Kaem Posted January 9 Share Posted January 9 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Nie chce mi się wierzyć, że tyle lat jeździcie i dopiero teraz kupujecie podstawowe ciuchy. Pozdro Całkiem słusznie, Mitku. Po dniu na stoku należy minimum jedną wrzutkę uczynić. To standart. Podstawowy. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted January 10 Share Posted January 10 Cześć Jak to wrzutkę? Czego? Gdzie? Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted January 10 Share Posted January 10 10 godzin temu, Victor napisał: a na lodowcu pizdzilo okropnie Można też napisać, że pizgało złem 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karnasw Posted January 10 Author Share Posted January 10 (edited) 12 godzin temu, Kaem napisał: Miałem JMP, mam Bergsona. Miałem Spydera. JMP i Bergson to superklasa, Spyder OK. Jeśli rzeczywiście można zamówić dedykowany komplet w cenie circa 2k, to wchodzę - w końcu miałbym spodnie o właściwej długości (wszystkie są za długie, bo nogi mam krótkie 😄 ) i zestaw dopasowany do mojej budowy, a to poprawia stanowczo własny dobrostan, co dla mnie ważne. Ps. Mam Goldwina. Jak sprawdzę na stoku, dam znać. Dzisiaj pojadę zmierzyć Bergsona. Wczoraj mierzyłem spodnie i kurtkę Alpine Pro, niby ok, ale JMP jednak sprawiało wrażenie solidniejszej. Byłem też w TK Maxx, nic tam nie ma. Edited January 10 by karnasw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karnasw Posted January 14 Author Share Posted January 14 Ostatecznie kupiłem komplet od Bergsona. Naprawdę wygodne spodnie i kurtka wydaje się solidna. Dzięki za rady :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekK Posted February 1 Share Posted February 1 W dniu 14.01.2024 o 10:50, karnasw napisał: Ostatecznie kupiłem komplet od Bergsona. Naprawdę wygodne spodnie i kurtka wydaje się solidna. Dzięki za rady :). Pokaż tego Bergstona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karnasw Posted February 23 Author Share Posted February 23 Na te warunki co są teraz we Włoszech to w samym softshellu byłoby ok. Ubrałem najcieńszy Brubeck Dry plus kurtka i było mi za gorąco czasami, ale w wyższych partiach gór idealnie. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiochu Posted March 29 Share Posted March 29 W dniu 8.01.2024 o 21:16, kordiankw napisał: Zależy gdzie się kupuje 😉. Kupiłem trochę ciuchów z pająkiem w październiku na Manhattanie i softshelle czy spodnie dresowe kosztowały poniżej 30$ 😀. Na łódzkich bazarach też takie były 😉 Rodzice kolegi nawet szyli pod Łodzią różne nord fejsy i podobne marki 😉 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiochu Posted March 29 Share Posted March 29 W dniu 8.01.2024 o 20:43, mig napisał: Za 2k to w JMP uszyja na miare i jeszcze sporo zostanie Poważnie tak mało? Tylko wybrany model czy można samemu okreslic koncepcję. Kiedyś pytałem u Małachowskiego ile by kosztowało zrobienie customowej puchówki to 12k za projekt chcieli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 29 Share Posted March 29 (edited) 25 minut temu, Spiochu napisał: Poważnie tak mało? Tylko wybrany model czy można samemu okreslic koncepcję. Kiedyś pytałem u Małachowskiego ile by kosztowało zrobienie customowej puchówki to 12k za projekt chcieli. Nie wiem jak teraz- zadzwoń. Spodnie mi uszyli na miarę za + 20% do ceny czy jakoś tak podobnie. ale to był 2019(18?) - wiec nie mówię stanowczo jak teraz. Byłem akurat służbowo w Szaflarach to wstąpiłem do N.Targu i dałem się obmierzyć.... może przez tel też się da podac wymiary?. Potem jeszcze telefonicznie zmieniałem kolory. Trwało 2 miesiące- w grudniu musiałem już ich poganiać. Teraz byłaby dobra pora - do zimy zdarzą. Jak patrzyłem na ich kurtki to tak od 800-1300. Dermizax 20000 + primaloft. Edited March 29 by mig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiochu Posted March 29 Share Posted March 29 7 minut temu, mig napisał: Nie wiem jak teraz- zadzwoń. Spodnie mi uszyli na miarę za + 20% do ceny czy jakoś tak podobnie. ale to był 2019(18?) - wiec nie mówię stanowczo jak teraz. Byłem akurat służbowo w Szaflarach to wstąpiłem do N.Targu i dałem się obmierzyć.... może przez tel też się da podac wymiary?. Potem jeszcze telefonicznie zmieniałem kolory. Trwało 2 miesiące- w grudniu musiałem już ich poganiać. Teraz byłaby dobra pora - do zimy zdarzą. Jak patrzyłem na ich kurtki to tak od 800-1300. Dermizax 20000 + primaloft. Mnie bardziej chodzi o projekt/modyfikacje niż wymiary, ale jak będzie okazja to zapytam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 29 Share Posted March 29 6 minut temu, Spiochu napisał: Mnie bardziej chodzi o projekt/modyfikacje niż wymiary, ale jak będzie okazja to zapytam. To chyba poza ofertą- nie wiem - nigdy nie pytałem o indywidualny projekt. Ale to manufaktura - może ich namówisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkly Posted April 24 Share Posted April 24 (edited) Idąc za Waszą namową kupiłem sobie dziś błękitnego Bergsona. Cena wyprzedażowa. Jedyny feler taki, że aby dobrać rozmiar musiałem pojechać do Sosnowca. 😄 Edited April 24 by tomkly 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted April 24 Share Posted April 24 2 godziny temu, tomkly napisał: Idąc za Waszą namową kupiłem sobie dziś błękitnego Bergsona. Cena wyprzedażowa. Jedyny feler taki, że aby dobrać rozmiar musiałem pojechać do Sosnowca. 😄 I po co sie chwalisz - tak by było ze pomykasz w kurtce z Bergsona .. a tera bedzie że w kurtce z Sosnowca.. 🙂 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekK Posted April 24 Share Posted April 24 2 godziny temu, tomkly napisał: Idąc za Waszą namową kupiłem sobie dziś błękitnego Bergsona. Cena wyprzedażowa. Jedyny feler taki, że aby dobrać rozmiar musiałem pojechać do Sosnowca. 😄 Ale przeżyłeś, i to jest sukces 🙂 Ps. ZJAWISKOWA ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted April 24 Share Posted April 24 7 godzin temu, tomkly napisał: Idąc za Waszą namową kupiłem sobie dziś błękitnego Bergsona. Cena wyprzedażowa. Jedyny feler taki, że aby dobrać rozmiar musiałem pojechać do Sosnowca. 😄 Niech Ci służy. pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof Posted September 3 Share Posted September 3 W dniu 23.02.2024 o 11:00, karnasw napisał: Na te warunki co są teraz we Włoszech to w samym softshellu byłoby ok. Ubrałem najcieńszy Brubeck Dry plus kurtka i było mi za gorąco czasami, ale w wyższych partiach gór idealnie. Kurtka godna polecenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts