dakard Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Proszę poradę potrzebuję narty szybsze, zwrotniejsze do jazdy po przygotowanych trasach ( starsze modele używane do ok 600 zł ) 1. M 2. 37 3. 115 kg 4. 190 cm 5. 4 sezony 6. Umiejętności 6 w kierunku 7 7. Flex 70 8. Salomon Scrambler 700 175 cm, narty wydają mi sią wolne i za mało skrętne i to tego to straszne "łopaty" 9. Lubie pociągnać długie skręty ale do tego potrzebna szeroka trasa, zatem jestem zmuszony szukać nart które zapewnią mi łatwość wykonywania szybkich, krótkich skrętów, nadające się do carvingu w przypadku szerszych odcinków oraz "krystiany" na wąskich stromych odcinkach 10. W 80 % jeżdzę w Czechach na czerwonych i czarnych 11. Turystycznie 12. na stoku ok 20 dni w sezonie 13. do 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahu Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 siema, nartki nak nartki Ale ten flex to chyba większość będzie "bił po oczach" . Jesteś duużym gościem, z taką masą w takich butach "latasz nad nartami" raczej bez kontroli ! Tak z ciekawości - załóż sobie dla porównania buta we flexie 100-120 w temperaturach minusowych ( twardość skorupy jest wtedy rzeczywista) - zobaczysz, że czeka Ciebie jeszcze 1 wydatek.. pozdro jahu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dakard Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Co powiecie na Fischer Worldcup RC 4 180 cm z sezonu 2005/2006, czy nie za wysoko mierzę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahu Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Co powiecie na Fischer Worldcup RC 4 180 cm z sezonu 2005/2006, czy nie za wysoko mierzę...? jak masz z w miarę sprawdzonego źródła - będziesz zadowolony raczej. To sprzęt już kilkuletni - więc różnie z nim może być .. Za wysoko nie mierzysz - musisz mieć twardą dechę, żebyś jej nie powyginał w hińskie "dzień dobry" pozdro jahu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Z55 Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Proszę poradę potrzebuję narty szybsze, zwrotniejsze do jazdy po przygotowanych trasach ( starsze modele używane do ok 600 zł ) 1. M 2. 37 3. 115 kg 4. 190 cm 5. 4 sezony 6. Umiejętności 6 w kierunku 7 7. Flex 70 8. Salomon Scrambler 700 175 cm, narty wydają mi sią wolne i za mało skrętne i to tego to straszne "łopaty" 9. Lubie pociągnać długie skręty ale do tego potrzebna szeroka trasa, zatem jestem zmuszony szukać nart które zapewnią mi łatwość wykonywania szybkich, krótkich skrętów, nadające się do carvingu w przypadku szerszych odcinków oraz "krystiany" na wąskich stromych odcinkach 10. W 80 % jeżdzę w Czechach na czerwonych i czarnych 11. Turystycznie 12. na stoku ok 20 dni w sezonie 13. do 600 zł Nie szukaj nowych nart tylko poszukaj dobrego instruktora. Nie narty decydują o promieniu skrętu tylko narciarz i jego umiejętności!:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Nie szukaj nowych nart tylko poszukaj dobrego instruktora. Nie narty decydują o promieniu skrętu tylko narciarz i jego umiejętności!:cool: Nie można niestety podziękować 100 razy. Ten pan ma rację. Pozdr Marcin PS: Jahu też ma rację, buty ciut zbyt miękkie na ten wzrost i wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dakard Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Czyli instruktor dobry na wszystko:) Czasami zastanawiam się jaki procent odsyłających do instruktorów to własnie instruktorzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Czyli instruktor dobry na wszystko:) Czasami zastanawiam się jaki procent odsyłających do instruktorów to własnie instruktorzy... Ja na pewno nie jestem- i w życiu z instruktora nie korzystałem- efekt? Teraz jest OK, ale ile czasu zmarnowałem na ślepe uliczki, nieudane eksperymenty... szkoda gadać. Tak wiec ucz się na błędach innych (tutaj- moich) i nie marnuj czasu Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Z55 Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Czyli instruktor dobry na wszystko:) Czasami zastanawiam się jaki procent odsyłających do instruktorów to własnie instruktorzy... To wolisz bzdurną poradę co do kupna modelu nart czy poszukanie odpowiedniego instruktora, który skoryguje twoje błędy co pozwoli ci dobrać narty samemu według własnych potrzeb. Jak korzystalibyśmy z instruktorów to nie było by na stoku tylu źle jeżdżących narciarzy. Wielu na stoku wydaje się, że potrafią jeździć na nartach a tak naprawdę tylko się na nich zsuwają.:cool: PS. Gdybym zaproponował ci, że ja lub podałbym namiary na instruktora to mógłbyś to potraktować ja reklamę a tak to tylko strzeliłeś sobie w kolano.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomlys Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Niestety dakardzie to co pisze bocian 74 to prawda.Warto wydac pare zlotych na instruktora ktory nie bedzie Cie uczyl jezdzic a pokaze Ci co warto zmienic w jezdzie aby ona byla lepsza Ja rowniez nie korzystalem z instruktora uczac sie jezdzic i pewnie dlatego tak mnie teraz bola kolana W tamtym sezonie wziolem instruktora i chlopak poprawil u mnie pare rzeczy A co do nart to jak sam nie sprawdzisz to nie bedziesz wiedzial Ja mam podobne gabaryty i tez szukam nart dla siebie i chyba sie wstrzymam do rozpoczecia sezonu cos sie przetestuje a moze ktos bedzie chcial nartke zmienic na nowsza to i sie starsza kupi Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesio Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Czyli instruktor dobry na wszystkoTak instruktor (dobry) jest dobry na wszystko. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi