Jump to content

Sölden i Obergurgl/Hochgurgl marzec 2023

Chertan
 Share

Recommended Posts

Jechałem lewym skrajem śladem po ratraku zaraz po otwarciu wyciągu w gęstej mgle. W pewnym momencie okazało się, że wybrałem zbyt mocno lewy hals i wpadłem w na oko pół metrową zaspę. Zaliczyłem spektakularny pierdolot z rotacją czołową, wpadając w śnieg tak, że mnie w całości przykryło. A dranie zamiast mnie z zaspy wyciągnąć to łacha ze mnie ciągnęli. 😡
Widać na zdjęciu, że jakieś dobre 5 metrów tej zaspy przeorałem zanim mnie przykryło. Na serio, to bezpiecznie na pewno tam nie było.

Edited by tomkly
  • Haha 2

13 minut temu, Jan napisał:

na takim płaskim boisku kije są zbędne

Ten kto podobno wychował się na Golgocie i Bienkuli bluźni niezależnie od stoku , biomechanika się to nazywa, ruch ręki powoduje łańcuch i  kolejny ruch. Gibon nie wie co to bo majta dłońmi na wysokości kolan

Edited by Mikoski
  • Haha 3

1 godzinę temu, tomkly napisał:

Jechałem lewym skrajem śladem po ratraku zaraz po otwarciu wyciągu w gęstej mgle. W pewnym momencie okazało się, że wybrałem zbyt mocno lewy hals i wpadłem w na oko pół metrową zaspę. Zaliczyłem spektakularny pierdolot z rotacją czołową, wpadając w śnieg tak, że mnie w całości przykryło. A dranie zamiast mnie z zaspy wyciągnąć to łacha ze mnie ciągnęli. 😡
Widać na zdjęciu, że jakieś dobre 5 metrów tej zaspy przeorałem zanim mnie przykryło. Na serio, to bezpiecznie na pewno tam nie było.

Ważne aby przewracając się utrzymać głowę ponad śniegiem:-)

13 minut temu, star napisał:

Jak na tyłach to on goni narty, takie ma szybkie, nie on jeden, ważne aby dogonił..

Tylko jeden twierdzi, że siedzi na tyłach. Z autopsji mam raczej inne wrażenie, więc podtrzymuję, że to narty gonią Damiana. Bez nart też by pojechał, grunt żeby kije były, bo już wiemy jak by wyglądał bez. Chociaż ciul na Śląsku to nie obraza. 

• Like 1
  • Haha 1

23 minuty temu, Chertan napisał:

Tylko jeden twierdzi, że siedzi na tyłach. Z autopsji mam raczej inne wrażenie, więc podtrzymuję, że to narty gonią Damiana. Bez nart też by pojechał, grunt żeby kije były, bo już wiemy jak by wyglądał bez. Chociaż ciul na Śląsku to nie obraza. 

Nie jeździ na tyłach, ma dobry balans przód-tył --> całkowicie adekwatny do stosowanej techniki, powiedzmy hybrydowej. 

Edited by tomkly
  • Like 1
  • Thanks 1