darekpawel Posted January 13, 2024 Share Posted January 13, 2024 (edited) Mam kilkuletnie Blizzard-y i chciałem je dać synowi... A sobie chcę kupić Fischer RC One F18 (dł. ok. 165cm). Pytanie - jak jedne mają się do drugich? Czy są jakieś istotne różnice? Jazda rekreacyjna - max. 10...15 dni w roku. Umiejętności: ok. 6.5...7 (1...10). Jazda spokojna, nie szybka. Wzrost ok. 175cm. Masa ok. 95 kg. P.S. Dalczego Fisher-y ? Bo rok temu kupiłem buty RC One Fishera i uważam, że są dla mnie rewelacyjne... Poprzednio męczyłem się jakimiś Dalbello... Wiem, niewiele ma to do wyboru nart - ale jakoś tak się zafiksowałem... Edited January 13, 2024 by darekpawel new data... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubis Posted January 13, 2024 Share Posted January 13, 2024 Gdybym miał zgadywać patrząc na same parametry, to nie ma wielkich różnic poza minimalnie większą szerokością Fischerów. No i niby jest drewno w rdzeniu, ale frezowanym (czytaj dziurawionym). Czy to przekłada się na zauważalne różnice w jeździe umiarkowanej/spokojnej? Wg mnie każda narta w podobnej długości i profilu będzie jeździła spokojnie dokładnie tak samo. Jeśli jej do niczego nie zmusisz, to ona nic od siebie nie odda. Ot deska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekpawel Posted January 13, 2024 Author Share Posted January 13, 2024 O.K. W takim razie kolejne pytanie - a która z nart Fishera (nowych) byłaby o półkę wyżej…? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubis Posted January 14, 2024 Share Posted January 14, 2024 Aktualna seria The Curv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekpawel Posted January 14, 2024 Author Share Posted January 14, 2024 (edited) Poczytałem trochę... Z opisu przypadły mi: FISCHER RC4 THE CURV DTI AR + PROTECTOR 11 PR 2024 Trochę drogie (nowe - 3000PLN). Lekko poza bużetem (~2000PLN). Ale może jakieś posezonowe obniżki będą...? Ktoś może jeździł na takich nartach? A wcześniej na takich o półkę niżej? Jakieś wrażenia? Edited January 14, 2024 by darekpawel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts