SkiForum Napisano 23 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Białka Tatrzańska Więcej informacji o wyciągach: http://www.skiforum....splay.php?f=215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddick Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 wtaj, ja w białece najlepiej pojeżdżę na kotelnicy i właśnie tą górkę ci polecam, jak wrócisz daj znać o warunkach. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddick Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 znasz lepszą górkę w białce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddick Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 po powrocie opowiedz jak było,miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin Napisano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 podoba mi się tam, ale jak patrzę na kamerce na te kolejki... i jak sobie przypomnę stracony czas jak w nich stałem... wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svenson Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 W tygodniu jest przyjemnie:D Po dwóch dniach może się znudzić Lepiej jeźczić z rana, chyba że ktoś lubi muldy:D W sezonie proszę zabrać koperek i inne przyprawy bo można się ukisić w kolejkach:eek: (może coś sie zmieniło po uruchomieniu 6-cio osobowej kanapy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 wydaje mi się że wiele się nie zmieniło, bo co z tego że szóstkę otworzyli jak więcej ludzi zaczęło ciągnąć. w wielu opiniach o bialce natomiast spotkalem sie z przestrogami przed zlodziejami na parkingu. nawet slyszalem ze w tym roku juz sie pojawili. poznalem tam ludzi ktorzy na moment zostawili sprzęt na dachu samochodu i weszli tylko napić się herbaty do baru. oczywiście jak wrócili sprzętu nie było. policja jeździ tylko po parkingu i przez głośniki ostrzega. ja na wszelki wypadek to nawet kołpaki pościągałem jak tam pojechałem jest fajnie, może i po 2-3 dniach nudno się robi ale nie aż tak bardzo. tylko uważajcie na parkingach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddick Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 ja w białece bardzo lubię jeździć, podoba mi się tam okrutnie, co do sprzętu to w ubiegłym sezonie najbardziej ponoć kradli na pilsku i pod nosalem, bracia nasi zza wschodniej granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodnam Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Kotelnica Białczańska jest super. Właśnie wróciliśmy z żoną z kilkudniowego pobytu i jesteśmy zachwyceni. Chociaż byliśmy w okresie ferii, to kolejki były bardzo krótkie, a to dlatego, że rano byliśmy już przed 9 (wielu wczasowiczów jeszcze spało) i jeździliśmy prawie do 11 po "sztruksie", a wieczorem przyjeżdzaliśmy ok. 18.00 - o tych porach nie ma wiele osób. Kotelnica ma 3 wyciągi krzesełkowe (3,4 i 6 osobowy), a ceny są są przystępne (4zł za 3 i 4os. krzesełko, dla porównania w Szczyrku orczyk w Czyrnej kosztuje w ferie 3,90zł i stanowi zagrożenie dla życia). Trasy są łatwe, ale bardzo szerokie, co więcej wszystkie są oświetlone do 22. Ogólnie bardzo polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 o 8 to było nieczynne,ruszali kiedyś przed 9,a w tym roku punktualnie o 9:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 jak pojedziesz i zobaczysz to chyba zmienisz zdanie,jest tam też czerwona trasa FIS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 no która jest stroma na odcinku około 100m, a sama ma długość około 500m - żenada a nie Fis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 no która jest stroma na odcinku około 100m, a sama ma długość około 500m - żenada a nie Fisnie 500 a prawie 700 a co do trasy to odbywają się tam zawody carvingowe i nie widze tam nic żenujacego.:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 19 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 a co,nie radzisz sobie z orczykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodnam Napisano 19 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Około 100m niżej jest końcówka niebieskiej i krzesełko, wiem bo jeździłem czerwoną i zawsze wyjeżdżałem krzesełkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetes Napisano 13 Marca 2006 Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Jak dla mnie Kotelnica jest OK - stok jest szeroki, niezby mocno nachylony (w srodkowej czesci wrecz płaski), idealny do carvingu (gdyby nie ilośc ludzi). Bardzo dobry do nauki. Duże minusy to 1. ilośc ludzi - stanie w kolejkach i co gorsze tłok na stoku. Trzeba na prawdę dobrze sie rozglądać próbując wykonywac skrety cięte. 2. kiepskie przygotowanie stoku - po godzinie 11 ilosc muld jest po prostu koszmarna, nie ratrakują w ciagu dnia. Dla wybierających sie polecem jazdę w godzinach od 9 do 11, a potem po 16-17. Przy czym to nie działa w weekendy - tłok bywa nawet po 18 ... Najlepiej było w poniedziałek. Uwaga na paskudne jedzenie w knajpie - szczególnie szaszłyki. Jedyne co mógłbym polecić to zupę pomidorową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek_boc Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 hmm Kotelnica jest plaska? chyba sie nie zgodze. Zetes wypróbuj sobie lewa strone patrzac z gory... tam napewno nie jest plasko. a krzeselko 6 - wypas. tym srodkowym chyba 3 sie jedzie 15 minut:eek: tak 15 min bo mierzylem a 6 na gorze jestes w 5 wiec to ma sens naprawde rozladowuje kolejke. Przygotowanie tras jest super. Kolejki da sie zaakceptowac. w ferie byly calkiem normalne cen karnetow nie znam bo byla to wycieczka ze szkoly znaczy biala szkola i karnety mielismy calodniowe, ale chyba nie byly az tak drogie bo placilismy 700 zl na tydzien i w tym byly karnety i spanie u Chramca... najlepszym osrodku w bialce. Pozatym w bialce jest duuzy wybor wyciagow ale zostaja same orczyki, niestety i przydaje sie auto bo sa dosc daleko od siebie a na Litwinke najlepiej dojechac... w saniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buncol555 Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Litwinka nie chodzi, górale się pokłócili o ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas2332 Napisano 29 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Białka ze swa Kotelnica nie jest zla jesli sie jezdzi po okresie ferii.raniutko przed otwarciem i do tej 11 pelen luzik a pozniej jakies piwko mozna sobie strzelic i patrzec na tlumy.a tak ogolnie to wielki plus dla tych gorali z Bialki bo inwestuja a nie sprzeczaja sie o tereny narciarskie jak w Szczyrku.ichwala im za to a gdyby w Szczyrku cos takiego powstalo z taka infrastruktura(duzy parking i to darmowy,toalety tez nie platne to sa szczegoly ale wazne itd)to na pewno bylby on STOLICA POLKIEGO NARCIARSTWA.no moze przesadzilem i niektozy sie nie zgodza to sie poprawie i jedynym z GLOWNYCH OSRODKOW NARCIARSTWA W POLSCE!!!!!!!!!!!!!!!! ps.moja uwaga przestac sie klocic i inwestowac.a nie niemale pieniadze zdzierac od nerciarzy za lichutko przygotowane trasy!!!!!!!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Po feriach w BT jest różnie. Zależy od pogody. W weekendy zawsze jest pełno ludzi, a tak napewno jest luźniej i to o wiele, ale troszkę ludzi przedłuża sobie ferię PzD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieczor Napisano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Nie ma sie co oszukiwać: większość tras w Białce (i naszych górach też) jest o charkaterystyce zielonej/niebieskiej podchodzącej pod trasy czerwone. Prawdziwych tras zasługujących na certyfikat FiS na zawody jest kilkanaście, czego dowodem jest całkowity brak zawodów PŚ w Polsce (odbywają się nawet na Słowacji). Po części wynika to z topografii terenu, ale też w dużej mierze z oporu ludzi do budowy nowej infrastruktury, zarowno tubylców, jak i rządzacych... Miejmy nadzieję, że coś sie w tej sprawie w ciągu najbliższych lat zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Tak jak przypuszczałem. W Białce zostanie otwarta tylko kolej na Bani + Kaniówka. Kolej numer 7 wogóle nie jest naśnieżana ( tylko góra ). Czekają na normalne opady bo inaczej będzie cięzko z 7.. Co do 11. Również narazie pozostaje naśnieżać tylko górę stoku. Dół tylko częściowo, ale to nie wystarczy. Pozostaje tylko kolej 6... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Szopen,Twoje opisy odbiegają sporo od rzeczywistości,na przyszłość zastanów sie co piszesz:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 najlepiej Szopenie będzie jak skasujesz tego posta, żeby nie wprowadzać w błąd tych którzy w BT jeszcze nie byli i mało o niej wiedzą :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 4. Kotelnica - najdłuższy stok w Białce: 1900m jazdy. Na Kotelnicy za nic w świecie nie ma trasy o dł. 1900m - najwyżej 1400m bo tyle ma 'trójka'. 3. Bania - Jeden z najbardziej obleganych stoków po tej stronie masywu Litwinki w Białce. Wyciąg kanapowy: 4 osobowy. Stok w kształcie skoczni narciarskiej - jednolicie średnio-stromy, ok. 500m, ale często zatłoczony, dlatego najczęściej jeżdzę na Kaniówce albo na Litwince. Bania wcale nie jest oblegana I NIE LEŻY W MASYWIE LITWINKI - przecież to są stoki obok Kotelnicy, nie wiem skąd Ty wytrzasnąłes takie onformacje :confused: Dł. kolei 4-os. na Banii to 320m więc skąd trasa ma 500m, nie wiem. Stok ma jednakową stromiznę na całej długości więc porównanie do skoczni też jest śmieszne Przyjmuję opcję, że Bania pomyliła Ci się z jakimś innym wyciągiem w Białce, ale skoro mówisz o krzesełku 4-os. na stoku to jest to niemożliwe. Myślę, ze są to wystarczające argumenty, aby uznać, że Twoje informacje są bredniami :] Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi