Jump to content

Dolna Austria - Annaberg

rsowa
 Share

Recommended Posts

http://www.bergfex.at/annaberg/ kolejna niedziela w Dolnej Austrii. tym razem padło na Annaberg. dla tych przejazdem co w Wiedniu bywają to ośrodek oddalony o jakieś 120 km . w miarę pusto jak na niedzielę i sami miejscowi ( nie licząc naszej skromnej grupki) co nie może dziwić bo osrodek nadaje się wyłącznie do nauki jazdy , dla małych dzieci ( długa taśma w tunelu) i okolicznych mieszkańców. dla tych którzy coś juz potrafią to powiem tak : my juz po godzinie chcielismy sie urwac jednak pasja nart prztrzymała nas do godz 14. ale co sie wynudziliśmy to nasze :) zdecydowanie nie polecam tego osrodka dla radzących sobie nawet na niebieskich trasach. jeżeli chodzi o ceny to piwko przy górnej stacji dłuższych krzeseł wynosi 3,6 EU pozdro sowa ps. za tydzien postaram sie pojechac do Lackenhof - Ötscher i coś skrobnę o tym ośrodku

Oooo-świat się kończy - Roberto zdradził Hochkar :-)

Jahu ma rację , że zrada nie wchodzi w rachubę :) korzystając z okazji zwiedzam wekendowo Dolną Austrię i zbieram ( a raczej dzielę się ) opinie dla Was :) .

jakie tam zdradził ;) - pewnie się szykuje na przyszły sezon do www.skisport.com - Sowa - pozwiedzaj i daj znać czy warto rozważyć taki scenariusz na całą zimę.

no i tu Jahu zbił mnie z tropu. miała być tylko Dolna A . zapomniałem Wojats o http://www.skisport.com . w wekend odwiedzę Lackenhof - Ötscher , a potem postaram się pośmigac w Wurzeralm i Hinterstoder - Höss . zdam relacje oczywiście obiektywną porównójąc te ośrodki z Hochkarem który wszyscy znamy i bedziemy mieli odniesienie. z tą moją biektywnościa to może być róznie znając moją słabośc do H :)

• 6 months later...

.... w miarę pusto jak na niedzielę i sami miejscowi ( nie licząc naszej skromnej grupki) co nie może dziwić bo osrodek nadaje się wyłącznie do nauki jazdy , dla małych dzieci ( długa taśma w tunelu) i okolicznych mieszkańców. dla tych którzy coś juz potrafią to powiem tak : my juz po godzinie chcielismy sie urwac jednak pasja nart prztrzymała nas do godz 14. ale co sie wynudziliśmy to nasze :) zdecydowanie nie polecam tego osrodka dla radzących sobie nawet na niebieskich trasach. .....

Na przykadzie Marcela Hirscher'a widać że nieźle można się tam nauczyć jeździć. :-)

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Marcel Hirscher śmigał w innej miejscowości Annaberg. Tej w dolinie rzeki Lammer w regionie Dachstein West a tam trasy są bardziej wymagające. Obecnie oczywiście jedna z nich nazwana jest jego imieniem.  

Dziękuję za oświecenie mnie. Jak widać człowiek uczy się całe życie. Marcel śmigał nie w Annaberg'u, a w 

Annaberg-Lungötz, a ta miejscowość to nieco na północ od Schladming czy też Radstad. Przepraszam za zamieszanie.