Jump to content

Jak zrobić mięśnie brzucha

Jamczak
 Share

Recommended Posts

Cześć

Myślę, że musi zacząć ćwiczyć bo bez tego może być ciężko. Wiesz to tak samo jak pytania typu:

"Chcę się zacząć uczyć jeździć na nartach. Jaką mam sobie kupić kurtkę, spodnie, bieliznę, skarpetki, kask, gogle itd, itp. ?

Mnie tam się wydaje, ze zacząć trzeba od pojechania w miejsce gdzie jest górka, wypożyczyć sobie narty, buty i zacząć się uczyć ale ja już jestem taki stary...

😉

Pozdro

Jeśłi chodzi o ćwiczenia to są polecane:

Plank – trzymaj ciało w pozycji deski przez 30-60 sekund

Scyzoryki – połóż się na plecach, unieś nogi i górną część ciała, następnie wykonaj ruchy przypominające scyzoryk

Brzuszki – połóż się na plecach, zegnij kolana i unieś górną część ciała, wykonując ruchy przypominające brzuszki

Unoszenie nóg – połóż się na plecach i unieś nogi prosto do góry, utrzymaj przez kilka sekund

Jeśli bierzesz pod uwagę suplementację, poczytaj sobie o suplementach dla sportowców:

https://loremvit.pl/herbata-dla-sportowcow/

Na stronie jest opisane, jakie zioła mogą być tutaj przydatne.

Edited by Klaudans

@Klaudans dopisz jakiś link do polecanego fizjo jak już poleci L3/L4 przy domoroslej zabawie w przeciążanie odcinka lędźwiowego na podstawie tego opisu ćwiczeń 🙂 .. na ministerialnym kursie instruktora podawania hantli trzeba się już bardziej postarać.

Pytającemu polecam przystępne "Sekrety przygotowania motorycznego w sporcie" A.Pacek B.Babiarz bądź sensownego trenera. Porady w programach śniadaniowych również bywają ciekawe, przy umiarkowanej wartości merytorycznej nadrabiają estetyką.

M.

W dniu 11.03.2023 o 23:13, Spiochu napisał:

Ja tam nie wiem jak to działa. Nie robie żadnych brzuszków a kaloryfer mam od zawsze. Bojler nie chce się zrobić nawet jak tylko siędzę przed kompem i cały czas coś zagryzam.

To ani chybi celiakia albo tasiemiec. Chyba, że tylko marchewka. 

Szybkie budowanie mięśni brzucha wymaga regularnych ćwiczeń skoncentrowanych na tej partii ciała oraz zdrowej, zbilansowanej diety. Warto skupić się na ćwiczeniach wzmacniających mięśnie prostownika brzucha, a także włączyć ćwiczenia aerobowe, które pomogą zredukować tkankę tłuszczową na całym ciele. Jednak pamiętaj, że budowanie mięśni to proces stopniowy, który wymaga czasu i cierpliwości.

________

Ambria-Apartments.eu to miejsce dla tych, którzy poszukują komfortowego zakwaterowania w Świnoujściu. Nasze apartamenty są zlokalizowane w różnych dzielnicach miasta, dzięki czemu każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie...

Edited by AleksanderL12

• 1 month later...