Skocz do zawartości



Zdjęcie
- - - - -

Wędlinka?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
109 odpowiedzi w tym temacie

#1 ski4ever

ski4ever

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 379 postów
  • Na forum od: 11.2010
117
  • Umiejętności: 5
  • Łódź (Daleko w góry, daleko nad jeziora, daleko nad morze)

Napisano 14 listopad 2012 - 19:56

Zamieszczam przepis na produkt białkowy dla narciarza :) , który wypróbowałem i polecam.
Aktualnie sprawdzam jak to działa w przypadku karkówki.


Użytkownik ski4ever edytował ten post 14 listopad 2012 - 20:00

Co tu robić, by się nie narobić i się nie nudzić ?


#2 Predator

Predator

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 395 postów
  • Na forum od: 12.2010
111
  • Umiejętności: 5
  • Torun

Napisano 14 listopad 2012 - 20:26

no nic tylko produkowac:)

#3 Kaem

Kaem

    Stały bywalec forum

  • PipPipPipPipPip
  • 2107 postów
  • Na forum od: 10.2011
831
  • Umiejętności: 6
  • Gromadka :D

Napisano 14 listopad 2012 - 22:05

i sposób instruktażu i zwłaszcza efekt końcowy jakoś mocno do mnie przemawia .... chyba przed świętami wypróbuję (nie celem produkcji przemysłowej, lecz na własny snobistyczny uzytek)
Znaczy za schabikiem od kolegi rolnika rozglądnąć należałoby się
a na ewentualne V skiforumowe na Dzikowcu zawody zobowiązuje się coś niecoś dostarczyć, jeśli idea się zrealizuje; zaś jesli wolą naczalstwa lokalizacja odmienną bedzie, takoż 2 lub 3 połcie dorodne dowiozę :D

Wszelkie moje opinie oparte są na WYJĄTKOWO SUBIEKTYWNYM oglądzie rzeczywistości - proszę nie zapominać :D


#4 Predator

Predator

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 395 postów
  • Na forum od: 12.2010
111
  • Umiejętności: 5
  • Torun

Napisano 22 listopad 2012 - 19:07

po operacji.jpg No i "made in Maciek" a smakuje przewspaniale:)

Załączone miniatury

  • z kolega nozem (1).jpg


#5 snowblade'man

snowblade'man

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 775 postów
  • Na forum od: 02.2007
198
  • Umiejętności: 1
  • SCI,20min.jazdy do najbliższego wyciągu :)

Napisano 22 listopad 2012 - 20:50

A czy bez takiego pierścienia na palcu-również się uda? ;)
Wkrótce również będę robił....

#6 jaro323

jaro323

    Strażnik muld :)

  • PipPipPipPipPip
  • 2276 postów
  • Na forum od: 02.2011
1476
  • Umiejętności: 7
  • Rumia

Napisano 22 listopad 2012 - 20:56

Wyglada zacnie

#7 bubol

bubol

    Użytkownik

  • PipPipPipPip
  • 1520 postów
  • Na forum od: 01.2010
1294
  • Umiejętności: 1
  • Katowice

Napisano 22 listopad 2012 - 20:58

Panowie, to jest nic, razem z ojcem sami wędzimy wędliny na święta i nie tylko ,to jest dopiero smaczne,a taka polędwica wędzona na zimno hmmmm..... :) ,co prawda jestem dopiero uczniem,ale pilnym,a rybka wędzona ,to już wszystko bije na łeb.

#8 Predator

Predator

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 395 postów
  • Na forum od: 12.2010
111
  • Umiejętności: 5
  • Torun

Napisano 22 listopad 2012 - 21:54

Wyglada zacnie


i smakuje zacnie jak sie spotkamy na nartkach to zapraszam na degustacje oczywiscie przyjdz razem z cytrynka:)

#9 jaro323

jaro323

    Strażnik muld :)

  • PipPipPipPipPip
  • 2276 postów
  • Na forum od: 02.2011
1476
  • Umiejętności: 7
  • Rumia

Napisano 22 listopad 2012 - 22:59

To chyba najszybciej w Serfauss kolo 15.12 :)

#10 Predator

Predator

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 395 postów
  • Na forum od: 12.2010
111
  • Umiejętności: 5
  • Torun

Napisano 22 listopad 2012 - 23:11

To chyba najszybciej w Serfauss kolo 15.12 :)

ano fakt zapraszam:)

#11 ski4ever

ski4ever

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 379 postów
  • Na forum od: 11.2010
117
  • Umiejętności: 5
  • Łódź (Daleko w góry, daleko nad jeziora, daleko nad morze)

Napisano 26 listopad 2012 - 09:23

Uprzejmie donoszę, że wypróbowałem powyższy przepis używając chudej karkówki.
Też jest w porządku.
Wprowadziłem także małą modyfikację. Następną warstwą, po czosnku jest mieszaniną zielonego pieprzu i "jagód" jalowca, które mielę drobno w młynku.

Użytkownik ski4ever edytował ten post 26 listopad 2012 - 20:51

Co tu robić, by się nie narobić i się nie nudzić ?


#12 Predator

Predator

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 395 postów
  • Na forum od: 12.2010
111
  • Umiejętności: 5
  • Torun

Napisano 26 listopad 2012 - 11:00

Chyba czytasz w moich myslach:) ja takze zadalem karkoweczce pieprzyk cytrynowy i jalowiec ! no i karkoweczka jest w trakcie dojzewania mam nadziej ze bedzie tak smakowita jak schabik!!!!

#13 ski4ever

ski4ever

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 379 postów
  • Na forum od: 11.2010
117
  • Umiejętności: 5
  • Łódź (Daleko w góry, daleko nad jeziora, daleko nad morze)

Napisano 26 listopad 2012 - 18:11

Chyba czytasz w moich myslach:) ja takze zadalem karkoweczce pieprzyk cytrynowy i jalowiec ! no i karkoweczka jest w trakcie dojzewania mam nadziej ze bedzie tak smakowita jak schabik!!!!


Nawet lepiej jakby. Ale za pierwszym razem mięso wziąłem zbyt żylaste. Ja dałem pieprz zielony ale następnym razem spróbuję z cytrynowym. :)
No to co? Do zobaczenia w Serfaus może! Ja się wybieram ze zBerkiem 14-18 (byle tylko śnieg był).

Użytkownik ski4ever edytował ten post 26 listopad 2012 - 20:51

Co tu robić, by się nie narobić i się nie nudzić ?


#14 Predator

Predator

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 395 postów
  • Na forum od: 12.2010
111
  • Umiejętności: 5
  • Torun

Napisano 26 listopad 2012 - 18:16

Nawet lepiej jakby. Ale za pierwszym razem mięso wziąłem zbyt żylaste. Ja wziąłem pieprz zielony ale następnym razem spróbuję z cytrynowym.
No to co? Do zobaczenia w Serfaus może! Ja się wybieram ze zBerkiem 14-18 (byle tylko śnieg był).

do zobaczyska !!! snieg bedzie idzie minusik to beda sypac !!!!!

#15 ski4ever

ski4ever

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 379 postów
  • Na forum od: 11.2010
117
  • Umiejętności: 5
  • Łódź (Daleko w góry, daleko nad jeziora, daleko nad morze)

Napisano 26 listopad 2012 - 19:38

do zobaczyska !!! snieg bedzie idzie minusik to beda sypac !!!!!


Ino ten wasz wyjazd chyba niespecjalnie pokrywa się ze zberkowym??

Co tu robić, by się nie narobić i się nie nudzić ?


#16 globtroter.org

globtroter.org

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 377 postów
  • Na forum od: 11.2008
91
  • Urbino, IT

Napisano 26 listopad 2012 - 20:21

Super! Na pewno wyprobuje przepis.
Globtroter.Org - Podróże. Enoturystyka.
Italia Forum - forum podróżnicze miłośników Włoch.

#17 yenna

yenna

    Użytkownik

  • PipPip
  • 132 postów
  • Na forum od: 10.2007
28
  • Umiejętności: 7
  • Łomża/Piątnica

Napisano 01 luty 2013 - 13:22

P1020299.jpg
Dzięki za przepis! Mój schab według ski4ever zrobił furorę! :)

#18 Predator

Predator

    Użytkownik

  • PipPipPip
  • 395 postów
  • Na forum od: 12.2010
111
  • Umiejętności: 5
  • Torun

Napisano 01 luty 2013 - 13:43

robi robi:) ja juz zaplodnilem cale swoje towarzystwo a i sam musze co jakis czas robic:)

#19 justaa

justaa

    Nowy użytkownik

  • 3 postów
  • Na forum od: 09.2013
0

Napisano 22 wrzesień 2013 - 22:06

Hmmm, już wiem co będę robić na kolejny weekend, dzięki.

#20 szklanagóra

szklanagóra

    Nowy użytkownik

  • 2 postów
  • Na forum od: 10.2013
0
  • Umiejętności: 1
  • Kraków, PL

Napisano 13 październik 2013 - 09:19

Zrobię coś takiego, tylko poeksperymentuję z przyprawami.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych