Mikaela Shiffrin vs panowie z PŚ
Napisano 17 marzec 2018 - 13:30
Oglądam właśnie transmisję ze slalomu pań i zaintrygował mnie komentarz M.Bydlinskiego.
Pytanie wyłącznie do osób biorących udział w zawodach.
Teoretyków, "instruktorów" i tetryków nie dotyczy.
Czy faktycznie Shiffrin nie miałaby żadnych szans z panami startującymi w PŚ, a nawet w Pucharze Europy?
Wiem, ze w tenisie ziemnym między paniami i panami jest przepaść.
A jak jest w poważnym narciarstwie?
Napisano 17 marzec 2018 - 13:42
Odpowiem przez alegorie.Oglądam właśnie transmisję ze slalomu pań i zaintrygował mnie komentarz M.Bydlinskiego.
Czy faktycznie Shiffrin nie miałaby żadnych szans z panami startującymi w PŚ, a nawet w Pucharze Europy?
Poprzedni gigant elmissimo wygrała kobieta.
Ale może panowie nie dopisali.
PS. Ups, nie startuje, choć dziś na gigancie.
Napisano 17 marzec 2018 - 13:59
Oglądam właśnie transmisję ze slalomu pań i zaintrygował mnie komentarz M.Bydlinskiego.
nie ma takiej opcji
Napisano 17 marzec 2018 - 14:14
Wczoraj w drużynowym slalomie równoległym wszystkie płci jeżdziły po tej samej trasie . porównaj czasy.
no właśnie przejrzałem czasy - różnice były ok 1,5 sekundy
trasa faktycznie krótsza niż jakikolwiek slalom
Napisano 17 marzec 2018 - 14:57
czy te różnice, wypływają z wagi ?
cialo przecietnej kobiety ma jakies 20% wiecej tluszczu niz cialo przecietnego mezczyzny,tluszcz jest tez inaczej rozmieszczony,
kobiety maja mniejsza wydolnośc tlenową o jakies 20%,mniej czerwonych krwinek we krwi,
oraz mniejszy miesien sercowy sa tez inne roznice np. wynikajace z zawartosic testosteronu.
dlatego nie ma opcji ,zeby kobieta wygrywała z mezczyznami.
czasami niektore zawodniczki wprawdzie oglaszaja ,ze beda startowac z mezczyznami ale tu chodzi tylko o zwrocenie na siebie uwagi mediow,czysty marketing.
Napisano 17 marzec 2018 - 15:23
cialo przecietnej kobiety ma jakies 20% wiecej tluszczu niz cialo przecietnego mezczyzny,tluszcz jest tez inaczej rozmieszczony,
kobiety maja mniejsza wydolnośc tlenową o jakies 20%,mniej czerwonych krwinek we krwi,
oraz mniejszy miesien sercowy sa tez inne roznice np. wynikajace z zawartosic testosteronu.
dlatego nie ma opcji ,zeby kobieta wygrywała z mezczyznami.
czasami niektore zawodniczki wprawdzie oglaszaja ,ze beda startowac z mezczyznami ale tu chodzi tylko o zwrocenie na siebie uwagi mediow,czysty marketing.
racja, ale na chłopski rozum bierne przyspieszenie cięższego ciała z góry jest większe, stąd taka moja pierwsza myśl pomijając insze inszości
Napisano 17 marzec 2018 - 15:28
Tutaj mówimy o sile zsuwającej.
Teoria równi pochyłej się kłania ze szkoły podstawowej.
Napisano 17 marzec 2018 - 15:30
W zawodach może wziąć udział każdy, jedyny warunek to wniesienie opłaty startowej
Kobiety nie mają szans w rywalizacji sportowej z panami, jedyna dyscyplina jaka przychodzi mi do głowy gdzie panie mogą być lepsze to pływanie długodystansowe i to w szczególnych warunkach.
Jednak zdecydowanie wolę oglądać sl w wykonaniu pań.
Napisano 17 marzec 2018 - 15:50
Czyżby,
Kobiety nie mają szans w rywalizacji sportowej z panami, jedyna dyscyplina jaka przychodzi mi do głowy gdzie panie mogą być lepsze to pływanie długodystansowe.
Jednak zdecydowanie wolę oglądać sl w wykonaniu pań.
na 1500 m rekord należący do chińczyka Sun Yang wynosi 14:31,02, podczas gdy najszybsza kobieta Katie Ledecky pokonała ten dystans w czasie 15:25,48.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 17 marzec 2018 - 15:54
racja, ale na chłopski rozum bierne przyspieszenie cięższego ciała z góry jest większe, stąd taka moja pierwsza myśl pomijając insze inszości
tak ale na przejaz optymalnym torem w optymalnym czasie miedzy bramkami wplyw ma nie tylko sama masa ale tez sila ,wydolnosć ,szybkosc reakcji i nawet tak zwana agresja sportowa(testosteron) na tak zwanym wkurwieniu czasy sa lepsze. nawet jezeli umiejetnosci beda teoretycznie na podobnym poziomie
Napisano 17 marzec 2018 - 16:02
Czyżby,
na 1500 m rekord należący do chińczyka Sun Yang wynosi 14:31,02, podczas gdy najszybsza kobieta Katie Ledecky pokonała ten dystans w czasie 15:25,48.
Widzę żeś szybko poszukał w googlach, nie o takie pływanie mi chodzi, dopisałem w szczególnych warunkach..
Googloszukaczom mówię stanowcze NIE..
Napisano 17 marzec 2018 - 16:04
tak ale na przejaz optymalnym torem w optymalnym czasie miedzy bramkami wplyw ma nie tylko sama masa ale tez sila ,wydolnosć ,szybkosc reakcji i nawet tak zwana agresja sportowa(testosteron) na tak zwanym wkurwieniu czasy sa lepsze. nawet jezeli umiejetnosci beda teoretycznie na podobnym poziomie
a podobno wkurwione kobiety są niebezpiecznie szybkie
Napisano 17 marzec 2018 - 16:06
A jakie są te szczególne warunki, możesz je zdefiniować? Ja porównałem wyniki najszybszego mężczyzny i najszybszej kobiety na świecie na tym samym dystansie i wyszło mi z porównania, że mężczyzna jest prawie o minutę szybszy na tym samym dystansie czyli w metrach będzie to ponad 100m.Widzę żeś szybko poszukał w googlach, nie o takie pływanie mi chodzi, dopisałem w szczególnych warunkach..
Napisano 17 marzec 2018 - 16:10
a podobno wkurwione kobiety są niebezpiecznie szybkie
ale nie na torze slalomu chocaz nie mam nic przeiwko szybkim kobietom w tzw .zyciu prywatnym. z wkurwomymi to juz gorzej.
Napisano 17 marzec 2018 - 16:16
A jakie są te szczególne warunki, możesz je zdefiniować?
Pływanie w zimnym oceanie.