Jump to content

odpowiedź...

skiman6
 Share

Recommended Posts

...dla santiago...może i innym sie przyda... /nie wiem dlaczego listu nie otrzymaleś, może jeszcze go czytają...treść listu zamieszczam niżej/ Witam ...i nie jestem osobą znającą Karkonosze jak własna kieszeń, znam dobrze Masyw Śnieżnika a to już Kotlina Kłodzka , ale też Sudety... ...ale gdybym mimo to radzić miał, to poleciłbym Ci Zieleniec, jest to właśnie w Kot.Kłodzkiej, miejscowość z mikroklimatem, gdzie śnieg leży długo,a ilość wyciągów i tras wystarczą do nauki i szlifowania umiejętności, jest nawet taśma dla dzieci...i 4 os. kanapa a mają uruchomić jeszcze 6 osobową, jest tam też chyba jedna z lepszych szkół narciarskich, polecam, a i miejsce ze zwartą infrastrukturą narciarsko-noclegową może być atrakcyjne na spędzenie Sylwestra... Połączenie bezpośrednie kolejowe z Poznaniem /do Dusznik Zdroju/ spełnia kolejny Twój warunek,z Dusznik pks dowiezie Was do Zieleńca. Zapoznaj się ze stroną www by wybrać pobyt i poznać trasy. Myślę, że to optymalna propozycja. - na www.zieleniec.pl masz bazę noclegową w Zileńcu/szukaj tylko w Zieleńcu/, inf. o dojeżdzie pociągiem z Poznania, i opis tras i wyciagów narciarskich... Pozdrawiam - adam

mieszkam w kotlinie kłodzkiej do zieleńca mam jakieś 40km i w sezonie jestem tam bardzo często ale... jest to bardzo fajna stacja narciarska dla początkujących i średniozawansowanych (ja osobiście na początku sezonu chętnie tam szlifuje formę) dlatego ja wolę się wybrać do Szpindla albo na Cerną Hore. druga sprawa jest taka że w sezonie są tam straszne kolejki czego ja nie lubię szczególnie że stoki mają krótkie więc dłużej się stoi w kolejce niż się podjeżdża i zjeżdża(np na otwarciu sezonu 2007/2008 stałem z kumplami godzinę w kolejce na krzesełko) a jeszcze dodam że mikroklimat to już coraz mniej działa w zeszłym sezonie mieli spore braki śniegu

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
Info ze strony Zieleńca. Wg mnie jest to fajny pomysł na tani wyjazd na narty dla jednej osoby. Od 19 grudnia, w każdą sobotę i niedzielę oraz codziennie w okresie ferii szkolnych (dolnośląskich) będzie kursowała specjalna linia autobusowa Wrocław - Zieleniec - Wrocław. Cena przejazdu w obie strony wraz całodziennym karnetem na 4 osobową kolej krzesełkową Gryglówki wynosić będzie 75 zł. Szczegóły niebawem na www.gryglowka.pl oraz pod nr telefonu 74-8660428.