viper82 Napisano 5 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Nie wiem moze taki watek juz powstal a jesli jeszcze nie to: Jestem ciekaw gdzie mozna jezdzic na nartach od poludnia Polski w gore:confused: Mam tu na mysli wszelkie tereny nizinne gdzie mozna poszalec na nartach. Plus igielit w calej polsce. Gdzie? Z tego co wiem to pierwsza byla chyba Poznanska Malta na ktorej jest wylozony igielit. Wiec mozna smigac praktycznie caly rok. Wiem ze w szczecinie jest gubalowka na ktorej jest orczyk zamontowany ale do uzytku tylko po opadzie. I co najwazniejsze od jakiegos czasu chca "wybudowac" stok narciarski w Gorzowie:D Wiec zapraszam w przyszlosci do tego kurortu:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomformat Napisano 5 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 W centrum to wiadomo że w Kamieńsku, ale można też w Zgierzu na Malince. No z Gorzowa to ci się pewnie nie będzie chciało bo stok w Ski Park Malinka to 300m + platforma z igielitem (przeważnie korzystają z niej samobójcy - jest na co popatrzeć, trzeba tylko uważać żeby nie zostać przez takiego skasowanym). Trasę obsługują dwa talerzyki. Stok jest naprawdę świetnie oświetlony. Do tego duży parking (5zł pierwsza godzina, później za darmo), nagłośnienie i bar z kominkiem. Świetna sprawa na rozruch przed wyjazdem w góry. www.skipark.com.pl Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 5 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Stok naraciarski w Chodzieży, Bydgoszczy, Wierzyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper82 Napisano 5 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 a probowal ktos jezdzic na lince za samochodem? bo jestem ciekaw wszelkich wrazen procz smrodka spalin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 5 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Oooo i to nie tylko za samochodem:p:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszal Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Stok naraciarski w Chodzieży, Bydgoszczy, Wierzyca. Właśnie Chodzież - ile razy przejeżdżam to intryguje mnie ten drogowskaz "stok narciarski 200m" ale jakoś nigdy nie udało mi się tam skręcić i podjechać zobaczyć Czy ktoś już tam był? Jakie wrażenia? Podobno też jakiś stok jest w Zielonej Górze (wzgórza piastowskie czy coś takiego) czy ktoś zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Słyszałem o stoku w Bełchatowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Fakt;) Na Chodziezy jakos nie byłem i tak samo ci powiem jak napisałeś, odnośnie tego drogowskazu:p;) Strona Stoku Narciarskiego w Chodzieży. Na dole są zdjęcia http://www.mosir-cho.../html/stok.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper82 Napisano 16 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 widze ze centralnym punktem tego kurortu jest pokaznych rozmiarow chata:D Szkoda ze nie ma sztucznego nasniezania:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 No może coś wymyslą strona wogóle nie jest odświeżana... Jak się sezon zacznie to powinni dać więcej szczegółów. Zobaczymy... Narx:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin340 Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Ciekawe czy to wypali , fajnie by było;) http://www.tur-info....two,gajowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nessus Napisano 17 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Wieżyca: http://www.wiezyca.p....php?name=narty Na Wieżycy byłem ze 2 razy zeszłej zimy. Stok jest niestety krótki, zjazd trwa tak z 10-15s. Za to latem wygladało, że coś sie dzieje przy drugiej górce i może powstanie nowa trasa. Sama Wieżyca się dobrze nadaje na tereny narciarskie i może kiedyś powstanie ośrodek z prawdziwego zdarzenia. W Trojmieście można jeszcze pojeździć na Łysej Górze, ale nie probowałem jeszcze: http://www.sopot.net...gnarciarski.htm Na pólnocy jest jeszcze gdzie pojeździć w Lidzbarku Warmińskim: http://www.krzyzowagora.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy_no_war Napisano 17 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Ciekawe czy to wypali , fajnie by było;) http://www.tur-info....two,gajowe.html Swietna sprawa. Szkoda tylko, ze tak sie slimaczy, bo jakby wszystko poszlo zgodnie z pierwotnymi planami to pewnie juz bysmy mieli we Wrocku stok. Fajnie by bylo, bo brakuje troche miejsca blisko Wroclawia gdzie moznaby wyskoczyc np. po pracy. Chyba najblizej jest Rzeczka ale biorac pod uwage tamtejsze drogi to podroz sie wydluza. Jest tez podobno stok w Sobotce, ale z tego co slyszalem bardzo marnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper82 Napisano 25 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Sen sie w koncu zisci:D W Gorzowie ma powstac juz na 100 procent sztuczny stok narciarski. Stok narciarski ma być wyposażony w dwa rodzaje wyciągów narciarskich: podwójny krzesełkowy - dla narciarzy korzystających z głównego stoku i talerzykowy - zlokalizowany w części stoku przeznaczonej dla początkujących narciarzy i saneczkarzy. Główny stok razem z kopcem miałby długość 205 m i średnie nachylenie 12 proc. (różnica poziomów ok. 35 m), odpowiadające nachyleniom niebieskich nartostrad. 93-metrowy stok dla początkujących miałby nachylenie ok. 9 proc. (różnica poziomów ok. 6 m). W sąsiedztwie toru narciarskiego zaplanowany jest stok z polami do zjazdów saneczkowych w zimie. Obok niego zlokalizowany jest tor saneczkowy zimowo-letni, o długości 1037 m, wykonany ze stalowej rynny. O dziwno nie zanosi sie zeby pieniadze byly problemem. Klopoty moga byc z 670 tys m3 ziemi ktore maja byc przeznaczone na podwyzszenie kopca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 o ile mi wiadomo pojezdzic mozna na poludniu polski dokaldnie tereny Gołdapu , Mrągowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Dobra wiadomość http://www.skiforum....read.php?t=5060 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi