Ahonen Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 Otóż wczoraj na nieubitym śniegu odjechała mi narta, obróciło mną o 180st. i upadłem na plecy i głowę. Efekt podobny jakbym ruszył V8mką na pełnym gazie bez oparcia dla głowy. Od razu mówię, że jechałem dosyć powoli i tylko po to, żeby potem wychodząc na górkę ubić śnieg nartami. Nie jestem zwolennikiem jazdy na miękkim śniegu i zjechałem tylko "roboczo"! Najgorsze jest to, że bardzo boli mnie kark. z wielkim bólem podnoszę głowę z łóżka, muszę obrócić się na bok i pomóc sobie rękami, żeby wstać bez bólu. Ból jest bardzo podobny do tego jaki generuje niezwykle męczący kaszel (3-4 dniowy z częstotliwością co kilkanaście sekund- przechodziłem już takie stany kilka razy w młodszym wieku). Moje pytania: - czy ktoś miał kiedyś taką kontuzję? - jest jakiś domowy sposób, żeby łagodzić ból i przyspieszyć kurację? - ile to może trwać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alen59 Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 wyrznoles glowa, boli cie kark i baniak, tylko to uderzenie tlumaczy pytanie o "domowe sposoby leczenia", załóż galoty, jakla, myca na baniak i rwij do jakiegos lazaretu kolego. RTG karku na dzien dobry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ahonen Posted February 7, 2010 Author Share Posted February 7, 2010 Głowa mnie nie boli nic a nic. Nie było to jakieś znaczące uderzenie, bo była warstwa ok. 15cm śniegu. Jedyne co mnie boli to ten kark. To uczucie jakbym miał zakwasy w karku. Naciągnięcie mięśni czy coś takiego. Jeśli nie przestanie boleć to pójdę z tym do lekarza. Nawet jak przestanie to nie zaszkodzi w wolnym czasie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alen59 Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 Ahonen a jak skreciles szyje? podejscie na ostrry dyzur, mowisz ze miales dzwona na nartach i nie opowiadaj w puchu nie w puchu tylko wyrznoles na glowe, dawka promieni krzywdy Ci nie zrobi a przynajmniej ja bede spokojniejszy!!! Użytkownik alen59 edytował ten post 07 luty 2010 - 11:47 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajowy01 Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 Tak miałem, i bolało mnie później przez pół roku - do dziś (od ponad roku) mam lekkie ograniczenia ruchowe... ale ja nie poszedłem do lekarza :/ W mojej ocenie - ja miałem tylko ponaciągane to i owo, może jakieś lekkie naderwania, co masz ty to jeszcze nie wiesz - lekarz ci może powie. Ja nie poszedłem, bo szkoda mi było paru dni na nartach w Austrii - czy ty masz wymówkę? :) ...wniosek oczywisty - padł już wcześniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts