Trzepowo - ON Trzepowo
Napisano 26 listopad 2009 - 11:56
Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka.
Strona ośrodka: www.nartykaszuby.pl
Położenie
Dojazd
Parkingi
(Ilość miejsc, cena, odległość od stoku)
Miejscowości
(krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich)
Noclegi
Trasy
(liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki)
Ceny
(cennik karnetów itp)
Kamera online
http://www.nartykaszuby.pl/kamera
Aktualne warunki
(link do strony z aktualnymi warunkami)
Serwis narciarski
(czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp)
Instruktorzy / Opieka nad dziećmi
Wyżywienie
(gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny)
Galeria zdjęć
(link do galerii zdjęć z tego ośrodka)
Użytkownik alpinista edytował ten post 26 listopad 2009 - 13:18
Napisano 27 listopad 2009 - 00:38
Napisano 18 grudzień 2009 - 09:25
Napisano 18 grudzień 2009 - 16:59

Ale jak to mówią: na bezrybiu i rak ryba

Napisano 18 grudzień 2009 - 17:06

Napisano 18 grudzień 2009 - 22:07
Byłem od 11:00. Jak przyjechałem na stoku może 15 osób

Co do samego stoku to krótszy niż Przywidz ale bardziej stromy. Dobra infrastruktura żarcie, wc, kasy... niech spanie więcej śniegu i będzie git.
Napisano 01 styczeń 2010 - 15:26

Napisano 03 styczeń 2010 - 22:33
jakie wrażenia? - bo liczę na to że kolejki tu mniejsze niż w Wieżycy... czy może jestem naiwny?

Napisano 05 styczeń 2010 - 16:42
Napisano 07 styczeń 2010 - 22:44

chyba przygotowują się do otwarcia snowtubingu - mam nadzieję że będzie sie można przejechać tym w weekend

dodatkowo zaczęli budowac exstra skocznie - trzyetapową! dla snowboardzistów i freestylowców

z ciekawości jutro zajrzę do Przywidza

z pozdrowieniami
Napisano 06 grudzień 2010 - 16:42
Jeździłem do tej pory tylko na Łysej i w Wieżycy...
Wiem, że pytanie śmieszne, ale czasami przychodzi ochota pojeździć, nawet na takich śmiesznych górkach.
Pozdr.
Napisano 10 grudzień 2010 - 12:26
Ratrak przygotowywał prawy stok w weekend chyba oba wyciągi już ruszą. Postawili kołowrotki na karty ale jeszcze nie działają

Dla kogoś kto dopiero się uczy to według dobra miejscówka - przynajmniej mi się podobało ale ja stawiam pierwsze kroki ;]. Co ważne ludzi mało w tygodniu nie stoimy do talerzyka praktycznie wcale więc można potrenować.
edit:
A tak przy okazji to mój pierwszy post tutaj - do tej pory byłem cichym obserwatorem. Powitał.
Użytkownik shill edytował ten post 10 grudzień 2010 - 12:29
Napisano 22 luty 2011 - 13:55
Napisano 02 styczeń 2013 - 11:38
Napisano 30 styczeń 2013 - 08:30
- w trzepowie tak naprawdę są dwie trasy ) po lewej i prawej stronie wyciągu) przez co nie znudzisz się zjeżdżaniem po godzinie
- obsługa miła i pomocna (w szczególności przy dosiadaniu orczyka dla dzieci), panowie w serwisie też uprzejmi(żona 4 buty mierzyła)
- Duży i pojemny parking
- karczma i gastronomia - oczywiście nie powala ale jest na przyzwoitym poziomie
- stok dobrze przygotowany, co prawda byliśmy przy -8 więc chyba nie można nie przygotować stoku w takich warunkach
- całość dobrze zorganizowane - kasa wypożyczalnia bar i orczyk. śniegu usypane pod drzwi do każdego z tych pomieszczeń, przed każdym stojak na narty - małe rzeczy a cieszą.
Oczywiście są też i minusy:
- wypożyczalnia to raczej kiepska: buty z demobilu, narty raczej kiepskie, dziwny zapach w pomieszczeniu (chyba wilgoć)
Dla kogo stok:
- do nauki
- dla początkującego
- dla średnio zaawansowanego
- jako rozgrzewka dla narciarzy zaawansowanych
Osobiście polecam ten stok na wypad z rodziną lub znajomymi bo zabawa gwarantowana. W subiektywnej ocenie stok o wiele lepszy niż przereklamowany przywidz który jest nudny.