fatos Napisano 30 Lipca Udostępnij Napisano 30 Lipca Próbuję różnych metod na łuszczycę skóry głowy – większość szamponów działa tylko na chwilę. Zastanawiam się, czy ktoś z Was robi domowe wcierki albo maceraty? Czy to w ogóle może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tantrum Napisano 30 Lipca Udostępnij Napisano 30 Lipca Kiedyś robiłam mieszankę maceratów, które pomagały osobom z łuszczycą. Przy okazji włosy rosły po niej jak szalone 😅 Był tam macerat z pokrzywy, skrzypu, wrotyczu, piołunu, rumianku, krwawnika, dziurawca, olej rycynowy i olejek z drzewa herbacianego. Najlepiej zostawić taką wcierkę na kilka godzin, a zabieg powtarzać. Teraz jednak częściej stosuję Psorisel – mam pewność, że jest bezpieczny dla skóry głowy i łagodzi stany zapalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatos Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Ooo, muszę koniecznie spróbować takiej wcierki! Masz może gotowca na sprzedaż? Z tamtego roku został mi tylko macerat z pokrzywy. Póki co stosuję Psorisel emulsję na noc – rano skóra jest zdecydowanie spokojniejsza, ale chętnie wypróbuję też coś ziołowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tantrum Napisano 12 minut temu Udostępnij Napisano 12 minut temu Niestety nie mam – nie robię ich za wiele, a każda partia szybko się rozchodzi 😅 Można taką wcierkę stosować też na inne stany zapalne skóry. Ja dodaję jeszcze witaminy A i E oraz kilka kropli rozgrzewających olejków eterycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi