karnasw Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowane) Cześć, szukamy nart dla narciarza średniozaawansowanego (w skali średniozaawansowania 4/6). Narciarz chce, żeby nie telepało za mocno na nierównościach i lepiej jeździło się na muldach. Aktualne narty za mocno drgają, są za miękkie. Strzelam w jakieś narty z 72mm pod butem (stoki we Włoszech teraz po 3 godzinach już nie wyglądają jakoś super), ale poza tym nie wiem co dobrać i jakiej długości. Narty mogą być lekko używane. Cena około 2000zł. Dałem jemu na jeden wyjazd do Włoch moje Volkl Racetiger SL 22/23 165cm i mówił, że wydaje mu się, że są za krótkie, ale poza tym ciężko coś więcej wywnioskować od osoby z małym doświadczeniem. Edytowane 12 godzin temu przez karnasw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Cześć A to pisze osoba z dużym doświadczeniem? ?? Narty kupujemy dla kogoś a nie "na stoki". Na każdych nartach da się jeździć tak żeby nie telepało = to tylko i wyłącznie kwestia techniki i miękkości jazdy. Więc zacznijmy od realnej oceny umiejętności: skala 1-10 gdzie 1 to początkujący 7 to przeciętny instruktor a 10 to zawodowiec. Myślę, że w tej skali również 4 zostanie. Pomocne będzie ile sezonów jeździ i gdzie jeździ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnasw Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu Też nie mam dużego doświaczenia, tylko ja wiedziałem co chciałem 😉 Wiem też, że tutaj największą rolę odgrywa narciarz. Powiedzmy, że w tej skali będzie miał 3. Ciężko nazwać te sezony sezonami. 4 wyjazdy do Włoch, w tym prawie cały jeden wyjazd z instruktorem plus kilka wyjazdów weekendowych w Polsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Ok, czyli początkujący. Dowolne narty koło 180cm i nauka jazdy. To czy 175cm czy 180 cm nie ma żadnego znaczenia. I jak najdalej od nart typu sztywnych SL, które na tym etapie wypaczą technikę i utrudnią proces nauki. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi