Skocz do zawartości

Własne mięso na wyjazd - wołowina


ski4ever

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że więksość narciarzy wie jak to zrobić, ale może nie wszyscy Kupujemy ok 2 kg wołowiny tzw. zrazowej. Kroimy na kotlety grubości 1,5-2 cm i dobrze rozbijamy tłuczkiem z dwóch stron. Solimy lekko i posypujemy pieprzem. Delikatnie obtaczamy w mące. Obsmażamyna na smalcu krótko z obu stron na dużym ogniu. Przekładamy do słoików 0,75, dolewamy wody, aby wypełniła przestrtzenie między "mięsami". Słoiki wkładamy zakręcone do garnka z wodą i gotujemy w odstępie 1 doby 2 x po 1 godz. 20 min lub 3 x po 50 min. też w odstępie doby. Studzimy słoiki stawiając "do góry nogami", na wieczku, co jednocześnie stanowi kontrolę szczelności zamknięcia.

Użytkownik ski4ever edytował ten post 07 marzec 2011 - 10:59 literówki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...