Skocz do zawarto艣ci

sztuczne nawierzchnie dendix snowflex ?

andrzej 2499

Rekomendowane odpowiedzi

Nazwa, kt贸rej u偶y艂e艣 w temacie, jest mi obca, ale zapewne chodzi o paskudztwo, kt贸re jest np. na G贸rce Szcz臋艣liwickiej. Tzw. igielit.

Nie da si臋 ukry膰, 偶e 艣lizgi si臋 utleniaj膮 bardzo szybko. 呕eby zminimalizowa膰 szkodliwe tarcie, trzeba potraktowa膰 je smarem - jak najtwardszym, 偶eby starczy艂 na ca艂y trening (oczywi艣cie, na gor膮co).

Ka偶dy ma swoje patenty. Ja zawodnikom, kt贸rzy startuj膮 na takiej nawierzchni, aplikuj臋 specjalny smar, kt贸ry zdoby艂em, pal膮c po drodze kilka wiosek... Ma wysok膮 temperatur臋 topnienia i nisk膮 (ok. -30 st.) temperatur臋 "dedykowan膮". Na sam start - smarujemy to jeszcze p艂ynem do mycia naczy艅 :)

Na d艂u偶sz膮 met臋, cho膰by艣 si臋 stara艂 nie wiem jak, 艣lizgi mocno ucierpi膮...

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Nazwa, kt贸rej u偶y艂e艣 w temacie, jest mi obca, ale zapewne chodzi o paskudztwo, kt贸re jest np. na G贸rce Szcz臋艣liwickiej. Tzw. igielit.

[...]

Male sprostowanie, SNOWFLEX to co艣 zupe艂nie innego niz igielit, nie mia艂em okazji je藕dzi膰 ale "na oko" wygl膮da o wiele lepiej

[youtube][/youtube]

z tego co wiem to w .... drogie

@andrzej2499 jak jeste艣 z UK to sprawd藕 u 藕r贸d艂a :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Snowflex

Odno艣nik do komentarza

tak w okolicy jest kilka stokow z tymi nawierzchniami o,ktorych pisalem ale myslalem, ze zanim tam pojade dowiem sie czegos od was.gdzies znalazlem szczatkowa informacje ze na snowflex potrzebne sa specjalne narty jesli tak jest, to pozamiatane,bo koszty takiego jezdzenia bylyby zbyt duze(wypozyczalnia +karnet).Wpromieniu dwoch godzin jazdy sa tez kryte stoki, byloby niedrogo gdyby pojechaly dwie osoby.nie moge nikogo jednak znalezc zdesperowanego w temacie.wiec pomyslalem o tych ze sztuczna nawierzchnia bo mam blizej.ale jezeli mialby ucierpiec moj sprzet to sobie odpuszcze.Na temat snowflexu i dendixu czytalem troche ,ale byl to tylko teoretyczny belkot bez praktycznych szczegolow, jak na wikipedi.pzdr 

Odno艣nik do komentarza

• 2 lata p贸藕niej...

tak w okolicy jest kilka stokow z tymi nawierzchniami o,ktorych pisalem ale myslalem, ze zanim tam pojade dowiem sie czegos od was.gdzies znalazlem szczatkowa informacje ze na snowflex potrzebne sa specjalne narty jesli tak jest, to pozamiatane,bo koszty takiego jezdzenia bylyby zbyt duze(wypozyczalnia +karnet).Wpromieniu dwoch godzin jazdy sa tez kryte stoki, byloby niedrogo gdyby pojechaly dwie osoby.nie moge nikogo jednak znalezc zdesperowanego w temacie.wiec pomyslalem o tych ze sztuczna nawierzchnia bo mam blizej.ale jezeli mialby ucierpiec moj sprzet to sobie odpuszcze.Na temat snowflexu i dendixu czytalem troche ,ale byl to tylko teoretyczny belkot bez praktycznych szczegolow, jak na wikipedi.pzdr 

Min臋艂o troch臋 czasu, znalaz艂em stok pod dachem ze sztucznym 艣niegiem dwie i p贸艂 godziny jazdy samochodem i jako艣 odechcia艂o mi si臋 testowa膰 snowlex i dendix.Ale teraz wiem ,偶e w cenie karnetu s膮 natry, buty, kije i kask.Mo偶e latem dla zaspokojenia ciekawo艣ci kiedy艣 si臋 odwa偶臋.

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Dodaj now膮 pozycj臋...