Jump to content

Bukovel - druga połowa stycznia.

neonik1234
 Share

Recommended Posts

Rozważałem wyjazd do Bukovela i wstępnie badałem sprawę. Z tego co się dowiedziałem, to jest tam nieźle, ale... Drogi fatalne, więc trochę szkoda auta. No i zwyczajowe stanie po wiele godzin na granicy! Odpadłem. Nawet raz zapłaciłem zaliczkę na wyjazd autobusem organizowany przez ludzi z Lublina, jednak po rozważeniu za i przeciw zdecydowałem się zrezygnować, mając świadomość utraty owej zaliczki. Ale są oczywiście i tacy, którzy sobie chwalą.  

Witam, 

Planuję wyjazd ze znajomymi w drugiej połowie stycznia do Bukovel. 

Zbieram wszelkie informacje na temat dojazdu(startujemy ze śląska), pobytu, wypoczynku.

Najbardziej zależy mi na poleconym noclegu dla 4 x 2 osoby. 

dzięki

Kamil

Witam

Odradzam jazdę własnym samochodem, U tym roku byłem z BTN  http://www.belzyce-btn.com.pl/ ,   bardzo fajnie wspominam , stania na granicy 3 godziny , i to w zasadzie jeden minus reszta super począwszy od zakwaterowania, jedzenia, codziennych atrakcji po nartach  a skończywszy na samym ośrodku ( rewelacyjne trasy, same kanapy, i co najważniejsze ceny zdecydowanie niższe niż u nas nie wspominając o Alpach.

pozdrawiam

...jak się okazuje, w Alpach też nie musi być b. drogo (jeśli chcesz i możesz jeździć więcej dni). My wykupiliśmy w ubiegłym sezonie sezonówkę MagicPass - na 25 ośrodków w Szwajcarii. Wyszło 13,33 franków dziennie (czyli 11.8 Euro), czyli jakieś 50pln za skipass dziennie. Kwaterki też da się znaleźć w cenach austriackich. W tym sezonie powtórka, bo było pysznie! 

...jak się okazuje, w Alpach też nie musi być b. drogo (jeśli chcesz i możesz jeździć więcej dni). My wykupiliśmy w ubiegłym sezonie sezonówkę MagicPass - na 25 ośrodków w Szwajcarii. Wyszło 13,33 franków dziennie (czyli 11.8 Euro), czyli jakieś 50pln za skipass dziennie. Kwaterki też da się znaleźć w cenach austriackich. W tym sezonie powtórka, bo było pysznie! 

Oczywiście że tak, sam co roku jeżdżę  Austria, Włochy i też w rozsądnych cenach. Ale cenowo Bukovela nic nie przebije. I nie chodzi o ceny karnetów tylko zakwaterowania, jedzenia ( rewelacja) nie wspominając o napojach % :)