem buty z heada z flexem 120 i wycisnąłem z tych nart maksa, tzn. czułem, że narta już się ugina pod butem w pewnych momentach - wycisnąłem z niej maxa - sprzedałem narty. Ogólnie lubię pojeździć krótkimi skrętami ale już nie mam takiej kondycji. Lubię jeżdzić dłuższymi skrętami w szerokości 1/4 trasy. Prędkość jednak na stromych trasach raczej z dohamowaniem niż krecha. ważę 87kg przy wzrośćie 176cm wiek 43 lata - sprawność średnia. jakie narty byście doradzili, nie chcę schodzić na coś bardziej miękkiego kusi coś szybszego od w/w. Trochę nie chciałbym iść w narty race o charakterze slalom lub gigant - wolałbym bardziej uniwersalną nartę. Jednak bardziej stabilność jest dla mnie ważna. Prośba o podzielenie się doświadczeniami. Völkl Racetiger SRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATakr Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu Popatrzę, poczytam - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi