Wypożyczalnia nart przez internet.
Napisano 28 marzec 2017 - 17:22
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Napisano 29 marzec 2017 - 11:10
I tym pytaniem mam nieodparte wrażenie, że dochodzimy do pewnego absurdu społecznego. Bo samo rozwiązanie wypożyczalni nart online może się wydawać innowatorskim rozwiązaniem, jednakże nie unikniesz kontaktu bezpośredniego z wypożyczalnią, bo narty musisz odebrać, serwisant musi ustawić rozstaw wiązań, ciężar i ewentualnie jeśli chcesz buty do tego to jeszcze musisz sam przymierzyć buty. No chyba, że Twoja stopa też jest online
Internet ma być wspomagaczem życia a nie je zastępować.
p.s. jeśli rozpatrujesz to w kontekście biznes planu to radzę Ci zapomnij o tym pomyśle. Mało kto zdecyduje się na wypożyczenie sprzętu w takiej formie. Zdecydowana większość albo wypożyczy sprzęt w pobliskiej wypożyczalni albo przy stoku. Jakbym miał się babrać w wypożyczanie online, zamawiać kuriera a potem pakować narty do oddania to wolałbym już sobie je kupić i mieć.
moje posty mogą zawierać lokowanie produktu
Napisano 29 marzec 2017 - 17:23
Na chopoku wogole jak,pytalem o fischer to jakbym o diabla pytal
Noestety w wypozyczalniach jest to co schodzi, do mojego wzrostu ok 188cm proponuja mi 165cm, jak mam kupic narty jak nie mam mozliwoscie ich sprawdzic, nie wywale 1500zl w ciemno.
Najwiecej widze wszedzie volk rtm 7,4
- sstar podziękował za tę wiadomość
Napisano 29 marzec 2017 - 17:25
Napisano 29 marzec 2017 - 18:14
Kupuj w ciemno.
Ja zamówiłem Stockli Laser GS FIS 184cm o promieniu 25.5m, do tego Head iGS RD 183cm o promieniu 25m - w przyszłym sezonie wstrzelę sie w nie po dwóch dniach jazdy.
Po cholerę kombinować, trzeba po prostu jeździć i tyle, a może aż tyle.
- LudwiczekR podziękował za tę wiadomość
Napisano 29 marzec 2017 - 20:18
- paolomario podziękował za tę wiadomość
Napisano 30 marzec 2017 - 09:39
No to nie potrzebujesz wypożyczalni online tylko komputer z internetem i telefon W ten sposób w godzinę obskoczy 20 wypożyczalni i będziesz wiedział co mają. A swoją drogą dziwię się, że wypożyczalnie nie prowadzą Fischer Progressor. Bardzo fajna nartka.
moje posty mogą zawierać lokowanie produktu
Napisano 30 marzec 2017 - 10:07
Nie rozumiem troche tej wypowiedzie ale nie wazne.
A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura.
Pozdrowienia
- mig12345 podziękował za tę wiadomość
Napisano 30 marzec 2017 - 10:23
Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura.
Pozdrowienia
dla nie-miszczów, to wg mnie nie-bzruda
Napisano 30 marzec 2017 - 10:26
Czytaj spokojnie....dla nie-miszczów, to wg mnie nie-bzruda
>>W sensie doboru konkretnego modelu.
Tak po prostu jest.
Sprawdzone na ludziach, szczurach no i na mnie.
Nalezy po prostu kupić dowolną nartę z rodzaju który nas interesuje. Potem można się nauczyć na niej jeździć. Tzn przyzwyczaić jak pisze labas do pewnych niuansów prowadzenia narty.
Ja kupiłem komórki SL tylko dlatego ze bo były w cenie sklepówki. Są super...... :-)
Jeżeli ta metoda sprawdza się tez na przecietnisku jak ja, to znaczy, ze jest dobra.
Testowanie może dotyczyć tylko tego czy np. bardziej leżą nam GS czy AM.... W dodatku nie sprawdzimy tego w godzinę na stoku. Każda narta wymaga chwili (dłuższej - poczatkujacy, czy krótszej -lepszy narciarz) adaptacji, wiec wrażenia z 'testu' w scidle okreslonych a przypadkowych warunkach możemy sobie wstawić. ...
Kiedyś też probowalem znaleźć Świętego Graala, jezdzilem na chyba kilkudziesieciu rodzajach i modelach, zostawilem w wypożyczalniach kupę kasy -zupełnie niepotrzebnie......
- gajowy01 podziękował za tę wiadomość
Napisano 30 marzec 2017 - 10:34
dla nie-miszczów, to wg mnie nie-bzruda
Uzasadnij proszę. Ciekawi mnie również jak osoba słabiej jeżdżąca - bo tak rozumiem nie miszczów - ma ocenić czy dana narta jest dobra czy nie jak nie zna dobrze odczuć związanych z prawidłową jazdą. Jak taka osoba ma ocenić różnicę pomiędzy podobnymi nartami z jednej grupy?
Pozdrowienia
- Lukaszo86 i LudwiczekR podziękowali za tę wiadomość
Napisano 30 marzec 2017 - 11:27
Uzasadnij proszę. Ciekawi mnie również jak osoba słabiej jeżdżąca - bo tak rozumiem nie miszczów - ma ocenić czy dana narta jest dobra czy nie jak nie zna dobrze odczuć związanych z prawidłową jazdą. Jak taka osoba ma ocenić różnicę pomiędzy podobnymi nartami z jednej grupy?
Pozdrowienia
nawet osoba tak słabo jeżdżąca jak ja potrafi wybrać sobie narty z danej grupy, na których najlepiej się jeździ tej konkretnej osobie
jeden model podpasuje, inny nie i tyle
Napisano 30 marzec 2017 - 11:33
nawet osoba tak słabo jeżdżąca jak ja potrafi wybrać sobie narty z danej grupy, na których najlepiej się jeździ tej konkretnej osobie
jeden model podpasuje, inny nie i tyle
Cześć
A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi?
To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu.
Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań.
Pozdrowienia
Napisano 30 marzec 2017 - 11:43
Cześć
A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi?
To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu.
Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań.
Pozdrowienia
dla mnie znaczenie ma:
jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach
jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa
czy jest "kołkowata", czy sprężysta
to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą
Napisano 30 marzec 2017 - 11:56
Kiedyś też probowalem znaleźć Świętego Graala...
ja również takiego szukałem - Stoeckli Laser SL FIS - w końcu trafiłem, kupilem, po tygodniu sprzedałem
Napisano 30 marzec 2017 - 12:07
Napisano 30 marzec 2017 - 12:10
Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-)
przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście
- wort i paolomario podziękowali za tę wiadomość
Napisano 30 marzec 2017 - 12:19
dla mnie znaczenie ma:
jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach
jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa
czy jest "kołkowata", czy sprężysta
to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą
Cześć'
A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia.
Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się?
Pozdrowienia
Napisano 30 marzec 2017 - 12:27
Cześć'
A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia.
Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się?
Pozdrowienia
Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam
jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż
- Mitek podziękował za tę wiadomość