Jump to content

Jak zrobić mięśnie brzucha

Jamczak
 Share

Recommended Posts

Cześć

Myślę, że musi zacząć ćwiczyć bo bez tego może być ciężko. Wiesz to tak samo jak pytania typu:

"Chcę się zacząć uczyć jeździć na nartach. Jaką mam sobie kupić kurtkę, spodnie, bieliznę, skarpetki, kask, gogle itd, itp. ?

Mnie tam się wydaje, ze zacząć trzeba od pojechania w miejsce gdzie jest górka, wypożyczyć sobie narty, buty i zacząć się uczyć ale ja już jestem taki stary...

😉

Pozdro

Jeśłi chodzi o ćwiczenia to są polecane:

Plank – trzymaj ciało w pozycji deski przez 30-60 sekund

Scyzoryki – połóż się na plecach, unieś nogi i górną część ciała, następnie wykonaj ruchy przypominające scyzoryk

Brzuszki – połóż się na plecach, zegnij kolana i unieś górną część ciała, wykonując ruchy przypominające brzuszki

Unoszenie nóg – połóż się na plecach i unieś nogi prosto do góry, utrzymaj przez kilka sekund

Jeśli bierzesz pod uwagę suplementację, poczytaj sobie o suplementach dla sportowców:

https://loremvit.pl/herbata-dla-sportowcow/

Na stronie jest opisane, jakie zioła mogą być tutaj przydatne.

Edited by Klaudans

@Klaudans dopisz jakiś link do polecanego fizjo jak już poleci L3/L4 przy domoroslej zabawie w przeciążanie odcinka lędźwiowego na podstawie tego opisu ćwiczeń 🙂 .. na ministerialnym kursie instruktora podawania hantli trzeba się już bardziej postarać.

Pytającemu polecam przystępne "Sekrety przygotowania motorycznego w sporcie" A.Pacek B.Babiarz bądź sensownego trenera. Porady w programach śniadaniowych również bywają ciekawe, przy umiarkowanej wartości merytorycznej nadrabiają estetyką.

M.

W dniu 11.03.2023 o 23:13, Spiochu napisał:

Ja tam nie wiem jak to działa. Nie robie żadnych brzuszków a kaloryfer mam od zawsze. Bojler nie chce się zrobić nawet jak tylko siędzę przed kompem i cały czas coś zagryzam.

To ani chybi celiakia albo tasiemiec. Chyba, że tylko marchewka. 

• 1 month later...