RobertK Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Witam, Czy jest możliwe, żeby wartość 6 DIN na wiązaniach Rossi Axium odpowiadała 8 DIN na Tyrolii Sympro? Czy te 8 DIN mogą świadczyć o jakiejś wadzie Tyrolii? Wiązania Rossi mam ustawione od poczatku na wartość 6 i 2 sezony sprawują się jak trzeba. Tyrolie na drugiej parze nart ustawiłem na 6 i wogóle nie trzymały - dopiero teraz przygotowując do sezonu podregulowałem na 8 i zauwazyłem, że zaczynają trzymać jak te Rossi ustawione na 6 DIN Czy można jakoś sprawdzić wiązania w serwisie? pozdrawaim, RobertK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek96 Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 możesz zrobić standardowe badanie na maszynie jetbond - pokazuje rzeczywistą wartość DIN w nowych wiązaniach nie powinno być takich rozbieżności, natomiast nie zdziwiłbym się, gdyby takie różnice się pojawiły pomiędzy nówkami a starymi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bocian74 Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 A dobrze jest ustawiony docisk wiązania?To wiązanie rentalowe chyba. Używane?PozdrMarcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertK Posted August 27, 2014 Author Share Posted August 27, 2014 tak, wiązanie jest rentalowe, używane odnośnie docisku - nie mam pojęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bocian74 Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Więc najprościej będzie chyba udać się do serwisu. Najlepiej do takiego, co ma maszynę do diagnostyki wiązań.Pozdrmarcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts