karnasw Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowane) Cześć, szukamy nart dla narciarza średniozaawansowanego (w skali średniozaawansowania 4/6). Narciarz chce, żeby nie telepało za mocno na nierównościach i lepiej jeździło się na muldach. Aktualne narty za mocno drgają, są za miękkie. Strzelam w jakieś narty z 72mm pod butem (stoki we Włoszech teraz po 3 godzinach już nie wyglądają jakoś super), ale poza tym nie wiem co dobrać i jakiej długości. Narty mogą być lekko używane. Cena około 2000zł. Dałem jemu na jeden wyjazd do Włoch moje Volkl Racetiger SL 22/23 165cm i mówił, że wydaje mu się, że są za krótkie, ale poza tym ciężko coś więcej wywnioskować od osoby z małym doświadczeniem. Edytowane 9 godzin temu przez karnasw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Cześć A to pisze osoba z dużym doświadczeniem? ?? Narty kupujemy dla kogoś a nie "na stoki". Na każdych nartach da się jeździć tak żeby nie telepało = to tylko i wyłącznie kwestia techniki i miękkości jazdy. Więc zacznijmy od realnej oceny umiejętności: skala 1-10 gdzie 1 to początkujący 7 to przeciętny instruktor a 10 to zawodowiec. Myślę, że w tej skali również 4 zostanie. Pomocne będzie ile sezonów jeździ i gdzie jeździ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnasw Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu Też nie mam dużego doświaczenia, tylko ja wiedziałem co chciałem 😉 Wiem też, że tutaj największą rolę odgrywa narciarz. Powiedzmy, że w tej skali będzie miał 3. Ciężko nazwać te sezony sezonami. 4 wyjazdy do Włoch, w tym prawie cały jeden wyjazd z instruktorem plus kilka wyjazdów weekendowych w Polsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Ok, czyli początkujący. Dowolne narty koło 180cm i nauka jazdy. To czy 175cm czy 180 cm nie ma żadnego znaczenia. I jak najdalej od nart typu sztywnych SL, które na tym etapie wypaczą technikę i utrudnią proces nauki. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi