Trance Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam:) 18 Lutego zamierzam wpaść do Zakopanego razem z dziewczyną na około 5 dni. Chciał bym żeby ten wyjazd był fajny i nie za drogi. (Mówiąc ''nie drogi'' mam na myśli żeby nie przepłacić za hotele, narty itp.) W hotelu będziemy tylko nocować, wiec pikuj z łazienka nam wystarczy. Na pewno jest tu trochę ludzi co ma jakieś rozeznanie co do cen i jakości;) Chcieli byśmy pośmigać na Kasprowym (i nie tylko) i mieszkać niedaleko centrum, żeby nie płacić za taxi. Narty chcemy wypożyczyć już na miejscu, wiec jak znacie jakąś dobrą wypożyczalnie (cena/jakość) to prosił bym o namiary. Jest to nasz pierwszy wyjazd i nie jesteśmy za bardzo rozeznani. Czekamy na wasze propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 powiem tak; jeśli potrzebny Wam jakiś argument, by tam przez najbliższe 15 lat nie jeździć, to wybraliście ekstra termin .... .... Zakopane w ferie to miejsce, które można porównać do nowo otwartego supermarketu z promocjami ..... ciasno, drogo i marnacja czasu, na wieczne czekanie na wszystko. Znajdź jakiś nocleg w okolicach - Dunajec, Poronin, ... może Ząb, Kościelisko, Witów .... i tak na piechotę się tam nie da, wiec albo transport własny albo busy ... Wypożyczalni jest masa, więc na pewno coś znajdziecie ... ewentualnie poszperaj w necie i zaklep sobie wybrane narty .... j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam:) 18 Lutego zamierzam wpaść do Zakopanego razem z dziewczyną na około 5 dni. Chciał bym żeby ten wyjazd był fajny i nie za drogi. (Mówiąc ''nie drogi'' mam na myśli żeby nie przepłacić za hotele, narty itp.) W hotelu będziemy tylko nocować, wiec pikuj z łazienka nam wystarczy. Na pewno jest tu trochę ludzi co ma jakieś rozeznanie co do cen i jakości;) Chcieli byśmy pośmigać na Kasprowym (i nie tylko) i mieszkać niedaleko centrum, żeby nie płacić za taxi. Narty chcemy wypożyczyć już na miejscu, wiec jak znacie jakąś dobrą wypożyczalnie (cena/jakość) to prosił bym o namiary. Jest to nasz pierwszy wyjazd i nie jesteśmy za bardzo rozeznani. Czekamy na wasze propozycje Nic ci nie doradze poza jednym - nie jedz tam wtedy, jesli masz jakis wybor :) Srodek ferii, w Zakopanem, Kasprowy - masakra: mnóstwo ludzi, drogo, kolejki do kolejek itd. itd Jedz z dziewczyna ... gdziekolwiek indziej, nie wiem gdzie, sorry, ale sam unikam tego jak ognia choc mam to prawie pod nosem, z Krakowa rzut beretem. Ceny? ostatnio w kwietniu w Tyrolu placilem za piekny apartament mniej niz tydzien pozniej za ciasna klitke w Zakopanem na weekend majowy. Nie potrafie nic konkretnego, sorry za defetyzm i brak konstruktywnej propozycji :) ale, jak juz padlo - unikam. Wymysl cos innego - moze zmien termin? PS. Moze Jaworzyna Krynicka? Wierchomla? Jakies dalsze peryferia Zakopanego. Moze Slowacja, tez blisko - np. Chopok - od kiedy maja euro nie ma tlumow na Slowacji :) Użytkownik gajowy01 edytował ten post 24 październik 2009 - 14:11 propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trance Napisano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2009 aha:p może nie będzie aż tak źle ? jark to gdzie byś proponował żeby pojechać na narty ? Coś w podobnej cenie... Wymysl cos innego - moze zmien termin?Nie da rady zmienić gajowy01 Moze Jaworzyna Krynicka? Wierchomla? Jakies dalsze peryferia Zakopanego.To może i masz racje Co do Słowacji to nie wiem, bo z dojazdem będzie lipa. Bo samolotem mam przylecieć do Katowic no i potem autobus itp. Użytkownik Trance edytował ten post 24 październik 2009 - 14:25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 aha:p może nie będzie aż tak źle ? jark to gdzie byś proponował żeby pojechać na narty ? Coś w podobnej cenie... Nie da rady zmienić no ale właśnie jaka to jest ta podobna cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 i to jest wyjście .... pogadaj z beerym .... pobyt gdzieś w austrii będzie Was kosztował tyle co bycie w Zakopanym.... aaaaa ..... sory,... różnica będzie / co prawda drobna ale chyba ważna / .... w austrii pojeździcie na nartach. :D:D Trance masz auto, czy kozystacie z komunikacji ogólnie dostepnej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trance Napisano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2009 no ale właśnie jaka to jest ta podobna cena ?Nie mam pojęcia hehe Tanio i dobrze:D Nie wiem ile może kosztować taki wypad... i to jest wyjście .... pogadaj z beerym .... pobyt gdzieś w austrii będzie Was kosztował tyle co bycie w Zakopanym.... aaaaa ..... sory,... różnica będzie / co prawda drobna ale chyba ważna / .... w austrii pojeździcie na nartach. :D:D Trance masz auto, czy kozystacie z komunikacji ogólnie dostepnej ??? kto to ten beery ? no to fajna jest ta różnica hahah Tutaj auto mam, ale w PL to tylko autobusy i pociągi Użytkownik Trance edytował ten post 24 październik 2009 - 14:36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Nie mam pojęcia hehe Tanio i dobrze:D Nie wiem ile może kosztować taki wypad... to skąd wiesz co to będzie: tanio... a właściwie ile to będzie ... ja znam miejsca w Białym Dunajcu, w których zapłacisz 50 zł za nocleg z całodziennym, dużym, pysznym wyżywieniem (zawyżyłem stawkę, bo zeszłoroczna była niższa )... znam miejsca w Austrii, gdzie zapłacisz niewiele ponad 80 zł za nocleg z całodziennym wyżywieniem , a znam takie w których zapłacisz 50 zł za nocleg bez wyżywienia, i jeszcze takie, gdzie zapłacisz 400 zł za nocleg z wyżywieniem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Konrad ale Oni chyba na narty chcieli .... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 i to jest wyjście .... pogadaj z beerym .... pobyt gdzieś w austrii będzie Was kosztował tyle co bycie w Zakopanym.... aaaaa ..... sory,... różnica będzie / co prawda drobna ale chyba ważna / .... w austrii pojeździcie na nartach. :D:D Trance masz auto, czy kozystacie z komunikacji ogólnie dostepnej ??? no skoro już o tym wspominasz , to mamy wolne miejsca w apartamencie z instruktorami ... Na stok dojeżdżalibyście z nami ... Konrad ale Oni chyba na narty chcieli .... :D aaaa.... prawda... ale i tak znam miejsca ... a karnety też dużo droższe nie są... a w przeliczeniu na ilośc przejechanych na nartach km nie ma w ogóle czego porównywać... Z korzyścią dla Alp oczywiście.. Użytkownik qaz edytował ten post 24 październik 2009 - 17:36 edytuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trance Napisano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Konrad ale Oni chyba na narty chcieli .... :DPadłem ze śmiechu hahah:D;) no skoro już o tym wspominasz , to mamy wolne miejsca w apartamencie z instruktorami ... Na stok dojeżdżalibyście z nami ...To jak się dostać do tej Austrii:D? Autostopem? To już dzisiaj bym musiał się pakować:D:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Padłem ze śmiechu hahah:D;) To jak się dostać do tej Austrii:D? Autostopem? To już dzisiaj bym musiał się pakować:D:cool: wbrew pozorm podróż stopem przebiega w Europie dość szybko Jak dojechać ? 1. Sprawdzić tanie linie lotnicze. 2. Podać informację skąd będziecie jechać 3. Zorientować się, kto z forumowiczów jedzie w tym czasie do A. i się z nim zabrać wiele wiele innych sposobów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trance Napisano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2009 znam miejsca w Austrii, gdzie zapłacisz niewiele ponad 80 zł za nocleg z całodziennym wyżywieniem Gdzie takie miejsce leży ? Zorientować się, kto z forumowiczów jedzie w tym czasie do A. i się z nim zabraćTrochę za dużo zabawy:p A ile w Austrii mniej więcej kosztuje taka karta na np. 5 dni za wyciąg dla jednej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Gdzie takie miejsce leży ? Trochę za dużo zabawy:p A ile w Austrii mniej więcej kosztuje taka karta na np. 5 dni za wyciąg dla jednej osoby. 1. Chciałeś propozycji taniego wyjazdu... Choć nie bardzo wiadomo, co to tani wyjazd... ... Dostałeś info, że się da, ale za dużo bawienia... ok... 2. Jeśli rzeczywiście będziesz czymkolwiek zainteresowany, to wszelkie namiary na priv... 3. No właśnie po to zadaję tyle pytań, ażeby Ci pomóc, ale do tego trzeba współpracy pytającego... Taka karta 5 dniowa kosztuje od 150 Euro, ale pewnie są tańsze, ale nie chce mi się szukać, bo za dużo bawienia http://www.skiforum....ie wyjazdy Alpy Użytkownik qaz edytował ten post 24 październik 2009 - 17:33 edytuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Padłem ze śmiechu hahah:D;) To jak się dostać do tej Austrii:D? Autostopem? To już dzisiaj bym musiał się pakować:D:cool: Trance nie moze byc prosciej dogadujesz sie z berym przylatujesz do wawy bo z wawy wlasnie bery jest i jedziecie da austri mysle ze powinni miec dwa miejsca w busie ubawisz sie po pachy a kasy za wiele nie wydasz a najezdzisz sie na maxa zakopane stanowczo odradzam chyba ze interesuja cie knajpy. krupowki i bycie w stolicy lansu ps konrad dobrze prawie jak cos to zaraz sprostuj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Trance nie moze byc prosciej dogadujesz sie z berym przylatujesz do wawy bo z wawy wlasnie bery jest i jedziecie da austri mysle ze powinni miec dwa miejsca w busie ubawisz sie po pachy a kasy za wiele nie wydasz a najezdzisz sie na maxa zakopane stanowczo odradzam chyba ze interesuja cie knajpy. krupowki i bycie w stolicy lansu ps konrad dobrze prawie jak cos to zaraz sprostuj:) a jak kolega T. przyleci do Austrii bezpośrednio ze Szwecji, to tam go również możemy odebrać... takie sprostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 a jak kolega T. przyleci do Austrii bezpośrednio ze Szwecji, to tam go również możemy odebrać... takie sprostowanie haa .. trance widzisz jak ci zalatwilem:)zobaczysz nie pozalujesz no ale kolego to juz od ciebie zalezy co zrobisz Użytkownik tomal edytował ten post 24 październik 2009 - 17:08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 A ile w Austrii mniej więcej kosztuje taka karta na np. 5 dni za wyciąg dla jednej osoby. ok.140-170 eur ,zależy w jakim regionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Trance, narysuj jaki interesuje Cie przedział cenowy ... łatwiej będzie Ci pomóc. j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi