Bacek Posted March 8, 2022 Share Posted March 8, 2022 (edited) Cześć, Ze dwie osoby pytały jak zwiększyć ustawienie kąta pochylenia w Atomica'ch, które posiadają ten system regulacji, na 17 stopni bo im się nie udało. Nie mogę znaleźć wątku więc wrzucę osobno. Sezon się zwija i nastroju na nartowanie trochę brak ale zmierzyłem się z problemem. Jak już sugerowałem do łatwego przeprowadzenia konieczna pomoc osoby trzeciej (albo drugiej w sumie). Wypakowałem nartę na dywan, w bucie poluzowałem obydwie śruby (ale bez przesady żeby dokręcanie nie trwało wieczność), but na nogę, mocno spięty na górnej klamrze i pasku. Reszta może być otwarta. But w nartę i trzeba się maksymalnie wyłożyć do przodu. Druga osoba wystarczy że przesunie plastik do dołu i zgrubnie zakręci jedną śrubę (najlepiej górną), nie musi być na głucho. Zdjąć, dokręcać wszystko i gotowe. Córka lat 11 dała radę, także fachowca nie trzeba. Pewnie dało by rade i bez narty ale po co sobie utrudniać. Teraz tylko czekam na okazję do testu, może w coś na tygodniu się trafi. Edited March 9, 2022 by Bacek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts