MATakr Napisano Piątek o 19:43 Udostępnij Napisano Piątek o 19:43 Cześć, bardzo długo jeździłem na rossignol hero ellite sx 14 163 cm długości z promieniem 14m taliowanie 120-70-100 - narty z rdzeniem drewnianym dość sztywne - buty z flexem 90.dwa sezony temu kupiłem buty z heada z flexem 120 i wycisnąłem z tych nart maksa, tzn. czułem, że narta już się ugina pod butem w pewnych momentach - wycisnąłem z niej maxa - sprzedałem narty. Ogólnie lubię pojeździć krótkimi skrętami ale już nie mam takiej kondycji. Lubię jeżdzić dłuższymi skrętami w szerokości 1/4 trasy. Prędkość jednak na stromych trasach raczej z dohamowaniem niż krecha. ważę 87kg przy wzrośćie 176cm wiek 43 lata - sprawność średnia. jakie narty byście doradzili, nie chcę schodzić na coś bardziej miękkiego kusi coś szybszego od w/w. Trochę nie chciałbym iść w narty race o charakterze slalom lub gigant - wolałbym bardziej uniwersalną nartę. Jednak bardziej stabilność jest dla mnie ważna. Prośba o podzielenie się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Piątek o 20:25 Udostępnij Napisano Piątek o 20:25 35 minut temu, MATakr napisał: Cześć, bardzo długo jeździłem na rossignol hero ellite sx 14 163 cm długości z promieniem 14m taliowanie 120-70-100 - narty z rdzeniem drewnianym dość sztywne - buty z flexem 90.dwa sezony temu kupiłem buty z heada z flexem 120 i wycisnąłem z tych nart maksa, tzn. czułem, że narta już się ugina pod butem w pewnych momentach - wycisnąłem z niej maxa - sprzedałem narty. Ogólnie lubię pojeździć krótkimi skrętami ale już nie mam takiej kondycji. Lubię jeżdzić dłuższymi skrętami w szerokości 1/4 trasy. Prędkość jednak na stromych trasach raczej z dohamowaniem niż krecha. ważę 87kg przy wzrośćie 176cm wiek 43 lata - sprawność średnia. jakie narty byście doradzili, nie chcę schodzić na coś bardziej miękkiego kusi coś szybszego od w/w. Trochę nie chciałbym iść w narty race o charakterze slalom lub gigant - wolałbym bardziej uniwersalną nartę. Jednak bardziej stabilność jest dla mnie ważna. Prośba o podzielenie się doświadczeniami. Völkl Racetiger SRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATakr Napisano Piątek o 20:29 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 20:29 Popatrzę, poczytam - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 16:08 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:08 19 godzin temu, MATakr napisał: Popatrzę, poczytam - dzięki I co Ci z tego czytania przyjdzie....znam kilkanaście chwytów marketingowych które nic do sprawy nie wniosą. Twoje pytanie ma tyle sprzeczności że ciężko coś doradzić.??? PS nie ma nart miękkich, nic nie czułeś że coś się wygina, coś krótkiego ale szybkiego?? Szybkiego w jakim kontekście, nie SL nie GS no GS jest szybki a SL też, jak stabilność to nie 70 tylko 63. Panie ty jest tyle niedomówień???. Uniwersalne ??? Na tym poziomie ???każda jest uniwersalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi