Jump to content

Własne mięso na wyjazd - wołowina


ski4ever
 Share

Recommended Posts

Wiem, że więksość narciarzy wie jak to zrobić, ale może nie wszyscy Kupujemy ok 2 kg wołowiny tzw. zrazowej. Kroimy na kotlety grubości 1,5-2 cm i dobrze rozbijamy tłuczkiem z dwóch stron. Solimy lekko i posypujemy pieprzem. Delikatnie obtaczamy w mące. Obsmażamyna na smalcu krótko z obu stron na dużym ogniu. Przekładamy do słoików 0,75, dolewamy wody, aby wypełniła przestrtzenie między "mięsami". Słoiki wkładamy zakręcone do garnka z wodą i gotujemy w odstępie 1 doby 2 x po 1 godz. 20 min lub 3 x po 50 min. też w odstępie doby. Studzimy słoiki stawiając "do góry nogami", na wieczku, co jednocześnie stanowi kontrolę szczelności zamknięcia.

Użytkownik ski4ever edytował ten post 07 marzec 2011 - 10:59 literówki

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...