Jump to content

Bezklejowe foki w Polarsporcie

Recommended Posts

Pora łowów się zaczyna - interesująco to wygląda w Polarsporcie. Jest parę szerokich fok BD w akceptowalnych cenach. Zaczepy tej firmy są moim zdaniem bardzo uniwersalne więc tym bardziej warto się przyjrzeć.

https://www.polarspo...y/foki.html?p=1

Mnie najbardziej zaciekawiły jednak adhezyjne foki Colltex Whiz. Z opisu wynika, że zlikwidowano te wady, które wychodziły w gecko. Czy ktoś coś na ten temat wie więcej?

Pozdro

Wiesiek

Ja mam adhezyjne Volkla. Dzialaja. latwo sie zaklada/zdejmuje/pakuje. Wada - sa grube i ciezkie. Nie udalo mi sie ich zapakowac do jednej kieszeni w kurtce (Norrona).

Jak tam Burdoror reszta sprzętu się sprawuje, szczególnie buty, wiązania ?

Napiszesz jakąś relacje z wypraw freetour? Chętnie bym poczytał  :)

Może być inny właściwy wątek.

Mnie najbardziej zaciekawiły jednak adhezyjne foki Colltex Whiz. Z opisu wynika, że zlikwidowano te wady, które wychodziły w gecko. Czy ktoś coś na ten temat wie więcej?

no i fake - to foki klejowe a opis jest nieprawidłowy

:(

Pozdro

Wiesiek

To może jednak normalne foki klejone Pomoca. Mają membranę pośrodku, która zabezpiecza przed namaczeniem kleju.

IMG_4828_A.jpg

Ok, ja trochę krótko na nich chodzę, ale opieram się na zdaniu koleżanki. Ma też Pomoce i chodzi w niej 3-4 lata. Pięć klejeń w ciągu dnia nie stanowi problemu. Obecnie właścicielem firmy Pomoca jest Dynafit. Foki sprzedawane pod marką Dynafit robi Pomoca.

Foka_Dynafit.jpg

Moja foka w długości 170cm waży 260g (razem z folią).

IMG_4829_A.jpg

Wiesiu, wiem że znasz temat. Piszę tak 4all  :)