KrzysiekK Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 (edited) Bieszczad.ski - ośrodek uruchomiony początkiem sezonu 2021/2022. Krzesło niewyprzęgane z taśmą, do głównej trasy, z boku magic carpet do 1/4 trasy, następnie drugi magic carpet do 1/2 trasy głównej, następnie orczyk (prawie nigdy nie jest czynny, wg mnie niepotrzebny) do 3/4 trasy głównej. Trasa główna oznaczona jako niebieska, jednak początek zdecydowanie jest czerwony. Początek trasy dość wąski. W feryjne weekendy szybko robią się muldy, odsypy i oblodzenia na stromej części. Reszta trasy długo zachowuje stan bardzo dobry. Przy tarasie restauracji malutki magic carpet dla Przedszkola narciarskiego. Przedszkole widoczne z tarasu restauracji. Bardzo praktyczne rozwiązanie. Strona ośrodka: https://bieszczad.ski/ Położenie: Jadąc z Sanoka do Ustrzyk Dolnych mijamy Lesko i w Olszanicy skręcamy w lewo. Potem do Wańkowej jakieś 4km, Stok północny. Parkingi: duży, jeden bardzo blisko kas i dolnej stacji, reszta parkingu nieco dalej, kilkadziesiąt metrów. Wszystkie parkingi na poziomie stacji dolnej i kas. Bardzo wygodne. Miejscowości: Wańkowa, niedaleko Olszanicy i Leska. Noclegi: brak danych, myślę, że infrastruktura noclegowa będzie się rozbudowywać. Trasy: w tej chwili jedna trasa główna, ok. 900m, na dole bardzo szeroka. W czasie dobrych warunków otwierana jest boczna, dość szeroka trasa niebieska, do której dojechać trzeba z samej góry trasą czerwoną. Góra trasy niestety dość wąska. Ośrodek w trakcie rozbudowy. Są bardzo ambitne plany rozwoju. Ceny: 2h-60zł, 4h - 80zł, 1d - 100zł (normalne) Kamera online: na stronie Aktualne warunki: na stronie nie ma zakładki z warunkami, Serwis narciarski: jest Wypożyczalnia: jest Instruktorzy: tak Opieka nad dziećmi: brak danych Wyżywienie: okazała dwupoziomowa restauracja, ceny średnie Galeria zdjęć: Edited March 7, 2022 by KrzysiekK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacor2 Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 W Bieszczadach również armatki wystartowały 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacor2 Posted January 26, 2023 Share Posted January 26, 2023 Trochę późno ale piszę. Udało mi się odwiedzić stok w dniu 28.01.2022r. Pomimo trudnych warunków i zieleni do około stok dobrze przygotowany i udało się trochę pojeździć. Faktycznie, jak wyżej napisano początek stoku stromy i ciekawy, a niżej szeroki stok do szusowania. Niestety wyciąg sprawia właścicielom dużo kłopotów. Dzień przed naszym przyjazdem wyciąg nie działał a jak my jeździliśmy to wyciąg działa bardzo wolno. Dodatkowo w rozmowach z innymi użytkownikami stoku dowiedziałem się że czas oczekiwania na wypożyczenie sprzętu tego dnia sięga około 1,5h więc lepiej jest mieć własny sprzęt. Parkingi duże i blisko stoku więc na plus, restauracja z dużą ilością miejsca i dobrym jedzeniem. Na pewno jeszcze odwiedzę jak będę w okolicy. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts