Skocz do zawartości

Narty dla średniozaawansowanego narciarza (197cm i 97kg) na stoki Włoskie

karnasw

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukamy nart dla narciarza średniozaawansowanego (w skali średniozaawansowania 4/6). Narciarz chce, żeby nie telepało za mocno na nierównościach i lepiej jeździło się na muldach. Aktualne narty za mocno drgają, są za miękkie. Strzelam w jakieś narty z 72mm pod butem (stoki we Włoszech teraz po 3 godzinach już nie wyglądają jakoś super), ale poza tym nie wiem co dobrać i jakiej długości. Narty mogą być lekko używane. Cena około 2000zł.

Dałem jemu na jeden wyjazd do Włoch moje Volkl Racetiger SL 22/23 165cm i mówił, że wydaje mu się, że są za krótkie, ale poza tym ciężko coś więcej wywnioskować od osoby z małym doświadczeniem.

Edytowane przez karnasw

• karnasw zmienił tytuł na Narty dla średniozaawansowanego narciarza (197cm i 97kg) na stoki Włoskie

Cześć

A to pisze osoba z dużym doświadczeniem? ??

Narty kupujemy dla kogoś a nie "na stoki". Na każdych nartach da się jeździć tak żeby nie telepało = to tylko i wyłącznie kwestia techniki i miękkości jazdy.

Więc zacznijmy od realnej oceny umiejętności: skala 1-10 gdzie 1 to początkujący 7 to przeciętny instruktor a 10 to zawodowiec. Myślę, że w tej skali również 4 zostanie. Pomocne będzie ile sezonów jeździ i gdzie jeździ?

Pozdro

Też nie mam dużego doświaczenia, tylko ja wiedziałem co chciałem 😉 Wiem też, że tutaj największą rolę odgrywa narciarz.

Powiedzmy, że w tej skali będzie miał 3. Ciężko nazwać te sezony sezonami. 4 wyjazdy do Włoch, w tym prawie cały jeden wyjazd z instruktorem plus kilka wyjazdów weekendowych w Polsce.

• Like 1