Jump to content

Długość stopy a długość wkładki buta

Recommended Posts

Witam Wiem, że buty trzeba mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć, ale mam czysto teoretyczne pytanie: Jeżeli długość mojej stopy wynosi 266 mm, to w jakim rozmiarze powinienem (teoretycznie) szukać buta? - 26,0 - 26,5 - 27,0 - 27,5 Przy czym rozmiary "połówkowe" mają podobno tą samą długość wkładki co wymiary całe, czyli np 27,0 = 27,5 Szerokość stopy w najszerszym miejscu to 100 mm. Pytam, bo zamierzam sprowadzić buty do mierzenia z możliwością oddania i chciałbym od razu trafić we właściwy rozmiar :) Będę wdzięczny za wszelką pomoc :)

Użytkownik Sinner edytował ten post 05 marzec 2010 - 00:15

Cześć Ja na trzech różnych miarkach miałem różną długość stopy. Różnica jakieś 8-9mm od chyma 256-265:eek:. 250 były za ciasne, 260 są ok. Trzeba mierzyć organoleptycznie. Miarka to tylko taki odnośnik. Wdzę, że ziomal z miasta jesteś, więc służe moim Dobermannem w rozmiarze 26,5 - ale tylko do przymiarki;). Choć może być problem z szerokością buta bo ma chyba 98 mm. P.S Jutro na 95% jestem na Gromadzyniu Pozdrawiam

Użytkownik Aztek edytował ten post 05 marzec 2010 - 15:39